Успішна жінка

Серед успішних молодих жінок Дире-Дауа (Ефіопія) вважалося, що чоловік має бути заможним і щедрим. Якщо таке сталося, то це особистий успіх для жінки. То її велике особисте досягнення. Зовнішніми ознаками успіху вважався дім-повна чаша і відповідний зовнішній вигляд жінки: гладка, вгодована, з модною хитрою зачіскою, носить на собі купу величезних прикрас із золота. І має бути червона сукня. Це обов’язково. Червона сукня! Розумієте? Це – обов’язкове.

У 2002 році ми з чоловіком навідали Дире-Дауа. Наш товариш-росіянин одружився. Треба сказати, що на молодій жінці чарівної краси. Жінки Дире-Дауа взагалі всі гарні без виключення. Вони просто фантастично гарні! І до цієї досконалої фізичної краси всі вони ще й обдаровані талантами до мистецтва. Всі співають, танцюють, мають художній смак. Вони вигадують захоплювальні історії та розповідають їх з таким артистизмом і гумором, що здається, наче закінчили вищий навчальний заклад із театрального мистецтва. Вони смачно готують. Вміють буквально на рівному місці створити затишний комфортний куточок для відпочинку. Вони такі у сексі, що чоловіки забувають про все на світі… От на такій і оженився наш російський товариш. У них народилася дитинка. І подружжя запросили нас погостювати в Дире-Дауа пару днів.

Якось у бесіді віч-на-віч Лідія мене запитує: “У тебе є червона сукня?” Ні, кажу, червоної у мене немає. Тоді вона – зі співчуттям: “А Ігор твій такий самий жадібний, як і мій чоловік?” Питаюся: “Чому так вирішила?” Каже: “От мій до мене добре ставиться. Але червону сукню досі не купив. Скільки я вже прошу… А ти, Олю, взагалі нещаслива, я бачу. Ти така худа! На тобі немає жодної золотої прикраси… Олю, так не можна. Як повернетеся додому, скажи йому, щоб купив тобі для початку червону сукню. Треба міняти те життя. Чоловік повинен знати своє місце”.

Що я вам скажу… Чим бідніша, чим більш відстала країна, тим примітивніша уява у жінок про успіх та багатство.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає