Гороскоп України: Соляр України на 2014-2015 рік


Соляр України на 2014-2015 рік

Соляр України на 2014-2015 рік

Новий солярний рік в Україні починається 24 серпня 2014 року о 10 годині 48 хвилин 08 секунд за київським часом (TZ= 3.0000Е, Київ).
Карта соляра (солярне обертання - SO) гороскопа сучасної державності України описує період приблизно з 24 травня 2014 по 24 серпня 2015.

Головні теми солярного року

Події, що відбуваються у проміжку кінця травня-кінця серпня, вказують на головні теми солярного року. Події безпрецедентні дивують новим розвитком вже відомої теми або задають кардинально нову тему. З потоку подій цього періоду я обрала ключові:

  • Україна підписала контракт на реверсне постачання газу через Угорщину за прийнятною ціною
  • Уряд України відмовляється від запропонованої Росією 100-доларової знижки на газ - натомість вимагає змінити газові контракти.
  • «Росія припинила постачання газу в Україну. Але насправді питання не в газі. Це – загальний план Росії по знищенню України. Це – ще один етап російської агресії проти української держави і проти української незалежності. Ми не будемо дотувати російський «Газпром». Українці не будуть витягувати з кишені 5 мільярдів доларів США на рік на те, щоб Росія купувала за ці гроші зброю, танки, літаки і бомбила українські території». Арсеній Яценюк.
  • Верховна Рада підтримала в другому читанні законопроект щодо реформування системи управління єдиною ГТС України.
  • Росія не може і не збирається гарантувати територіальну цілісність України. Про це заявив прем'єр-міністр Дмитро Медведєв в інтерв'ю агентству Bloomberg. При цьому Медведєв зазначив, що Євросоюз і США повинні дати гарантії Москві, що "не будуть втручатися у внутрішні справи України".
  • Колишній прем'єр Литви: "Але те, що ви робите - я налаштований оптимістично, дуже важко дивитися на трагедію і загибель людей, але українські військові ростуть на очах. Українська нація, вся нація, росте на очах і стає найсильнішою європейською нацією".
  • «Збройні сили України повинні будуватися за швейцарським зразком», - міністр оборони України Валерій Гелетей.
  • Президент України Петро Порошенко провів телефонні консультації з прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском, обговоривши, зокрема, створення польсько-литовсько-української військової бригади.
  • Конгрес США прийняв у двох читаннях проект закону про запобігання російської агресії, згідно з яким Україна та деякі інші країни можуть отримати статус союзників США, при цьому не вступаючи в НАТО.
  • Влада не планує відсувати проблему Криму на задній план. "Ми вважаємо, що нормалізація відносин і України з Росією у майбутньому, і Європейського Союзу з Росією неможлива без припинення незаконної анексії Криму", - зробив акцент Чалий.
  • Порошенко нагородив безстрашну льотчицю Надію Савченко орденом "За мужність".
  • Президент Петро Порошенко привітав українців із Днем Незалежності і наголосив, що на часі в Україні відбувається вітчизняна війна-2014, яку вона виграє. В інавгураційній промові Президент сказав, що розвиток армії буде одним з головних пріоритетів його діяльності.
  • На саміті ЄС у Бельгії відбулося підписання економічної і секторальної частин угоди про асоціацію між ЄС та Україною
  • Арештовано більше півсотні рахунків президента-втікача та колишніх урядовці. За словами глави СБУ Валентина Наливайченка, на цих рахунках є як гроші, так і золото. Все це має бути повернене в бюджет України.
  • Інавгурація п'ятого президента Петра Порошенка обійшлася Україні майже вчетверо дешевше, ніж вступ на посаду Віктора Януковича.
  • Кабінет міністрів України на засіданні 22 серпня схвалив пакет законопроектів, ухвалення та реалізація яких дозволить здійснити найбільшу антикорупційну реформу в державі за весь час її існування.
  • «СБУ зібрала достатньо доказів для заборони КПУ та арешту депутатів-комуністів», — Наливайченко. Проти членів Комуністичної партії України Генпрокуратура та Служба безпеки України відкрили 308 карних справ. Їх звинувачують в підтримці анексії Криму і створенні так званих "ДНР" і "ЛНР".
  • Президент України Петро Порошенко доручив Кабінету міністрів унормувати використання державних символів та порядок заборони символів тоталітаризму та тероризму.
  • Президент Петро Порошенко розпустив Верховну раду. Цеголко передав слова Порошенка, згідно з якими, більшість нинішніх депутатів "ухвалювала диктаторські закони, які забрали життя Небесної сотні".
  • «Вимоги окремих громадян "перевернути прапор" або "змінити гімн" України не мають під собою жодних історичних, юридичних чи вексилологічних підстав», - у відкритому листі українських істориків щодо спроб нищення чи фальсифікації державних символів України, поширеному з нагоди Дня Прапора.
  • Обрання главою УПЦ МП митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія означає фактичну підтримку багатьма ієрархами цієї церкви агресивної кремлівської доктрини "русского мира". Про це заявили в Українській православній церкві Київського патріархату, коментуючи обрання нового предстоятеля УПЦ МП
  • Перший український нано-супутник успішно розпочав вивчення космосу

Що більш за все цікавить українців в цьому році?

Асц SO в 7 домі RAD, управитель Асц SO Венера в 10 домі SO в Леві.

  • Ідеали, яких українська політична нація прагне досягти та свідомо культивує
  • Державні інтереси
  • Державний устрій
  • Якість керування державою
  • Державна влада, «правлячий клас», земельна олігархія
  • Національний престиж
  • Те, як українське суспільство виглядає перед сусідами – імідж України

Найбільш природньою форму правління в Україні є така, де влада діє через законодавчі органи (вибірний парламент) та місцеве самоврядування (10 дім RAD України в Козерогу, управитель Сатурн ретроградний в Водолії в 11 домі).
Поставлену мету Україні легше досягти, якщо Україна встановлює партнерські зв’язки з більш віддаленими державами та з дружніми політичними націями, з якими об’єднує відданість спільним ідеалам, спільній абстрактній ідеї. Розвиток держави відбуватиметься хорошими темпами, якщо керівництво спирається на науку, науково-технічні найсучасніші розробки, проводить наукові дослідження, розробляє та використовує передові технології, вчасно робить необхідні прогресивні реформи.
Українська політична нація та держава досягають мети, що ставлять перед собою, якщо створюють надійні дружні зв’язки з іншими державами в сфері авіації, автомобільної промисловості, IT, електроніки, електрики, атомної енергетики, вищої та спеціальної освіти.
В Україні діє чіткий і десь жорсткий принцип взаємної залежності і взаємного обмеження законодавчої, виконавчої та судової влади. Є дуже сприятливі можливості укріплення держави через посилення та укріплення позиції малого та середнього бізнесу через «розумне» (Водолій) законодавство (Сатурн в трині до Марсу в 6 домі). Малий та середній бізнес - це фундамент економіки України. Його розвиток призведе до стабільності, надійності, міцності політичну українську націю та державу.
Національний престиж України залежить від того, як Україна виглядає перед сусідами. Тому важливо демонструвати світу правдиву історію України як давньої країни з надзвичайно цікавою, дивовижною історією, яку требо досконало вивчати, досліджувати, описувати сучасною мовою.
Ідеали, що українське суспільство прагне досягти та свідомо культивує: незалежність, свобода, рівність всіх перед Законом, цінність індивідуальності, повернення до авангарда передової наукової та технічної думки, повернення до традиції винахідництва, наукових експериментів, створення прогресивних технологій.
Українська нація має глибоке історичне коріння, давню історію державності (Низхідний Вузол в Раку в 4 домі), її прагнення та задача - побудувати міцну незалежну державу (Висхідний Вузол в Козерозі в 10 домі).
Державний устрій України обумовлений тим, що українська політична нація реалізує державотворення, спираючись на принципи індивідуалізму, незалежності, креативності, винахідливості, геніальності, прагнення до вільного підприємництва, прагнення до автономії, схильності до бунтарства й революцій (Уран в Козерогу в на МЦ в ангулярі, взаємна рецепція з Сатурном). Українці прагнуть економічної та політичної незалежності. Прагнуть займати позицію інтелектуалів у світовому співтоваристві, розвивати вільне підприємництво.
Керівники України цілком залежать від волевиявлення народу (Місяць диспозитор Сатурна та в ланцюжку по володінню найближчий до Урана). Саме воля народу визначає степінь прогресивних змін в державі - модернізацію та гуманітарний розвиток. Від рівня самосвідомості народу залежить, які саме революційні ідеї насичують повітря України. Чи будуть вони втілені, чи стане Україна членом прогресивного об’єднання незалежних держав на засадах свободи, рівності всіх перед законом, унікальності кожної людини в суспільстві. Або опиниться серед відсталих в моральному, етичному, інтелектуальному, економічному плані держав, що стоять на колективістських тоталітарних позиціях. Якщо останнє й станеться, то на нетривалий час, бо українці дуже волелюбні та нетерпимі до рабства – скинуть таку владу революційним шляхом.
Україна приречена створити незалежну міцну державу (Уран в кон’юнкції з Нептуном формує секстиль з Плутоном). Доля України визначається глибинними процесами, що відбуваються у колективному підсвідомому народу і відбиваються в конкретних діях уряду та народних мас.
Уряд України, як і народ, можуть бути політично нереалістичними, прагнути до м’яких варіантів, уникаючи конфронтації. Це може створювати умови для закулісної та підривної практики методами «таємної агентури» та «п’ятої колони». Українська політична нація схильна скидати уряд, який не виправдав її сподівань. Також нація та уряд мають вирішити проблему залежності України від російської нафти та газу (Нептун управитель 12 дому). Знайти суперсучасні альтернативні джерела енергії.
Уряду не вдасться залишити в секреті якісь свої обмани, помилки, прорахунки, ілюзії. Водночас таємні вороги держави теж не мають шансу довго залишатися непомітними. Зрада, підривна діяльність, таємні незаконні бізнесові або антидержавні дії швидко стають відомими суспільству і призводять до відставки уряду.

Де і як проявиться національний характер українців в цьому році?

Управитель натального Асц Марс на куспіді 2 дому SO (найближча висхідна планета), Марс в кон’юнкції з Сатурном SO і Плутоном RAD.

  • В сфері фінансових установ (банки), фінансових ресурсів, ставленні до матеріальних ресурсів, до джерел самостійного заробітку, до особистій власності, до економіки, до національного продукту та національного багатства.
  • В конкретних активних діях в сфері безпеки та оборони держави.

Національна войовничість українців та їх професійна майстерність спрацює на гармонізацію державного устрою, державної влади, керівництва державою та на імідж України в світі (управитель АСЦ SO Венера в 10 домі).
З другої декади вересня до другої декади жовтня активність українців проявлятиметься в подоланні кризи, в боротьбі з наслідками війни та руйнації. В діях, націлених на відродження, реанімацію, реставрацію. В глибоких дослідженнях скритих речей: наука, кримінальні розслідування. В сфері фінансів: накопичення, борги, фінансова підтримка, фінансова допомога, кредити. Боротьба з корупцією. В сфері смерті та відродження: поховання загиблих, лікування поранених, протезування, фінансова та психологічна підтримка постраждалих в війні та кризових ситуаціях.
Друга декада жовтня – перша декада листопада: активність українців проявлятиметься в сфері стосунків з іноземними державами та іноземцями. В сфері міжнародного права, законотворчості, юриспруденції. В сфері туризму, подорожей на далекі відстані. В сфері вищої освіти, видавництва, реклами. В сфері ідеології: релігійно-філософські погляди, релігійні установи, моральні авторитети.
Перша декада листопада – кінець листопада: національний характер українців та активні дії проявлятимуться в сфері державної влади, державного устрою, «земельної олігархії», великого бізнесу, іміджу країни в світі.
Кінець листопада 2014 – початок січня 2015: активність українців та національний характер проявлятиметься в сфері виконавчої влади, парламентаризму, колективних дій. В стосунках з дружніми віддаленими країнами. В наукових дослідженнях на науково-технічних розробках. В реформах та прогресивних гуманістичних проектах.
Початок січня – перша декада березня: активність українців проявлятиметься в сфері таємниць, як то: діяльність спецслужб, розвідки, протидія підпільним партіям, «п’ятій колоні». Боротьба з усім, що підриває існуючий лад, таємними ворогами, обманом. Якщо говорити про організації, то активні дії будуть спрямовані на лікарні, госпіталі, реабілітаційні центри, притулки, будинки для сиріт та тяжко хворих, тюрми, монастирі, закриті навчальні заклади.
Перша декада березня – перша декада травня: дуже висока активність українців в сфері самосвідомості та того, що представляє національний міф. Дії націлені на ствердження інтересів нації та державності. Величезний підйом національної самосвідомості. Бойові навички та майстерність як головні риси національного характеру проявляються дуже сильно, завдяки чому українці й Україна стають дуже помітними в світі.
Перша декада травня – перша декада червня: активність українців в сфері переробки сільськогосподарської продукції та сільськогосподарського виробництва, виробництва продуктів харчування взагалі, засобів першої необхідностї. Активність в банківській сфері, в сфері фінансових ресурсів, матеріальних ресурсів, національних багатств, економіки, національного продукту. В цей час українці особливо активно відстоюють якісь важливі для себе соціальні цінності. Захищають найдорожче. Активну позицію вимушені займати люди, яких нація оцінює високо, бо від них очікують конкретних дій. В діях проявляється ставлення українців до національного багатства.
Перша декада червня – перша декада липня: українці активні с сфері свободи слова, ЗМІ, в питаннях мовної політики держави. Активність в сфері транспорту, доріг, комунікацій. В питаннях початкової та загальної освіти.
Перша декада липня – початок серпня: найбільша активність українців появляється в тому, що має відношення до землі, нерухомого майна, національної культури та традицій, історії. Активність по відношенню до родинного життя, батьків, немовлят, стареньких та до всіх, хто потребує опіки та захисту. В цей період особливо активно проявляють себе «прості люди» та опозиція. Люди діють через почуття любові до своєї країни, до своєї землі. Активність в сфері сільського господарства, землі та всього, що дарує земля. Активність в суспільстві жінок як захисниць життя.
Початок-середина серпня: активність українців в сфері особистої творчості. Кожен, хто вміє щось майстерно робити, в цей час знайде собі заняття для задоволення та самоповаги. Діяльність в сфері розваг. В сфері виробництва сучасного українського продукту, який підкреслює творчу особистість – те, що люди виробляють та чим користуються заради задоволення, з захопленням, з радістю. Активність в сфері кіно, театру, спорту, різноманітних колективних заходів. Активність в сфері виховання дітей. А також в тому, що має відношення до національної економіки через фінансові спекуляції.
Середина серпня – перша декада грудня: активність в сфері державної та військової служби, повсякденної роботи, медицини, високоточної інтелектуальної праці, освіти, малого та середнього бізнесу.

Де українці відчуватимуть найбільшу напругу і зацікавленість? Де Україна може подолати утиски та обмеження?

Місяць/Венера SO формують тау-квадрат з натальною квадратурою Місяць-Плутон - можна очікувати велику активність задіяних домів SO: 2 (в 7), 4 (в 11) і 10 (в 5). Марс/Сатурн SO на куспіді 2 дому SO

  • Співробітництво в банківській сфері
  • Захист фінансових та матеріальних ресурсів від зазіхань відкритого ворога
  • Захист принципу поваги до особистої власності
  • Вирішення економічних питань через співробітництво з іншими державами
  • Відшкодування матеріальних збитків у судовому порядку
  • Зміцнення кордонів держави
  • Додаткове фінансування структур, що забезпечують в державі порядок, виконання законів, виконують обов’язки захисників
  • Самостійне забезпечення себе всім необхідним для життя в умовах протистояння з відкритим ворогом та співробітництва на паритетних засадах з партнерами

Не дивлячись на те, що в цьому році Україна почувається залежною від волі сусідніх держав ворогів та партнерів та переживає серйозну сварку з сусідньою державою, саме в сфері партнерства, співробітництва, відкритої ворожнечі та відстоювання справедливості в суді Україна зможе подолати утиски та обмеження.
Це рік, коли українці відчувають цінність власних талантів та здібностей як запоруку добробуту та фінансової стабільності в державі. Українці відстоюють свої цінності в протистоянні з відкритим ворогом. Непевність українці відчувають в сфері виконавчої влади, парламентаризму та в сфері співвідносин з дружніми народами та державами. Але в цьому році українці зможуть задіяти на практиці свої таланти та здібності для вирішення питань саме в цих сферах. Життя, яке вели українці до сих пір, виснажило ресурси та фізичні сили. Тепер доводиться вести здоровий спосіб життя, дотримуватися розумного режиму та витрачати сили та ресурси помірковано. Це рік, коли українці добровільно беруть на себе додаткову відповідальність в тому, що стосується контролю над матеріальними ресурсами (статки, витрати, фінансові потоки, банківська сфера), коли мова йде про співробітництво, союзи, відкриту ворожнечу, судові процеси. В цей час ми пожинаємо плоди того, що було посіяне в минулому. Це сприятливий період для всіх справ, які стосуються безпеки й потребують концентрації уваги.
Також сферами підвищеної зацікавленості українців є:

  • Парламентаризм як фундамент суспільства та його глибокі древні традиції
  • Парламентаризм як ідеологія народних мас та опозиції
  • Націоналізм – як ідеологія, що представляє любов до країни
  • Реформи в сфері землі, сільського господарства і землеробства загалом
  • Роль жінок в колективному житті
  • Яскраві творчі дії уряду
  • Творчість та радість життя як мета держави та політичної української нації
  • Зростання авторитету та престижу України в світі за рахунок творчого вирішення державних питань

(Транзит Сатурна по Плутону в 7 домі. Перехід у 8 дім, квадрат до Місяця та до стеліуму).
Період приблизно з вересня 2011 до листопада 2014 – це період, коли псуються стосунки з державами партнерами. Конфлікти з державами-партнерами та державами-ворогами примушують передивитися всі існуючі на цей час стосунки. І це робить державу більш цілісною та послідовною в її домовленостях. І навіть дає більш надійних партнерів та партнерства. Якщо в цей період одна зі сторін договору між державами порушує обов’язки, для цієї держави це порушення матиме дуже важкі наслідки.
Україна має за цей період два дуже важких проміжки часу через стосунки з сусідньою державою, яка порушує партнерські угоди та виступає в ролі відкритого ворога. Перший період шокуючий: 19 листопада – 25 грудня 2013. Тут відбуваються події, в які важко повірити через їх несподіваність. Другий період – адаптація народу та керівництва держави до важких випробувань та інтеграція пережитого досвіду в психіку. Цей період 14 травня – 21 вересня 2014. Що відбувається в ці періоди? Життя держави зазнає випробувань. Через відкрите втручання сусідньої держави в життя України відбувається перевірка української державності на життєздатність. В цей час в колективному підсвідомому українців відбуваються процеси, коли з глибин народної пам’яті піднімаються неймовірно могутні сили, що забезпечують народові виживання в ситуаціях смертельної загрози. Спрацьовує досвід предків, що пережили геноцид та Голодомор. Інстинкт боротьби за життя прокидається і робить народ фактично незламним, люди гуртується, підтримують один одного, як єдина родина, що об’єднана єдиною високою ідеєю – фанатичною жагою свободи, незалежності, рівності всіх перед Законом, прагненням до просвіти, науки, прогресу. В надважких умовах загрози смерті від відкритого ворога народ України корегує курс розвитку держави, по-новому дивиться на свої прагнення та досягнення і по-новому визначає життєву мету. Всі перезавантаження в сфері партнерства та співробітництва, які відбуваються в цей період, є конструктивними та матимуть наслідками винагороди.
Це періоди збентеження, розгубленості. Принаймні, як перша реакція на події. Принцип збереження існуючого ладу та принцип перетворення (реформи) протирічать одне одному. Тими, хто боїться ризику та труднощів, в цей час оволодіває страх. З іншого боку, недбальство теж може привести до біди. Мета має бути обумовлена здоровим глуздом. Є спокуса зайняти позицію шибайголови і припинити дослухатися розуму. Тут ми маємо справу з протилежно спрямованими силами: одна командує «Вперед!», а друга застерігає «Зачекай!» Той, кому вдається балансувати на лезі бритви, завдяки своїй мудрості стає неймовірно могутнім, бо знаходить джерело невичерпних можливостей в колективному підсвідомому.
Що буде наслідком глибоких змін в сфері стосунків з державами-партнерами та державами-ворогами? Подолання кризи, вихід з маргінальної ситуації, відродження нації на новому рівні, вирішення питань фінансової допомоги, кредитування, боргів (Плутон управитель 8 дому). Зміцнення української державності (Сатурн управитель 10 дому). Більш серйозні та ділові стосунки з дружніми народами та державами. Зміцнення інституту парламентаризму в державі, зміцнення ролі інституту виконавчої влади в державі (Сатурн управитель 11 дому).
У період з листопада 2014 до грудня 2016 дуже важливими в Україні стають всі питання міжнародних фінансів, багатонаціональних та транснаціональних корпорацій. В цей період ми маємо справу з наслідками війни періоду вересня 2011 - листопада 2014. Тож, в цей час ми усвідомлюємо себе як нація, що перебуває на межі смерті, долає смерть та відроджується й оновлюється на вищому психологічному та моральному рівні. В цей час ми вирішуємо питання смертності в суспільстві, питання реанімації постраждалих, реабілітації, відновлення, відродження, реставрації. Також це період подолання корупції, розслідування прихованих речей. Період підвищеної значущості наукових досліджень. Можна очікувати на серйозний попит на державному рівні в сфері науки, а також в сфері психоаналізу та інших засобів позбавлення важкого емоційного вантажу. Відбуваються глибокі зміни в сфері податків, фінансової та волонтерської допомоги, субсидій, кредитів, дотацій, боргів та накопичення статків, страхування (транзит Сатурна по 8 дому).
В ці роки підвищений попит в суспільстві буде на фахівців в усіх галузях, де ведуться дослідження ще невідомого, розкриття таємниць, секретів. Це наука, розшук, розвідка, шпіонаж, дослідження печер, поховань, підземель, надр. Психоаналіз, рентгенологія. Медицина (хірургія, реанімація, протезування). Утилізація відходів, прибирання сміття. Фінансисти. Банківські робітники. Економісти. Нотаріуси, адвокати, що займаються спадками та банкрутствами. Страхові служби. Податкова служба в державі.
В жовтні-листопаді 2014 в Україні дуже напружені часи. Події, що відбуватимуться в сфері колективного життя, а також в сфері стосунків з дружніми народами та в сфері виконавчої влади, парламентаризму, прогресивних реформ, - ці події піднімають з глибин колективного підсвідомого найболючіші спогади українського народу, найстрашніші жахіття та страхи, пов’язані з загрозою життю з боку могутнього відкритого ворога. Щоб виживати, підтримувати життя, народ України дуже активно в суворих умовах застосовує свій розум, знання, зв’язки, комунікативні навички, активно вчиться новому та перевіряє будь-яку інформацію на достовірність, по-новому працюють ЗМІ. Люди роблять конкретні практичні вчинки, працюють заради підтримки життя. Розвивається, відображаючи прагнення народу, медицина, державна та військова служба, малий та середній бізнес, інтелектуальні технології, просвіта, мистецтво, суспільні організації, здійснюється робота по підвищенню рівня культури в суспільстві. На підтримку життя працюють діячі сфери вищої освіти, письменники, філософи, релігійні діячі, реклама, юристи, законодавці. Події в цих сферах примушують діяти мудро й обережно в сферах партнерських стосунків, з одного боку, і в сфері подолання маргінальної ситуації, з іншого. Наслідками дій буде зміцнення української державності, серйозні колективні дії, зміни в системі виконавчої влади, поглиблення стосунків з дружніми державами та народами.
В грудні 2014 – січні 2015 відбуватимуться важливі події в сфері державної служби, військової служби, роботи за наймом, повсякденної праці, інтелектуальної роботи, медицини, освіти, а також в сфері колективної діяльності нації, виконавчої влади, парламентаризму та стосунків з дружніми народами.
В цей період нація в цілому та Президент особисто мають серйозну рішучість просуватися вперед, не дивлячись ні на що. Така позиція сприяє розвитку, зміцненню й продуктивності держави. Цей час символізує важливий перехід, поворотний пункт в становленні державності. Новий 30-річний цикл розвитку української державності розпочався восени 2007 року. Весь 2014 рік та початок 2015 – це період нових зачинань як для Президента особисто, так і для української політичної нації в цілому. Зазвичай такий період супроводжується розривом старих зв’язків-обов’язків та новими зобов’язаннями, новим рівнем зрілості. Події, що відбуваються в цей час, символізують кінець антиколоніального мислення нації та становлення постколоніального. В цей період завжди здається, що події розвиваються занадто повільно, а волевиявлення виглядають як нерішучі. Але не варто впадати у відчай через це почуття. Це почуття нерішучості, зовнішнього та внутрішнього тиску, обмежених можливостей для волевиявлення природні для таких періодів. Такі відчуття сприяють концентрації уваги на дійсно важливих речах, бо в цей час фундамент нового життя закладається в напрямку, який потребує серйозної перебудови свідомості нації. На це йде багато сил, і тому цей період напружений, насичений конфліктами і незадоволенням через те, що події йдуть не так, як нам би хотілося. Вдоволеність змінами буде лише тоді, коли немає очікування чудес, бо чудес цей період не передбачає. Зайва суворість та стурбованість не додають в цей час ні висоти досягнень, ні швидкості просування. Треба примиритися с існуючим станом речей й уповільнити темп втілення власних бажань, щоб цей темп відповідав темпу подій, що відбуваються в світі. Якщо є готовність дивитися на світ без прикрас та рухатися цілеспрямовано та обережно, в ногу с часом, то цей період не пройде дарма. Поступове й терпляче втілення в життя добре спланованих довгострокових програм набуде розквіту у 2018 році, а з 2023 почне приносити результати. Вловити темп і ритм того, що відбувається протягом 2015 року, означає дійсно просунутися до найвищого успіху в майбутньому. Тоді як хаотичні дії без стратегії та випередження подій призводять до виснаження та відчаю, необхідності починати спочатку пізніше, при менш сприятливих умовах.
Таких періодів протягом 2015 року буде три:

  1. Грудень 2014 – січень 2015
  2. Травень-червень 2015
  3. Вересень-жовтень 2015

В чому полягають національні інтереси України в цьому році? Де будуть революційні зміни та реформи?

Асц RAD у 6 домі SO. Уран SO на Асц RAD, 4 дім SO (замкнений Водолій) і 12 дім RAD, управитель Уран.

  • Самозайнятість українців
  • Робота за наймом
  • Державна та військова служба
  • Солдати, армія та національна оборона
  • Суспільні служби
  • Охорона здоров’я, медицина, здоров’я суспільства
  • Малий та середній бізнес
  • Сфера побуту
  • Робочі інструменти
  • Домашні тварини

В цих сферах українці діятимуть за власною ініціативою. В цих сферах держава має йти назустріч прагненням народу.
(Транзит Урана по Асц в квадраті до Нептуна RAD, як і 4 дім SO (замкнений Водолій) і 12 дім RAD, якому він управитель).
Радикальні зміни та реформи відбуватимуться в тому, як політична українська нація себе усвідомлює і як виражає себе. Ще в подіях Майдана 2013-2014 року позначилася тенденція цих змін. Але різко ситуація змінилася, починаючи з березня 2014 – нація несподівано для спостерігачів змінила манеру поведінки: в національному характері потужно й вибухово проявилася волелюбність, незалежність, наукове мислення, винахідливість, креативність. Нація робить те, чого від неї ніхто не очікував. Поводиться нестримно й неординарно, ігнорує обмеження й перешкоди. Чим вибиває інших зі стану самовдоволеної безтурботності. Ці зміни в українській політичній нації та в житті української держави загалом відбуваються в період дії точної зростаючої квадратури циклу Уран/Плутон. Тож маємо розуміти, що означає цей цикл в історії людства.
Тривалість циклу Уран/Плутон 127 років. Новий цикл розпочався в період кон’юнкції у 1962-1968 роках. Ідея циклу Уран/Плутон: радикальна перебудова людей та націй. «Побудова нового на руїні минулого». Процес не обов'язково має бути різкий. Але головні фази циклу дуже точно вказують головні руйнівні та реконструктивні фази розвитку Німеччини між 1938 та 1955 роками та головні фази змін у В'єтнамі та Південно-Східній Азії, коли вони досягли кризи в фазі кон’юнкції цього циклу, протягом 1956-66 років. Сильний зв'язок цього циклу з виходом Японії на ведучі позиції в світі.
Ідея теперішнього циклу: радикальна перебудова людей та націй через розробку та застосування тонких інструментів. В науковому та інтелектуальному плані кон'юнкція Уран/Плутон 1965-66 років в Діві тісно пов'язана з виникненням електронної, мікропроцесорної, комп’ютерної промисловості. Нинішній цикл Уран-Плутон це в цілому інтелектуальна революція. Після покоління 1962-1968 років світ поділився на тих, хто здатен опанувати передові наукові технології, та на тих, хто не здатен мислити креативно в принципі. Людство поділилося за принципом інтелекту: специ по системному та лінгвістичному аналізу і логікі, розробка штучного інтелекту, інформаційні технології та все, що пов'язане з ними в еволюції людства.
Фаза секстилю циклу – 1990-1998. В цей час перестав існувати СРСР. Він розвалився саме тому, що безнадійно відставав в науковій галузі, не відповідав вимогам часу.
2009 - 2016 - фаза квадратури циклу Уран-Плутон: потужна криза еволюційного розвитку людства, коли ті народи, які нездатні мислити та винаходити в науковій галузі, опиняються на узбіччі цивілізації.
На сьогодні за середнім рівнем розвитку інтелекту Україна в авангарді людства. Українські науковці за свої винаходи цінуються високо в світі. Транзитний Уран на Асц України впливає таким чином, що в Україні потужний підйом національної самосвідомості, незламне прагнення свободи для самовираження в державі саме в науковій сфері (Уран в гороскопі України в 10 домі). Транзитний Плутон зараз на Урані гороскопа України - Україна приречена змінити державний устрій таким чином, щоб при владі, врешті решт, опинилися інтелектуали, що дозволило б Україні вийти на світову арену в якості виробника висококласного інтелектуального продукту.
(Транзитний Уран в квадраті до Нептуна радикса)
В період цих транзитів надії та мрії нації звільняються від обмежень, які накладають рамки конвенціональної реальності. Простір для ментальної творчості значно розширюється завдяки тому, що погляд на речі віддаляється від звичних переконань та існуючих в суспільстві загально прийнятих норм.
Йдеться зокрема про такі проміжки часу:

  • 29 березня – 26 червня 2014. Піковий момент – 4 травня 2014
  • 15 серпня 2014 – 2 квітня 2015. Пікові моменти: 13 жовтня 2014 та 25 лютого 2015

Момент народження сучасної української незалежності 1991 року наділив українську політичну націю твердою упевненістю в собі й індивідуалізмом в питаннях державотворення та усвідомлення мети. Уява українців – це тонко налаштований механізм, який безпомилково вказує курс розвитку держави та нації в бік прогресу. Цей аспект дає безпрецедентну сприятливу можливість для розвитку, вираження та здійснення самих сокровенних й насущних бажань української політичної нації. Нація неймовірно інтелектуально розвинена, винахідлива, здатна створювати інструменти, необхідні для реалізації власних ідеальних уявлень та мрій. Вперше досить активно ідея реформування структури державної влади в Україні заявила про себе в період січня-квітня 2007 року (зростаючий секстиль транзитного Урана до Нептуна радикса). Тоді, щоб держава йшла шляхом розвитку науки та парламентаризму, треба було на рівні керівництва держави вести роботу по виявленню та викриттю антидержавної діяльності прихованих ворогів. Те, що ця робота не була виконана належним чином, позначається на розвитку подій зараз, під час зростаючої квадратури транзитного Урана до Нептуна радикса.
Що відбувається? В сфері державної влади, правлячих кіл, земельної олігархії та в усвідомленні української політичної нації власної мети відбуваються несподівані події революційного характеру, пов’язані з надіями та сподіваннями українців. Бажання реформувати державу таким чином, щоб вона відповідала ідеальним уявленням про науку, прогрес, волю, свободу, незалежність, спонукає українців до самовираження. В цей час нація проявляє винахідливість, інженерні здібності та геніальність у втіленні головного міфу – міфу про вправних вояків-майстрів, що працюють заради ідеї бути вільними підприємцями та діяти на власний розсуд. Нація проявляє себе непередбачувано, бо рішуче об’єдналася навколо ідеї свободи й незалежності. Всі національні герої, яких скрізь віки нація мала за зразки для наслідування у міфах, легендах, казках, витворах мистецтва, тепер ожили і діють у реальному житті – в кожному громадянині можна легко впізнати ту чи іншу архетипічну постать українського міфу. Наслідки такого самовиявлення української політичної нації такі:

  • Занурення у колективне підсвідоме та розкриття через цей досвід прихованих здібностей.
  • Позбавлення ірраціональних фобій, що є наслідками пережитих в минулому принижень та утисків національної культури та гідності, коли Україна була імперською колонією.
  • Подолання травм постколоніальної та постгеноцидної нації науковими методами.
  • Подолання саморуйнації.
  • Викриття того, що підриває існуючий державний устрій, та провідників підривної діяльності, носіїв ворожої ідеології: «п’ята колона», таємні, підпільні співтовариства і партії.
  • Вирішення складних питань, що стосуються лікарень, монастирів, закритих учбових закладів, тюрем.

Що сприятиме здійсненню інтересів української нації та державності?

Висхідний Плутон RAD та висхідний Марс SO.

  • Воїнська доблесть та майстерність українців.
  • Професійна майстерність.
  • Сміливість, здорова агресивність.
  • Здатність бути першопроходцем, діяти на власний розсуд, захищати свої інтереси.
  • Вміння дивитися вглиб речей: ретельно досліджувати приховане, розслідувати.
  • Усвідомлення кордонів власної могутності та власної немощі.
  • Вміння долати кризу: бачити в кризовій ситуації можливості для виходу на новий рівень якості життя; можливості для незворотної глибокої трансформації тих речей, які мають бути змінені, бо є еволюційно відсталими та гальмують прогрес.
  • Вміння виживати в маргінальній ситуації: мобілізація прихованих резервів, «друге дихання», смерть та відродження, реанімація, реставрація, утилізація, трансформація; відмова від того, що заважає розвитку.

В цьому році у політичної української нації дуже багато сили та сміливості. Тому краще спрямувати власну активність на ті речі, які заздалегідь сплановані і добре підготовлені – це запобігатиме безцільному розпорошенню сил. Нація може стикнутися с труднощами, коли доведеться активно відстоювати власні інтереси. Може бути необхідність повернутися по тому шляху, який вже пройдений, щоб довершити якісь практичні конкретні справи, що свого часу були зроблені неналежно професійно.

Де знадобляться додаткові сили?

(Марс управитель 7 дому SO).
В сфері партнерства, союзів, співробітництва, протистояння у відкритій ворожнечі, миротворчих завдань, дипломатичних та громадських зусиль заради миру.
В цій сфері може знадобитися від чогось рішуче відмовитися, якісь речі безжально відсікти.

Де найпотужніший потенціал розвитку української державності?

Плутон SO в 3 домі SO в 10 домі RAD.
Відомо, що глибокі драматичні потрясіння як в житті окремої людини, так і в житті великих колективів є каталізатором розвитку, коли людина або нація під впливом трагічних подій (природні катаклізми, техногенні катастрофи, війни, геноцид, етноцид) відкриває в собі такі глибинні можливості, що в гармонійні часи існування залишаються не розкритими. Ці досі приховані якості стають тією могутньою рушійною силою, що виводить людину або суспільство на рівень небувалої досі могутності – моральної, інтелектуальної. Відбувається потужний прорив в еволюційному сенсі. Приклади читач нехай сам знайде в історії людства.
В цьому році такі сприятливі можливості для еволюційного росту є в сфері спілкування. Перш за все, через офіційну програму відродження української мови. Держава Україна може успішно функціонувати лише у випадку єдиної державної мови – української та єдиної системи освіти (управитель 3 дому RAD Меркурій ретро в Леві у складі стеліуму Венера/Юпітер/Сонце).
«Мова була чи не одним із головних об'єктів русифікаторської політики Кремля і його адептів в Україні. Українсько-російська двомовність — найбільш руйнівна форма русифікації» (філолог, магістр політичних наук Юрій Шевчук).
В цьому році в Україні станеться багато подій, що символізуватимуть кардинальну зміну в українському дискурсі. До сих пір «український дискурс у своїй суті був і лишається антиколоніальним, тобто він про те, ким ми НЕ є. Мовляв, ми НЕ фашисти, НЕ русофоби, ми НЕ вбиваємо за російську мову і так далі. Антиколоніальний спосіб мислення добре підсумував батько українського олігархату своїм відомим заголовком "Україна — не Росія". Цей тип менталітету за визначенням є пораженським. Він прирікає Україну на вічні обійми — політичні, культурні, мовні чи ще якісь — із "русскім міром". Він обмежує можливості України до гри за правилами, що пишуться в Москві. Висловлюючись термінологією політичної теорії, він виключає політичну аґентивність українців, їхню здатність бути творцями (суб'єктами) історії, а не, як до цього, — її адресатами (об'єктами). В контексті сьогоднішніх подій антиколоніальний менталітет прирікає українців на оборону, на дивну АТО на сході, на переговори із вбивцями, на марні самопринизливі реверанси перед українофобами, на жалюгідну віру в те, що коли Львів заговорить російською, чорносотенці покохають українську; що коли українці зречуться власної мови на користь суржика чи російської, то Путін дасть їм спокій. Такий спосіб мислення і поведінки не надихає, а паралізує, не мотивує, а позбавляє волі до дії. Головне, що він з порогу унеможливлює реальну незалежність. Остання можлива лише за умови парадигматичної зміни дискурсу з антиколоніального (ким ми НЕ є) на постколоніальний (ким саме ми Є). Постколоніальний дискурс можливий, коли сама імперія стає для українців нерелевантною як точка відліку в усьому, що мовиться і робиться в Україні. Тоді Росія, з її гегемоністською ідеологією, культурою, історією та мовою, зникає з самобачення українців. Бо на її місце приходить власна державна програма, національна ідея з власними національно-державними імперативами. Тоді ми говоримо вже про те, що саме значить бути українцями, про спільний історичний досвід українського народу, про багатство його культури тощо. Говоримо, і це теж імператив постколоніального дискурсу, власною українською, а не імперською мовою. Момент переходу з антиколоніального до постколоніального дискурсу стане моментом незворотності у змаганнях за українську незалежність у всіх галузях, — реальну, а не декоративну, якою вона була досі.
На українську мову слід дивитися в контексті світової практики державотворення:

  1. українська мова як консолідуючий чинник державності, невід'ємна ознака ідентичності політичного (а не етнічного) українства;
  2. мова, яка об'єднує нас завдяки тому, що кожен із нас вільно і в повному обсязі володіє нею;
  3. мова, знання й використання якої ніяк не обмежує суверенного права кожного українця за бажанням і у відповідних ситуаціях користуватися іншою мовою;
  4. мова, яка повноцінно і як перша обслуговує всі без винятку царини людського життя в Україні;
  5. мова, яка є обов'язковою в державній галузі (політика, парламент, дипломатична служба, Збройні сили, судова і правоохоронна системи, бізнес, фінанси);
  6. мова, яка активно підтримується і поширюється насамперед за рахунок першорядного культурного продукту, носієм якого вона є (література, преса, телебачення, музика, театр, кінематограф);
  7. мова, якою легко оволодіти кожному, хто бажає, завдяки мережі високоякісних і безкоштовних курсів для всіх;
  8. мова, чистоту, багатство і престиж якої пильнують уся держава, громадянське суспільство і спеціальні інститути (такі, як Академія наук), академічні словники, система освіти і професійної сертифікації».

(Кінець цитати статті Юрія Шевчука «Об'єднання навколо однієї державної мови — категоричний імператив» від 11 липня).
Також сприятливі можливості для еволюційного росту політичної української нації та української держави в цьому році є в сфері транспорту, доріг, ЗМІ, свободи слова, початкової освіти.
В цьому році в житті української політичної нації та в житті держави відбувається завершення епохи антиколоніального самобачення, і виникають передумови для зміни курсу держави на постколоніальний розвиток. Це може співпадати з тим, що відбувається в житті сучасної Незалежності України вперше. Ухилитися від зобов’язань та спробувати знайти легкий вихід зі скрутного становища українцям та владі не вдасться (Плутон має потужні стимулюючі транзитні аспекти з боку Марса та Сатурна). Українська політична нація та влада в державі не зможуть контролювати та міняти людей, щоб запобігти необхідності міняти себе. Тож будуть глибокі докорінні зміни в усвідомленні мети українцями та владою. Ці зміни призведуть до подолання кризи, виходу з маргінальної ситуації, відновлення зруйнованого під час кризи та війни. Наслідками також буде позбавлення від важкого емоційного тягаря та вирішення питань боргів України, питання корупції, тіньової економіки, колективної власності, накопичення багатств. Можна сказати, нація переживає смерть та відродження на новому, еволюційно вищому, рівні. У українців посилюється індивідуалістичність (В гороскопі України Плутон у 7 домі управитель 8).
(Транзитний Плутон на Нептуні радикса).
Для сучасної Незалежності України, що народилася з аспектом секстиля між Плутоном та Нептуном, як і для інших держав, які стали незалежними внаслідок розпаду СРСР, цей транзит пов’язаний зі змінами, викликаними кризою дорослішання. Це втрата ілюзій. Болісне розлучення з фантазіями, нереалістичними мріями, неможливими очікуваннями. Казки, які українська політична нація протягом 23 років розповідала сама собі або про себе, тріснули, через щілини, що утворилися, вивітрюється туман, за яким ховалася реальність. Так, звісно, «правда звільнить тебе», але мало хто усвідомить переваги правди раніше, ніж аспект вийде з орбісу у лютому 2016 року. Українська політична нація в цей час приймає значні дози реальності, як ліки, і це убереже від багатьох блукань сьогодення та від розчарувань майбутнього.
Йдеться про період 7 грудня 2014 – 4 лютого 2016. Пікові моменти:

  • 2 лютого 2015
  • 6 липня 2015
  • 8 грудня 2015

Події, що відбуваються в сфері співробітництва, партнерства, союзів, протистояння відкритому ворогові пробуджують в українській політичній нації приховані резерви. Ці події примушують українську політичну націю появляти активність в сфері державної влади, державного устрою, правлячих кіл, земельної олігархії. Амбіції стимулюють націю до пошуків успіху, здійснення мети, визнання української державності в світі, авторитету. Нація прагне мати добрий імідж в світі, досягти високого статусу, поваги. Відбувається радикальна зміна уявлень та амбіцій, повернення нації до реалізації прагнень, які були колись актуальними, але потім були відкладені. Зараз ці прагнення повернулися з новою пристрастю. Ідея незалежності держави, прогресивного розвитку, розвитку науки, передових технологій, побудови ідеальної структури суспільства в гармонії з природою набуває нових висот та глибин значення, по мірі того, як кон’юнкція Плутона очищує та наповнює їх енергією. Незалежність держави та створення відповідного до ідеальних уявлень державного устрою захоплює українську політичну націю цілком, охоплює все її життя.
В цей час українці прискіпливо придивляються до своїх давніх переконань, шукаючи в них зміст. Зараз нація не бажає приймати на віру жодної ідеї, поки не перевірить, наскільки добре вона вписується в загальне уявлення про Всесвіт та єдність життя. Є вірогідність, що аналіз закінчиться повним неприйняттям того, у що нація вірила раніше або до чого ставилася поблажливо. Якісь ідеологічні концепції можуть бути відторгнені та заборонені на рівні державної влади. Така руйнація ілюзій приводить до тимчасової розгубленості, яка мине, щойно буде визнана та сформульована нова система вірувань/ідеологія. Наприклад, може йтися про заборону на державному рівні комуністичної ідеології, радянської тощо.
Наслідками дій нації в сфері державного устрою, іміджу в світі, в сфері правлячих кіл, земельної олігархії буде відродження нації та державності на новому рівні розвитку. Це глибокі трансформації, пов’язані з подоланням наслідків війни, подоланням корупції, відновленням зруйнованого, поверненням боргів, вирішенням питань енергетики та розвитку науки, позбавленням від саморуйнації та психологічних проблем постгеноцидної та постколоніальної нації.

Про що мріють і на що сподіваються українці в цьому році?

(Нептун в 5 домі SO в 12 домі RAD в секстилі з МЦ RAD. Транзитний Нептун в секстилі до МЦ)
Це мрії про радість життя, безтурботність, про можливість займатися тим, що надихає, що подобається. Це сподівання на те, що особиста творчість кожного українця окремо та нації в цілому позбавить страхів, самотності, болю, залежності, убереже від таємних ворогів. Українці бачать майбутнє у власних дітях. Надихаються коханням, розвагами, театром, шоу, виставами. Українці створюють собі свята в важких умовах. Радіють життю попри що. І це дає можливість пережити жахіття. Ігри, спорт, веселощі підтримують дух українців. Святкування та театралізовані дійства, мистецтво, музика, живопис, поезія, пісні, кіно, література, висока мода – все це підключає до колективного підсвідомого та допомагає інтегрувати в психіку пережите, не почуватися самотнім та забутим.

Де нація та держава діятимуть публічно та відверто в цьому році? Де будуть найбільш значущі досягнення нації в цілому та Президента особисто?

(МЦ SO в 5 домі RAD. Сонце SO в 10 домі SO на куспіді 11. Лев замкнений в 10 домі SO. Перехоплена вісь як фокальна сфера року. 7 планет SO та RAD в 10 домі SO - акцентована сфера року)
В усьому, що передбачає особисту творчість – всі галузі життя, де людина може творити. Мова йде про всі задоволення, насолоди, театр, кіно, спорт, сучасне мистецтво, розваги. А також все, що стосується дітей та народжуваності. Також це стосується спекуляцій всіх видів, і тому має зв'язок з національною економікою через фінансові спекуляції.

В фокусі уваги української політичної нації, Президента, народу України, опозиції – держава Україна як головна мета, державотворення, незалежність, державний устрій, державний уряд, управління державою, імідж України в світі. Цей рік стане роком успіху України як держави та роком змінення її статусу в світі. Важливу роль в розвитку держави відіграватимуть держслужбовці, Президент, правлячі кола, земельні олігархи, бізнес, промисловість, авторитетні фігури в політичній та суспільній сфері. Буде вирішена глибоко вкорінена проблема реформ управління державою. Україна як незалежна держава здобуде визнання. Цей рік – добрий час для покращення іміджу України в світі.
Нація в цілому та Президент особисто набудуть найбільш значущих досягнень в питаннях державотворення, до вирішення яких поставляться творчо. Але реалізувати мету, яку нація та Президент ставлять цього року, буде досить непросто через певні обмеження. Що це за обмеження? По-перше, доведеться мати справу з ментальними обмеженнями: на міжнародному рівні про українську культуру та традиції існує дуже поверхневе уявлення. Держава має прикласти зусиль, щоб розповісти людям в світі про Україну та українців правду. Інакше імідж України буде створювати інформаційний простір, контрольований ким завгодно, але не українцями. По-друге, держава має обмежений простір для маневрів через брак фінансів, через борги та залежність від фінансової та матеріальної допомоги з боку інших держав. По-третє, розвиток української державності в цьому році ускладнений через стосунки з сусідніми державами: необхідність відстоювати справедливість в суді, відкрите протистояння з ворогом, розрив стосунків та створення нових союзів, складання нових партнерських угод.
Ці обмеження природні для цього року. І українці готові їх прийняти, бо ці обмеження обумовлюють продовження просування нації та держави до своєї мети. Ці обмеження - не погані і не добрі, нам лише необхідно включити їх в наш стиль життя в цьому році. На початку солярного року (приблизно, перші три місяці) у нас будуть труднощі в законодавчій сфері, правовій системі, в сфері міжнародного права та у стосунках з іноземцями. Бажані зміни в цих сферах будуть дещо гальмуватись. Також будуть труднощі з фінансами та природними ресурсами, з партнерськими стосунками, відкритою ворожнечею, судовими справами та створенням союзів. Український народ (популяція), жінки нації та опозиція почуватимуться незатишно та стурбовано. Але з часом, починаючи з глибокої осені, обмеження почнуть поволі слабшати.

Де нація та Президент особисто приймуть найважливіші рішення?

(Сонце на куспіді 11 дому соляра).

  • В сфері виконавчої влади
  • В сфері парламентаризму
  • В стосунках з віддаленими, але дружніми державами
  • В колективних діях
  • В сфері наукових досліджень, передових науково-технічних розробок
  • В сфері прогресивних реформ та модернізації

В цих сферах концентрується значна частина активності поточного солярного року. Ці сфери можуть бути підживлені зараз особистою енергією українців та Президента зокрема. В них самоствердження української політичної нації в цілому та Президента особисто піде на користь державі та українцям, саме тут українці хочуть проявляти власну творчість. Цього року Президент та українці більш за все ототожнюють власні творчі амбіції з важливими рішеннями в вище означених сферах життя. Саме в цих сферах полягає значний потенціал психологічного росту української політичної нації та Президента особисто.

В чому проявиться розум українців?

(Меркурій в Діві в 11 домі SO в 6 домі RAD).

  • В сфері виконавчої влади
  • В сфері парламентаризму
  • В стосунках з віддаленими дружніми державами
  • В колективних діях
  • В сфері наукових досліджень, передових науково-технічних розробок
  • В сфері прогресивних реформ та модернізації

В чому вигода України в цьому році?

(Стеліум Юпітер, Венера, Місяць, Сонце у 10 домі SO в 5 домі RAD. Кон’юнкція Венера/Юпітер в Леві SO повторює положення RAD).

  • В тому, щоб мати самостійну міцну державу.
  • Вигідно спрямовувати власну особисту творчість на досягнення мети, яку українська політична нація та держава ставлять перед собою.
  • Вигідно влаштовувати свята, театралізовані дійства, ігри та спортивні змагання навколо теми становлення української державності з метою створення гарного іміджу України в світі.
  • Вигідно виховувати дітей та влаштовувати для дітей різноманітні розважальні програми на тему державотворення України.
  • Все, що стосується державної символіки України, сучасного українського мистецтва та народної творчості, вигідне.
  • Вигідно використовувати в рекламі тематику, націлену на зміцнення української державності та створення гарного іміджу України в світі.

Розширення можливостей чекають на українців в сфері державної влади, керування державою. В цій сфері відбуватимуться зміни в законодавстві. Держава розширить свої зв’язки з більш розвиненими країнами.
На державному рівні вирішуватимуться питання ідеології, системи вірувань. Держава сприятиме роботі юристів, видавців, популяризаторів української культури та мистецтва, письменників, філософів, мандрівників, банкірів, меценатів, спонсорів, викладачів вищих учбових закладів.
Все «українське» буде дуже популярним в світі.

Що допомагає збагаченню українців й розвитку культури?

(транзити Юпітера)
До середини липня 2015 збагаченню українців сприятиме творче ставлення до всього, що відбувається в державі та в світі. Якщо у вас є хобі, воно може приносити прибуток в цей період. Якщо хобі немає, то саме час його для себе знайти. Що б ви не робили, чим би не займалися, воно приноситиме прибуток, якщо ви дійсно захоплюєтесь тим, що робите, якщо воно дає вам задоволення та відчуття радості. Привернути увагу Фортуни до себе можна, якщо захоплено займатися спортом, розвивати свої творчі здібності, виховувати дітей, вміти бачити позитивний бік у будь-якому прояві життя. Везіння супроводжуватиме вас, якщо ви компетентний та відповідальний, якщо готові брати на себе роль керівника у складній ситуації та надихати інших власним прикладом героїзму. Головне правило цього часу – радіти життю попри все. Гасло: «Ніщо не примусить мене втратити смак до життя!»
Йдеться про такі проміжки часу, коли тема нових можливостей буде найбільш актуальною в Україні:

  • Жовтень 2014
  • Січень-лютий 2015
  • Травень-червень 2015

Що відбуватиметься? Великі позитивні зміни в повсякденному побутовому житті українців, в сфері праці, служби (державної та військової), роботи за наймом, інтелектуальної тонкої роботи, а також в сфері охорони здоров’я. Також великі позитивні зміни в сфері співробітництва, союзів, партнерства, стосунків з сусідніми державами, а також в сфері протистояння з відкритим ворогом. Це буде спонукати до дій в сфері особистої творчості, захоплень, дітей, кохання. Підвищення творчої активності українців призведе до нових можливостей в сфері законотворчості, міжнародного права, стосунків з іноземцями, в сфері вищої освіти, ідеології, туризму – тут будуть важливі прориви. Також в результаті підвищення творчої активності українців будуть незворотні зміни в тому, що стосується подолання кризи та наслідків війни, відновлення, реанімації, реабілітації, розслідування кримінальних справ та вбивств, подолання корупції, насильства, сексу, смерті, боргів та фінансової допомоги. Вцілому це значні добрі зміни, але доброчинний ефект буде прихований від поверхового погляду через важкі обставини, що супроводжуватимуть зміни. Але час виявить його. Щоб гусінь стала метеликом, вона має побути в коконі.
В указані періоди українська політична нація та держава ближче до того, щоб творити чудеса, ніж будь коли раніше. Ми наблизилися до розуміння значення смерті. Нація та держава переживають трансформацію – смерть та відродження на новому рівні еволюції. Юпітер передбачає щасливі й добрі можливості, і під час його транзитів у нас буде багато шансів досягти великих успіхів.
З середини липня 2015 успіх та щастя українців приходитимуть через зайняття роботою. Зростає кількість роботи у побуті, в сфері державної та військової служби, малого та середнього бізнесу, інтелектуальної праці, охорони здоров’я, освіти. Роботу варто виконати. Як казав Конфуцій, «хто хоче добре робити свою роботу, має спочатку заточити інструмент». Немає більш вдалого часу для того і іншого, ніж коли Юпітер в державі у VI домі. Це тим більш вірно для України, бо Юпітер в цьому положення займає те місце, де знаходився при народженні сучасної Незалежності. Тож, цей момент в історії України символізує початок нового 12-річного циклу розширення можливостей та процвітання.
В цей час ми можемо отримати роботу, про яку завжди мріяли. Знайти гарних працівників. Більш сприятливі умови для праці.
В липні-серпні 2015 відбуватиметься таке. Народ України прагне прояснити те, що здається прихованим та неясним, щоб позбавитися своїх страхів. Разом з тим відбуваються події, які символізують турботу про здоров’я нації, більш сприятливі умови для праці, самозайнятості. Можна очікувати зміни в законодавстві, націлені на створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу, галузі освіти та охорони здоров’я, державної та військової служби, тонкої інтелектуальної праці. В результаті українці почуватимуться більш захищеними. Відбудуться позитивні зміни в житті родин, а також в тому, що стосується спадщини предків, національної культури та традицій, ставлення до старих та дітей. Буде більш сприятлива атмосфера для творчості, кохання, розваг, спорту, виховання дітей.
В цей час активізуються розумові здібності українців. Нація відчуває себе об’єднаною єдиною державною мовою та культурою. Вирішуються питання мовної політики, ЗМІ, свободи слова, початкової освіти, комунікацій, транспорту, доріг. В результаті українці матимуть більше можливостей самостійно заробляти собі на життя та мати більш гармонійні стосунки з сусідніми державами.
Цей період символізує для України завершення старого 12-річного циклу і початок нового – спосіб життя українців змінюється в зв’язку з новими можливостями у побуті та в роботі. Накопичуються сприятливі можливості для держави, і ми реагуємо на них. Перед нами відчиняються двері, але увійти чи ні – це вирішуємо самі. Якщо нічого не робити, щасливий шанс буде упущений, доведеться чекати, щоб почати знову. Тож, маємо зосередитися на подоланні корупції, кризи, наслідків війни. Це надасть сприятливі можливості для процвітання.

Про відкрите протистояння

«На відміну від європейських пацифістів, я ніколи не вважав війну справжнім уособленням зла. З моєї точки зору, істинне уособлення зла – це агресія, а єдиною можливістю захистити себе від агресії є сила. В цьому полягає різниця між європейськими пацифістами та ізраїльськими прибічниками миру, як я. В зв’язку з цим згадується один родич, що вижив під час Голокосту в концтаборі Терезієнштадт. Своїм дітям й онукам він постійно нагадував про те, що ув’язнених у таборах звільнили не мирні демонстранти з плакатами та квітами, а солдати з автоматами. Амос Оз.
Український етнос до утворення незалежної держави знаходився на межі виживання, під постійною загрозою тотального знищення з боку могутнього ворога. (Місяць RAD в 12 домі в квадратурі з Плутоном у 7 домі).
Більш ніж 20 років формальної незалежності українська нація була у стані відродження та перебудови партнерських стосунків з сусідніми державами. Нація як уміла долала атавістичні програми підсвідомості, що викликають саморуйнацію. Ці програми є наслідком пережитих утиснень і понесених жертв. Це комплекс постгеноцидної нації. Безумовно, українська політична нація дуже войовнича, і народ готовий стояти на смерть за ідею звільнення від гніту, за ідею вільного самовизначення. Народні очікування великі, народ готовий боротися за досягнення своєї мети. Будь який уряд, який ігноруватиме бажання народу, буде дуже сильно ризикувати, а іноземна держава, яка образить українців, душе сильно пошкодує про це (див. М. Бэйджент, Н.Кэмпион, Ч.Харви «Моровая астрология», М.: Лига независимых астрологов, 1999).
Плутон у 7 домі України говорить про приховану ворожнечу, секретні дії відкритих ворогів та держав-партнерів. Україна у стосунках з сусідніми державами стикається і з саморуйнівними імпульсами всередині держави. Постійно існує загроза втрати державності через давнього ворога з часів до сучасної Незалежності. Через підривну діяльність спецслужб ворожої держави є загроза опинитися в ізоляції, самотності, забутості у світовій спільноті. Тому українська політична нація та держава мають весь час корегувати свою внутрішню та зовнішню політику, щоб вона була адекватною вимогам еволюційного розвитку.
При цьому Украйна - могутній ворог. Межі могутності та немощі України, її сила та безсилля реалізуються в сфері взаємодії з іншими державами, насамперед сусідніми, на засадах співіснування за принципом "ти - мені, я – тобі": паритетне співробітництво, союз, відкрита ворожнеча, поновлення справедливості в суді, суспільно значимі досягнення, мистецтво, дипломатія. Тут Україна залежна від позиції інших держав, але саме тут українська державність може пережити глибоку трансформацію, нехай важку, але єдино спроможну допомогти свідомо будувати взаємовідносини з сусідніми державами, протистояти відкритому ворогу, відновлювати справедливість, створювати гармонійне суспільне життя, мирну співпрацю на паритетних засадах. З точки зору створення союзів, Україна на цьому етапі свого існування (доки не станеться подія, що символізуватиме перехід від антиколоніальної стадії розвитку держави до постколоніальної), - зараз Україна має глибокий конфлікт з сусідньою державою, партнерські відносини розірвано. В той же час, Украйна – це сильна, магнетична держава з потужним прихованим потенціалом, величезними скритими резервами могутності, надзвичайної потужності. Відкрита ворожнеча з Україною, а тим більше союз, створюють фактор безпрецедентного за впливом значення на життя світового співтовариства. Україна фундаментально змінює державу-партнера і державу-ворога - в цих державах за законами еволюції починають відбуватися процеси глибинної трансформації, пов’язані з очищенням від всього, що не відповідає вимогам еволюційного розвитку.
Якщо при владі в Україні опиняться недостатньо розвинені в еволюційному сенсі люди, то вони недовго протримаються на своїх посадах через конфлікт з народом України.
Добробут та процвітання українців залежить від того, наскільки гармонійні стосунки має Україна з державами-партнерами, наскільки ефективна дипломатія по відношенню до вороже налаштованої сусідньої держави. Якість стосунків з сусідніми державами позначається на побуті українців, їх здоров’ї, повсякденній праці. Якщо внутрішня та зовнішня політика України буде невдалою, українцям загрожує безробіття. Оскільки народ України наділений пристрасною природою та дуже волелюбний і прагне працювати на власний розсуд, то політики вимушені під тиском народних настроїв постійно корегувати свою поведінку. Інакше втратять своє положення в суспільстві, рейтинг народної довіри швидко впаде.
Тема смерті фоном стоїть за всіма партнерськими стосунками української держави. Через те, що українці в минулому пережили трагічні події з загибеллю та стражданням величезної кількості людей, в підсвідомості українців існують програми, які роблять українців здатними протистояти ворогові несамовито. Мотивація така: «Наші предки гинули в мордовських таборах, краще я загину на батьківщині у боротьбі за свободу», «Наші предки вмирали в муках, беззахисні під час Голодомору, краще я загину зі зброєю в руках, захищаючи життя». Це неймовірно потужні мотивації, що на рівні підсвідомості максимально потужно активізують інстинкт боротьби за життя та інстинкт підтримки життя. Такий народ непереможний.
Протистояння у відкритій ворожнечі і боротьба за відновлення миру, подолання кризи, вихід з маргінальної ситуації, участь у воєнних діях; вирішення проблем корупції, криміналу, смертності, а також вирішення питань з накопиченням багатств та позбавленням від боргів приводить Україну до союзу з іншими державами. До партнерства на паритетних засадах, до вирішення проблеми з відкритим могутнім ворогом, до відновлення справедливості в суді. Де-які стосунки з іншими державами буде змінено. Де-які договори скасовано.

Коли закінчиться лихо?

Головні астрологічні цикли
Це питання в астрології некоректне, бо астрологічні прогнози враховують волевиявлення людей. Таким чином, доречно говорити про відрізки часу, які сприяють мирним перемовинам та остаточному припиненню вогню, але не можна достеменно передбачити конкретні людські вчинки.
Нинішнє протистояння має розглядатися в контексті національної єдності держави Україна. Астрологічний цикл, що символізує прояви національної єдності, - це 20-річний цикл Юпітер/Сатурн. Цьому циклу завжди надається найважливіше значення, бо він формує плин історії. Пара Юпітер/Сатурн в дуже великій мірі обумовлює створення та еволюцію соціальних структур в сенсі колективної національної єдності. В роботі Барбо надані переконливі докази домінуючого впливу цього циклу у розгортанні європейської історії, до того ж всі фази цього циклу, нехай і відносно короткі, позначають досить чіткий сюжет розвитку з року в рік.
Нинішній цикл розпочався 28 травня 2000 року в 23 градусі Тільця в Першому домі. Це означає, що до початку нового циклу 21 грудня 2020 (1 градус Водолія) розвиток ідеї національної єдності в Україні обумовлений тим, як політична українська нація в цілому сама себе усвідомлює. Всі ці 20 років циклу долю національної єдності обумовлює національний міф українців, той образ політичної нації, який існує в уявленні українців про самих себе. Національні характеристики українців проявлятимуться під час подій, націлених на укріплення національної єдності в державі. Період 2000-2020 років можна умовно назвати періодом, коли пострадянське суспільство колишньої УРСР еволюціонує і формує національну державу Україна. Україна має висхідний Овен, тож міф України – «держава козаків, нащадків войовничих скіфів, - майстрів військової справи та вільних трударів-підприємців, що діють на власний розсуд, сміливих та непокірливих».
Відслідкуємо події, що символізують процес становлення національної єдності в Україні. Як видно, становлення національної держави Україна та розвиток ідеї національної єдності цього циклу чітко пов'язаний зі стосунками Україна-ЄС та Україна-НАТО та питанням транзиту російського газу по території України. Ці події чітко співпадають в часі з фазами циклу Юпітер/Сатурн.
Лютий - серпень 2000 (фаза кон’юнкції): у Флоренції (Італія) відбулося чергове засідання Комісії Україна-НАТО та Ради євроатлантичного партнерства на рівні міністрів закордонних справ, в роботі яких приймала участь Україна. Ратифікація Угоди про статус сил, що беруть участь у заходах ПЗМ, яка сприяла участі України у військових навчаннях.
Жовтень 2002 – жовтень 2004 (фаза секстилю): відкриті парламентські слухання у Верховній Раді України на тему «Про взаємовідносини та співпрацю України з НАТО». В Празі ухвалення Плану дій Україна – НАТО.
Січень 2005 – листопад 2006 (фаза квадратури): Початок інтенсифікованого діалогу з НАТО з питань набуття членства та відповідних реформ як передумови переходу до Плану членства як останнього кроку щодо вступу у НАТО. 27 грудня Президент України підписав Указ № 1861/2005 «Про рішення РНБОУ від 25 листопада 2005 року Про невідкладні заходи з подальшого розвитку відносин України з НАТО». З початком опалювального сезону Москва оголосила Україні через «Газпром» про майже п’ятикратне підвищення ціни на газ с 1 січня 2006 р. – $230.
Лютий 2007 – січень 2009 рік (фаза трину): 23 січня 2008 на прес-конференції в Москві голова МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що подальше співробітництво Росії з Україною буде залежати від розвитку відносин по вектору Україна-НАТО. Заява була викликана поданням офіційної заяви щодо можливості приєднання України до Плану дій з членства (ПДЧ) в НАТО (так званий «лист трьох», який був підписаний Президентом України Віктором Ющенко, прем'єр-міністром Юлією Тимошенко і головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком).
Квітень 2010 – січень 2012 (фаза опозиції): в квітні 2011 в Брюсселі пройшло засідання Україна-НАТО на рівні міністрів іноземних справ, 16-й раунд перемовин з економічної частини угоди про асоціацію між Україною та ЕС та 18-й раунд перемовин з політичної частини цієї ж угоди. Прогрес у перемовинах про зону вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною та Євросоюзом викликав протидію з боку Росії. Москва попередила: якщо ЗВТ буде створена, Київ очікують великі проблеми.
Червень 2013—липень 2014 (фаза трину): 27 червня 2014 року на саміті ЄС у Бельгії відбулося підписання економічної і секторальної частин угоди про асоціацію між ЄС та Україною. Політичну частину Угоди про асоціацію 21 березня підписав прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк та 28 лідерів країн Європейського Союзу.
Липень 2014 – вересень 2016 (квадратура): 7 серпня 2014 Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Генеральним секретарем НАТО Андерсом Фог Расмуссеном. Глава держави наголосив на важливості поглиблення співпраці між Україною і НАТО. Глава держави заявив, що Україна стурбована можливістю ескалації подальшої агресії, і в цій ситуації для неї є дуже важливою «ефективна взаємодія з НАТО». Андерс Фог Расмуссєн, в свою чергу, зауважив, що це його перший візит в Україну з 2011 року. Користуючись нагодою, він привітав Петра Порошенка з підписанням Угоди про Асоціацію з ЄС. Співрозмовники, детально обговорили питання поглиблення подальшої співпраці в контексті формування порядку денного засідання Комісії Україна-НАТО, що відбудеться вже за 4 тижні, та внесення українського питання до декларації Саміту НАТО, що пройде в Уельсі, Великобританія 4-5 вересня 2014 р.
Вересень 2016 – листопад 2018 (фаза секстилю): це період остаточної розробки теми національної єдності в повсякденному житті. Тут відбувається активна співпраця та систематичні зусилля заради втілення ідеї національної єдності.
Грудень 2019 – січень 2022 (фаза кон’юнкції): остаточне завершення старого циклу та народження нового, яким починається весь процес розвитку ідеї національної єдності на новому рівні.
Висновок: період з липня 2014 – по вересень 2016 кризовий. Його можна порівняти з двома попередніми кризовими періодами розвитку ідеї національної єдності: січень 2005 – листопад 2006 та квітень 2010 – січень 2012. Тут ідея національної єдності в Україні проходить чергове випробування та вимушена стверджуватися силоміць, в запеклій боротьбі – розширенням можливостей української політичної нації та виходу на більш високий рівень суспільного життя активно протидіють сили консервативного толку. Питання національної єдності в цей час видаються питаннями життя та смерті. Це не означає, що відкрите протистояння, як воно є зараз, триватиме аж до осені 2016. Може закінчитися раніше. Але тема боротьби за національну єдність зберігатиметься, бо вихід на більш високий рівень суспільного життя потребує величезних зусиль, подолання перешкод, що стоять на шляху реформ. Цю напругу в суспільстві і символізує фаза падаючої квадратури циклу Юпітер/Сатурн.

Про федералізацію та втрату територій

В гороскопі України немає аспектів, що вказують на федералізацію або втрату територій. Але є показники на запеклу боротьбу з зовнішнім та внутрішнім відкритим ворогом. Цей ворог – з далекого минулого. Зрозуміло, що йдеться про цивілізаційних конфлікт української культури, європейської за суттю, з культурою за суттю ординською.
В гороскопі України трин між Сатурном, управителем МЦ, та Марсом, управителем Асц, вказує на цілісність української політичної нації та на її єдність з власними правлячими колами. В розвиненому варіанті цей аспект дає стабільне здорове існування нації під охороною мудрих законів. Марс представляє сили, що утримують державу як ціле або розколюють її на частини в якості агресора. Розмови про розкол сучасної України не мають астрологічного підґрунтя, оскільки Марс в гороскопі України не має ні квадратур, ні опозицій, які могли б символізувати розкол, розпад нації або федеративний устрій держави. Більше того, Марс має трин до Сатурна (управитель МЦ) в 11 домі в Водолії: в скрутні часи нація відчуває єдність, яка ґрунтується на відданості суспільній абстрактній ідеї – ідеї вольності, свободи, рівності всіх перед Законом, гуманізму, прогресу, наукового погляду на життя.
Другий фактор в гороскопі, який відповідає за єдність нації, - це Юпітер. Щоб можна було говорити про зникнення держави шляхом розколу нації, треба, щоб Юпітер та Марс в гороскопі держави були сильно уражені положенням в знаку та напруженими дуговими аспектами до вищих планет. Але в гороскопі України того немає.
Юпітер в сильній позиції: в знаку Лева, як і в гороскопі Великобританії. Він у складі стеліуму з усіма особистими планетами та Сонцем: з Меркурієм, Венерою, в одному домі з Марсом, управителем Асцендента, та в опозиції до одинокого Місяця. Народ України відчуває свою єдність, свою належність до єдиної політичної нації, не дивлячись на видимі локальні протиріччя та локальні протистояння всередині держави. Розкол України на Схід та Захід, Донецьк та Галичину – це мрії ворогів України, це не має стосунку до реальності (Місяць на куспіді 12 дому в квадраті, що розходиться, з Плутоном в 7 домі). «Розкол» між громадянами України дійсно є, але він проходить в площині культури, а не в площині етнічних особливостей. Люди традиційної патріархальної репресивної російської-радянської культури є як на Сході, так і на Заході України. Так само, як на Сході України є люди української європейської збалансованої культури.
Крім того, в гороскопі України Юпітер у вище вказаних аспектах говорить про розширення територіальних кордонів сучасної Незалежної України внаслідок перемоги в війні, яку розпочав давній зовнішній ворог. Яким чином це може статися? Можна робити лише припущення та зазирати за прикладами в історію. В історії Криму є такі прецеденти: Перша Кримська кампанія Російської імперії в війні 1853 року, яка закінчилася Паризьким миром 1856. Він позбавив Росію права мати військовий флот на Чорному морі, а також фортеці й прибережні арсенали. Російська імперія публічно відмовилася від претензій на Молдавію, Валахію та південну Бессарабію. Російського царя позбавили покровительства над християнами Османської імперії, замінивши колективним патронатом усіх великих держав. План розширення впливу Росії на південь провалився.
В гороскопі сусідньої держави обидва фактори, що відповідальні за єдність нації та держави - Марс і Юпітер - в квадраті один до одного та в складі замкнутої конфігурації – тау-квадрат за участю всіх трьох вищих планет. Тобто, на опозиції Юпітер в Раку - Уран/Нептун в Козерозі базується Марс в Овні в вершині тау-квадрата. А Плутон в Скорпіоні задіяний в цьому тау-квадраті через секстиль до Урана/Нептуна та трин до Юпітера. За підтримки тих гармонічних аспектів агресія цієї держави на першому етапі просувається переможно. Але Плутон в опозиції до Венери, управительки 9 дому міжнародного права та управительки 2 дому фінансового добробуту та ресурсів держави. Венера у 8 домі смерті та трансформації, а Плутон управитель 6 дому побуту та повсякденної праці. Враховуючи специфіку культури цієї держави, доречно говорити про вавілонське значення 6 дому - "дім раба". Досить легко скласти фактори, щоб зробити висновок: анексія чужої території та війна з іншими державами призведе до глибокої фінансової кризи та зубожіння, до маргінальної ситуації та важкого психологічного стану населення цієї держави-агресора, а також в перспективі до розпаду її цілісності як держави.

Коли саме в цьому році відбуватимуться важливі події?

(мунданні аспекти)

  • Третя декада серпня 2014 - це період, коли принципи збереження і принципи трансформації в суспільстві починають протирічити одне одному. Рівень агресії в суспільстві максимально високий, люди готові до цілеспрямованих активних дій в сфері відносин з сусідніми державами, в сфері протистояння і ворожнечі, в сфері судової системи, але не збираються починати дії, не переконавшись у тому, що сприятливий момент настав (кон’юнкція Марс/Сатурн в Скорпіоні у 7 домі на Плутоні RAD). Тих, хто боїться ризику та труднощів, може охопити панічний страх. С другого боку, надмірна сміливість і безрозсудний ризик теж можуть привести до біди - в боротьбі з зовнішнім ворогом України в сфері державної влади уряду може не вистачити сили, подібно до того, як втомленому лососю, що йде на нерест у верхів’я ріки, не вистачає сили перестрибнути каменисті пороги. Втім стратегічно виважені, добре підготовлені холоднокровні дії державного уряду, які стосуються дипломатії, судової справи, співробітництва та протистояння з відкритим ворогом, призведуть до завершення існуючого типу стосунків між державами, дозволять Україні позбавитися тиску з боку ворожої держави, не поступившись жодним з інтересів нації та державності. Партнерські стосунки України з іншими державами будуть змінені докорінно на корить модернізації держави та прогресивних реформ.
  • Перша-друга декада вересня 2014 – важливі міжнародні дипломатичні рішення на високому рівні (падаючий секстиль Сонце/Сатурн)
  • Жовтень 2014 - дуже сприятливі умови для найважливіших мирних домовленостей (зростаючий секстиль Сонце/ретро Меркурій/Венера/Висхідний в Терезах – Юпітер в Леві)
  • Середина листопада 2014 - важливі міжнародні дипломатичні рішення на високому рівні (кон’юнкція Сонце/Меркурій/Сатурн в Скорпіоні)
  • Перша-друга декада грудня 2014 - дуже сприятливі умови для найважливіших мирних домовленостей (зростаючий трин Венери, Сонця, Меркурія в Стрільці з Юпітером в Леві)
  • Остання декада грудня 2014 – час кризи і конфліктів з законодавством і в законодавчій сфері взагалі, коли є тенденція до блокування законопроектів, або ж уряд в зв’язку з ними стикаються з труднощами (опозиція Марса в Водолії з ретро Юпітером в Леві)
  • Початок третьої декади січня 2015 – важливі міжнародні дипломатичні рішення на високому рівні (зростаючий секстиль Сонця в Водолії з Сатурном в Скорпіоні)
  • Перша декада лютого 2015 – вірогідні важливі мирні домовленості (опозиція Сонце/ретро Юпітер)
  • Третя декада лютого 2015 – важливі міжнародні дипломатичні рішення на високому рівні (Сонце в Рибах в зростаючому квадраті з Сатурном в Стрільці)
  • Перша декада березня 2015 – дуже сприятливі умови для найважливіших мирних домовленостей. В Україні підйом національно-визвольного руху, активна робота з провадження реформ та в сфері законотворчості (замкнена конфігурація: Меркурій в опозиції до ретро Юпітера в секстилі до стеліуму в Овні Марс/Низхідний, Венера/Уран, Юпітер в трині до стеліуму)
  • Кінець березня – початок квітня 2015 –сприятливі умови для найважливіших мирних домовленостей. В Україні підйом національної самосвідомості, важливі рішення з провадження реформ та в сфері законотворчості (стеліум Меркурій/Низхідний/Сонце/Уран в Овні в трині до ретро Юпітера в Леві)
  • Середина квітня 2015 – час кризи і конфліктів з законодавством і в законодавчій сфері взагалі, коли є тенденція до блокування законопроектів, або ж уряд в зв’язку з ними стикаються з труднощами (Меркурій/Марс в Тільці в падаючій квадратурі з Юпітером в Леві). Водночас дуже сприятливі умови для найважливіших мирних домовленостей. (Венера в Близнюках в падаючому секстилі з Юпітером)
  • Кінець травня – червень 2015 – час міжнародної напруги та кризи (кон’юнкція Сонце/Марс в Близнюках)
  • Остання декада червня-серпень 2015 – сприятливі умови для важливих мирних домовленостей (кон’юнкція Венера/Юпітер в Леві в секстилі до Меркурія в Близнюках). Останні дні серпня – важливі міжнародні дипломатичні рішення на високому рівні (Сонце в Леві в квадраті з Сатурном в Скорпіоні)

Інавгурація Президента України П. О. Порошенко. Момент підняття гетьманської булави над головою після підписання Присяги.

Інавгурація Президента України П. О. Порошенко

Інавгурація Президента України П. О. Порошенко

Як правильно читати карту інавгурації? Потрібно дивитися не всі показники карти, а лише показники теми елективного питання. Тема: державна влада, Президент держави – розглядаємо Сонце та 10 дім. Також Місяць як природний сигніфікатор елективного запитання.
Сонце символізує особистість П.О. Порошенко. Сонце управитель Асц в карті, що вказує на видатну роль Петра Порошенко в історії України. Сонце - перегрин (планета без аспектів): Порошенко - самодостатній, він абсолютно впевнений в собі, йому ніхто і ніщо не в змозі завадити здійснити його волю, його намір, його бачення розвитку української державності.
Сонце в Близнюках: який Петро Порошенко в якості Президента? Він дуже розумний, хитрий, інтелектуальний, комунікабельний, легко аналізує, освічений, знає багато мов і вміє спілкуватися, мобільний, легко пристосовується до обставин, прекрасно володіє словом.
Де місце Петра Порошенка в історії української державності? Сонце в 10 домі: Петро Порошенко – голова держави, він на вершині, видимий всім, він творить імідж України в світі.
Яка мета Петра Порошенка як Президента? МЦ (куспід 10 дому) в Тільці - багатство й процвітання держави, збереження того, що є, комфорт, користь, бережливе ставлення до природних ресурсів України, сільське господарство, садівництво, краса здорового розвиненого людського тіла, якісна їжа, гарні люди, огрядність, задоволення від повсякденної праці та радощі життя.
Через що здійснюється мета Петра Порошенка як Президента? Управитель МЦ Венера на куспіді МЦ: через позицію Петра Порошенка на посту голови держави.
Що допомагає Петру Порошенку здійснювати мету? Венера в опозиції до Сатурна в 4 домі в Скорпіоні: серйозні відповідальні люди на Батьківщині (в Україні), люди бізнесу, підприємці, великі землевласники, держслужбовці високого рангу, котрі спираються на національні культурні традиції українців.
Венера в секстилі до Нептуна в 7 домі: Петру Порошенку допомагає підтримка з боку союзників та партнерів - людей, що володіють мистецтвом тонкощів. Це, однак, приховано від очей невтаємничених, оскільки союзники ведуть занадто тонку для усвідомлення простого обивателя гру с такими речами як нафта та нафтопродукти, морські перевезення, акваторії, вода як ресурс, хімічна промисловість, альтернативні джерела енергії, глибинна психологія та міфологія, знання законів культурології.
Венера в трині з Плутоном у 5 домі: Петру Порошенку допомагає, з одного боку, все прогресивне світове співтовариство, орієнтоване на трансформацію всіх структур влади. З іншого боку, сили долі, Провидіння: Петра Порошенка, при всіх його достоїнствах, просто любить Фортуна, оскільки всі збіги доленосних обставин, незворотні втрати, трагічні події на рівні великих колективів дивним чином сприяють здійсненню мети української державності.
Як розвиватимуться події в Україні в зв’язку зі становищем Петра Порошенка на посаді Президента? Дивимось аплікативні аспекти Місяця в елективній карті до виходу Місяця зі знаку.
Перший аспект Місяця - квадрат з Меркурієм в Раку: одразу після інавгурації в Україні починається загострення інформаційної війни, боротьба за інформаційний простір, свободу слова, а також вирішення питань документації, державної мовної політики, ЗМІ, початкової освіти, транспорту, доріг.
Далі події розвиваються таким чином. Квіконс з Нептуном в 7 домі: змінюється ситуація з партнерами, союзниками, відкритими ворогами – пояснюються приховані речі, відкривається правда, змінюється ситуація з нафтопродуктами в зв’язку з партнерством і ворожнечею.
Квіконс з Венерою: змінюється ситуація з державними чиновниками вищого рангу, вона стає більш гармонійною на корить України.
Кон’юнкція з Марсом в 3 домі: починається мобілізація захисників цілісності України, перш за все, в сфері інформаційного простору та початкової освіти. Війна ведеться тонкими інтелектуальними методами: дипломатія, стратегії, "розумні" сміливі багатоходові комбінації.
Квадрат з Плутоном в 5 домі: дуже драматична ситуація, пов’язана з творчими проявами українців на рівні великих колективів та/або з фінансовими аферами на рівні світового співтовариства. Боротьба не на життя, а на смерть. Цей аспект є в гороскопі України - народ, який б’ється до остаточної перемоги над ворогом, побороти такий народ неможливо, а той, хто спричинить шкоду такому народу, сильно про це пошкодує.
Місяць в опозиції до Урану в 9 домі: революційні прогресивні зміни, реформи, модернізація в державі у сфері вищої освіти, законодавства, стосунків на міжнародному рівні, в галузі міжнародного права. Інновації в цих сферах, бурхливий розвиток передових наукових технологій, електроніки, науки. Модернізація в державі за допомоги фахівців міжнародного рівня та з використанням передових наукових досягнень, передової техніки.
Місяць в трині до Сонця в 10 домі: піднесення держави Україна в світовому співтоваристві, слава Петра Порошенка як керівника держави, любов народна, популярність.
Чим завершаться всі зусилля Петра Порошенко на посаді Президента? Останній аспект Місяця - квадрат з Юпітером в Раку в 11 домі, в 4 домі елективної карти Сатурн. Аспект елективної карти Місяць/Юпітер споріднений опозиції Місяця до Юпітеру в гороскопі України. І хоча це квадратура, яка символізує перешкоди та труднощі на кінцевому етапі роботи Президента, все ж є привід для оптимізму. По-перше, Юпітер не є планетою, що володарює темою елективного запитання, - темою володарює Сатурн, а він саме передрікає добре закінчення роботи Президента. По-друге, Юпітер сам по собі не може нести суттєвої загрози перешкод, бо символізує щастя й добробут.
Сатурн як сигніфікатор державності та посади Президента в 4 домі елективної карти вказує на те, що правління Петра Порошенко завершиться зміцненням української державності, мета нації в цілому та Президента особисто буде досягнена – відбудеться переконливе утвердження української національної ідеї, яка полягає в державності та незалежності, і здійсненням традиції. Тобто, перетворенням українського державного устрою на такий, де роль Президента формальна.

Україна підписала Угоду про асоціацію з Євросоюзом.

Момент підписання угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом

Момент підписання угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом

Підпис України під економічною (заключною) частиною Угоди поставив президент Петро Порошенко та лідери всіх країн-членів ЕС. Як відомо, після того, як в листопаді 2013 року екс-президент Віктор Янукович відмовився підписати Угоду про асоціацію з ЕС, в Україні почалися масові акції протесту - Евромайдан. В результаті в Україні змінилися влада, а Янукович з оточенням втік до Росії. Політичну частину Угоди про асоціацію підписав прем’єр Арсеній Яценюк 21 березня у Брюсселі.

Елективна карта Угоди про асоціацію з Євросоюзом

Природній управитель цього елективного запитання – Венера: принцип Венери - партнерство, співробітництво, мир, повсякденні прибутки, процвітання, гармонія, краса, любов. Цей принцип відповідає головній темі елективного вибору. Коли ми розглядаємо елективну карту, ми враховуємо принцип теми елективного запитання в першу чергу. Але з оглядом на те, як ця планета розташована в натальній карті.
В натальній карті сучасної Незалежності України Венера ретро розташована найкращим чином. Там Венера в Леві в 6 домі повсякденної праці у складі стеліума з планетою багатства та щастя Юпітером, з планетою інтелекту та зв’язків ретро Меркурієм, з сигніфікатором держави та політичної нації Сонцем, в одному домі з управителем Асц (самоусвідомлення нації) Марсом, в опозиції з сигніфікатором народу та жінок нації Місяцем, в секстилі з Парсом Фортуни – сигніфікатором самореалізації та здоров’я нації. Таким чином, Угода сприятливо позначиться на повсякденних турботах українців, на здоров’ї та побуті, на самозайнятості, на сфері державної та армійської служби, на стані домашніх тварин, на сфері тонкої точної інтелектуальної праці.
В елективній карті МЦ в Тільці: мета підписання Угоди - радощі життя, відчуття повноти життя, мир, добробут, достаток, повсякденні прибутки, бережливе ставлення до природи та ресурсів країни, повага до особистої власності, збереження того майна, що є.
В елективній карті Венера управитель МЦ в 10 домі в Близнюках: мета Угоди буде досягнена через використання інтелектуальних здібностей: формуються зв’язки, налагоджується торгівля, створюються комунікації (транспорт, система доріг), відбувається обмін інформацією між людьми через оволодіння новими мовами, обмін в галузі освіти, ЗМІ, свободу слова.
Венера в аспекті сприятливих можливостей та підтримки секстилі з управителем 7 дому співробітництва Ураном, який є символом передових наукових технологій, прогресивних реформ, гуманізму. Уран в 9 домі міжнародного права та міжнародної економіки.
Венера в аспекті дружби й везіння трині з управителем 9 дому міжнародної економіки та права Марсом, який є символом професійної майстерності і бойового мистецтва. Марс розташований в 3 домі зв’язків та інтелектуальних зусиль.
Завершальний аспект Венери саме цей трин з Марсом: Угода про асоціацію кінцевим результатом матиме відновлення миру, де кожен фахівець свого діла матиме можливість вигідно продавати результати своєї праці.

Венера в аспекті гострого конфлікту квадратурі з управителем 8 дому подолання кризи, війни та крупних фінансових операцій Нептуном. Нептун символізує нафту та нафтопродукти, маніпулювання свідомістю за допомоги штучних методів, обман та самообман, саморуйнацію, народні мрії, сподівання та очікування. Нептун в 7 домі відкритого ворога та потенційного партнера. Угода дозволить виконати важку роботу з подолання труднощів, які пов’язані з означеними факторами.
Венера в напівсекстилі з Місяцем та Сонцем: Угода добрим чином позначиться на житті держав та народів, що підписали її.
Місяць є головним фактором при аналізі елективних карт. Важка позиція Місяця перешкоджатиме на шляху досягнення мети, шлях не буде легким.
Перш за все, слід зауважити про значимість того, що Угода підписана фактично в самісінький момент Нового Місяця. Це значить, що країни, які підписали Угоду, приховують, зберігають в таємниці глибинний зміст цієї події. Тобто, всі розуміють, що ця подія, крім прямого змісту вигідного співробітництва, має ще й глибокий психологічний, прихований, тонкий зміст.
Місяць з моменту Нового Місяця прибуває, росте. І це сприяє бурхливому, швидкому розвитку теми елекції. Це вказує на довготривале партнерство і початок реалізації далекоглядних стратегічних планів.
Місяць над горизонтом в 11 домі в кардинальному знакі Рака: зміни відбуватимуться швидко, і ініціатори передбачених Угодою змін контролюють процес.
Місяць формує велику кількість аспектів, таким чином, подій Угода принесе безліч. Перше - трин з Нептуном: легке й безперешкодне викриття брехні, прояснення заплутаних ситуацій в сфері партнерства та відкритої ворожнечі. Далі - по порядку. Опозиція з Плутоном в 5 домі: протистояння в сфері фінансових афер тіньової економіки, подолання корупції, повернення в державну власність викрадених аферистами грошей та матеріальних речей. Квадрат з Ураном в 9 домі: гостра боротьба й значні зусилля по забезпеченню дотримання норм та законів міжнародного права. Трин з ретро Сатурном в 4 домі: стабілізація ситуації в галузі національної культури і традиції країн, що підписали Угоду. Створення системи безпеки – при дружній підтримці та за рахунок вдалого збігу обставин. Місяць в квадраті до Марсу в 3 домі: запекла боротьба та наполегливі зусилля в сфері налагодження зв’язків, комунікацій, свободи слова, ЗМІ, початкової освіти, торгівлі, інтелектуальної праці. Завершальний аспект Місяця - кон’юнкція з Юпітером: в решті решт, надії на підписання Угоди не лише виправдаються, але й перевершать всі великі та широкі очікування.
Місяць, хоча й головний фактор елективної карти, та Сонце відіграє не менш важливу роль. В даному випадку Сонце повторює ті самі аспекти, що й Місяць. Сонце в 11 домі: Угода зробить держави, що її підписали, дуже-дуже багатими.
Ретроградність Меркурія в даному випадку вказує не на те, що Угода буде в подальшому переглянута, як це можна було б припустити, якби мова велася про несподівано підписаний контракт. Ні, в даному випадку така трактовка недоречна. Бо мова йде не про новини і не про принципово новий для підписантів проект. Підписання Угоди - це результат багаторічної праці й боротьби (більше 20 років) держав за можливість демократичного розвитку. Ці держави, нарешті, здійснили те, що давно було спланованим, спроби досягти чого здійснювалися раніше і що було відкладене. Заради можливості здійснити це багато що довелося змінити. Більше того, Меркурій в сильній позиції по знаку управління - в Близнюках, він в 11 домі здійснених сподівань та прибутку, що є результатом здійсненої мети. Меркурій тут разом з сигніфікаторами успіху Місяцем, Сонцем та Юпітером. Більше того, між Юпітером та Меркурієм гармонійний аспект прихованої підтримки напівсекстиль з планетою щастя й багатства Юпітером.

26 серпня 2014