Нищення дерев в Україні – елемент гібридної війни

З 2010 року по всій Україні йде постійне нищення дерев під виглядом “омолодження”. Мешканці намагаються чинити тому спротив, але дерева продовжують нівечити. Українці дивуються: “Так, важко зрозуміти. Мені здається, це просто чиясь непрофесійність і некомпетентність рулює”. Я вважаю, що це елемент гібридної війни, яку веде московія проти України за допомогою місцевих внутрішніх ворогів української державності. Чому вони це роблять? Бо гарні здорові квітучі дерева зміцнюють дух мешканців – мешканці захоплюються красою навколо, щиро люблять свою країну і готові її захищати. А вигляд знівечених дерев руйнівним чином позначається на психіці людини: пригнічує волю до життя та боротьби, викликає депресію та зневіру у майбутньому. Переконана, що СБУ обов’язково скоро зацікавиться цим явищем – нищенням дерев в Україні.
На першому фото – шкільний двір в одному із міст В’єтнаму. В’єтнам – маленька держава, що всю свою історію успішно боронить власну незалежність поруч із агресивним потужним ворогом, який весь час загрожує війною. Схожа ситуація з Україною, чи не так? А що зі шкільного вікна бачать ваші діти, українці?
По той бік шкільного вікна

Саме те, що людина вважає гарним, і визначає її культуру, тобто, етику поведінки у суспільстві. Культура – сукупність правил поведінки, які мають забезпечити людині комфорт, здоров’я, вдоволення. Коли ці правила такі, що не забезпечують людині відчуття вдоволення життям, людина втрачає цікавість до своєї країни та інстинктивно починає шукати місця, де інші правила – де людині добре, де є краса й гармонія. В першу чергу, відчуття краси й гармонії у нас виникає, коли ми опиняємося серед здорових могутніх дерев, коли бачимо соковиті трави навколо та розкішні квіти. Якщо ворог не може завоювати країну зовнішньою агресією, він починає руйнувати її зсередини за допомогою внутрішніх ворогів. Чим більш неприємною для життя пересічного мешканця стає країна, тим легше ворогу знайти в ній тих, хто без жалю руйнуватиме країну зсередини. За невеликі гроші до власною кишені запроданці робитимуть те, що знищує в країні любов і красу, що сіє розбрат і зневіру, що не дає людині відрізнити добро від зла.
парк

В усьому світі рівень комфортності країни, її заможності, рівень почуття захищеності її громадян корелює зі станом дерев в цій країні. Чим бідніша країна, тим у гіршому стані в ній дерева. І тут не можна казати: “Давайте відроджувати економіку, а культурою займатимемося потім”. Так це не працює. Навпаки: спочатку краса, естетика, а зростання економіки – наслідок натхнення громадянами красою, естетикою. Якщо не захистимо своїх дерев, українці, не захистимо і себе: загинемо, скалічені, знівечені, як ті дерева, що ворог обрізає до голого стовбура або просто навколо дерева будує свій кіоск.

Є вже випадки, коли мешканці самі починають нищити дерева: “По всьому городу ж так обрізають, і ми так обрізали”. В суспільстві за роки офіційного нищення запустилася ланцюгова реакція: “Я роблю лише те, що всі роблять навколо”.
Нищення дерев в Україні – елемент гібридної війни, що московія веде проти України. Безкарність породжує беззаконня. Беззаконня руйнує державність. Територію, де немає держави, легко захоплює ворог. Так було 100 років тому, коли анархічні угрупування українців не могли захистити України. За дії, спрямовані на руйнацію державності, держава має жорстко карати. Іншого шляху зберегти незалежність у нас немає.

– А чому саме з 2010-го?
– Збігається у часі з підписанням Харківських угод і знищенням польської еліти – квітень 2010.
Публікація в пресі: Мера Кіровограда звинувачують у «варварстві» і «спотворенні обличчя міста»
15 апреля 2010 Кіровоград.proUA.com

Троє депутатів Кіровоградської міської ради звернулися до Кіровоградського міського голови Володимира Пузакова з вимогою пояснити, з якою метою у центрі Кіровограда спиляно близько двадцяти лип.

Копію депутатського звернення, підписаного депутатами міськради Русланом Мишериченком, Юхимом Мармером та Віктором Мягким, має у своєму розпорядженні «Кіровоград.proUA.com».

У зверненні, зокрема, сказано: «9 квітня 2010 року тисячі кіровоградців були буквально приголомшені реалізацією чергового «геніального» задуму. В самому центрі, на вулиці Карла Маркса вздовж площі Кірова, серед білого дня, не ховаючись, працівниками КП «Трест зеленого господарства» протягом кількох десятків хвилин було винищено близько двадцяти могутніх дерев, переважно лип, які були справжньою окрасою міста.

…При цьому справжнім знущанням над кіровоградцями виглядає інформація про те, що збитки від подібного варварства, наслідком якого стало незворотнє спотворення обличчя міста, оцінені фахівцями обласної екологічної інспекції у сміхотворну суму 11 тисяч гривень.

…Ми звертаємось до Вас як до головної посадової особи територіальної громади, на яку відповідно до вимог Закону України «про місцеве самоврядування в Україні» покладено обов’язки по забезпеченню додержання Конституції і законів України на відповідній території, з вимогою у десятиденний термін надати всі документи, які лягли в основу вчинених дій, насамперед, копію протоколу засідання комісії міськвиконкому з вивчення стану зелених насаджень та копію рішення виконавчого комітету кіровоградської міської ради з цього питання, інші документи».

Нагадаємо, липи обабіч вулиці Карла Маркса у Кіровограді спиляли 8 квітня. Збитки від спиляних у центрі Кіровограда дерев склали близько 11 тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає