Сонце у Терезах – початок осені

22 вересня Сонце увійшло у знак Терези – почалася осінь. Попереду три осінніх місяці – Сонце проходитиме три осінні знаки Зодіаку: Терези, Скорпіон, Стрілець.

На 22 вересня зазвичай припадає 1 градус знаку Терези – точка осені, або точка осіннього рівнодення. Ще її називають точкою Терезів – точка екліптики, де Сонце перетинає небесний екватор, рухаючись із північної півкулі небесної сфери до південної.

Сонце у знаку Терези – це початок осені. Коли Сонце у знаку Скорпіона – середина. Коли у знаку Стрільця – кінець.

Терези – перший осінній знак Зодіаку. Тут ми вперше стикаємося з фактом: Сонце втрачає силу. Воно з кожним днем все менше гріє. Воно може сяяти досить яскраво, але ми відчуваємо, що промінцям бракує тепла. І все живе реагує на той брак сонячної життєдайної сили: слабшають найважливіші життєві інстинкти. На відміну від часу, коли Сонце в Овні примушує нас бути пристрасними та імпульсивними, Сонце в Терезах примушує заощаджувати силу. Брак життєвої сили примушує бути виваженими, стриманими. Довго оцінювати ситуацію з різних боків, щоб прийняти сильне рішення. Ми вимушені стати стратегами та дипломатами. Шукати партнерів та союзників, щоб об’єднатися заради збільшення життєвих сил. Ми шукаємо компромісів, бо треба враховувати почуття та інтереси партнерів. Тому зараз потрібно більше часу, ніж завжди, щоб прийняти рішення. Не варто плутати виваженість із нерішучістю. Коли коливання залишилися позаду та гармонійне рішення прийняте, волевиявлення відбувається рішуче й твердо.

Золота середина – ось символ Сонця у Терезах. Життєва сила і самоповага в цей час залежать від гармонійних стосунків з людьми. Від того, як нас приймають інші. Чи знаходимо ми союзників. Чи можемо добре вписатися у коло своїх. В цей час на передньому плані уваги – емоційні зв’язки, необхідність шукати партнера, щоб розділити почуття: захоплення красою, радість від мистецтва. У суспільстві повагою користуються розсудливі та витончені люди, що знаються на вишуканих насолодах. Особливо привабливими видаються елегантні, привітні персони, з гарними манерами. Вони вміють вдаватися в тонкощі, надають значення крихкій рівновазі, тонким та складним комбінаціям. Їм чужий радикальний волюнтаризм. Ними рухає відчуття справедливості.

Кольори, які найкраще підкреслюють індивідуальність на початку осені: насичені теплі кольори, які добре поєднуються з кольорами, які в цей час домінують у природі. Це всі золотисті кольори, червоно-коричневі, глибокі зелені. Хакі, бірюза, бірюзово-синій, васильковий, лососевий, жовтий, оранжево-червоний, салатовий, гасово-синій, колір пряженого молока, виноградний, ожиновий, буряковий, червоного вина.

Найкращий стиль для початку осені – денді та британський. Тканини: оксамит, вельвет, велюр, твід – всі тканини, що м’які на дотик і шершаві на вигляд. В цей час дуже привабливо виглядають в’язані речі: светри й жакети з кельтськими узорами з вовни, вироби з мохеру досить грубого плетіння, традиційні шотландські светри, безрукавки, англійські кофти.

Ольга Іванець

Щасливої осені, друзі!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає