Про українську мову в гороскопі України

Я досліджую гороскоп України з 24 серпня 1991 року. В цей день у радянській програмі «Время», як завжди, ввечері на весь радянський світ було оголошено про Незалежність України. Кожного року перед Днем Незалежності України я аналізую гороскоп України, щоб зробити прогноз на рік. Для цього використовую такі методи прогностичної астрології: соляр, транзити, місячне-сонячний прогресивний цикл, десять головних астрологічних циклів мунданної астрології. Цей аналіз дає можливість точно прогнозувати тенденції розвитку України на рівні якісному – загальне описання сюжету. Щоб перевірити правильність мого астрологічного аналізу, я читаю тих фахівців, чиї прогнози збуваються. Наприклад, у 2010 році (гороскоп України я опублікувала у травні 2010) у листопаді слова політичного аналітика Віталія Портникова підтвердили мою астрологічну аналітику: «Революційна ситуація цілком можлива. Янукович та його “команда професіоналів” були останньою надією на професіоналізм. А ми побачили кричущу некомпетентність цих людей в усіх галузях. Маємо некомпетентного президента, некомпетентний уряд, некомпетентний Конституційний суд і такі самі СБУ, МВС, міську владу. Єдиний вихід – контроль суспільства. Влада має щодня бачити перед вікнами в Межигір’ї, на Банковій, на Грушевського сотні тисяч людей. Своєю присутністю вони мають примушувати її працювати. Суспільство повинне усвідомити, що ніхто не принесе йому халяви – ні Бог, ні герой, ні Янукович».

Взагалі пзиція Віталія Портникова як політичного аналітика практично співпадає з моєю позицією аналітика астрологічного: “Я виконую функцію визначення тенденцій розвитку країни. Виходжу з історичної логіки. Не з того, чого мені хочеться, а з того, що буде насправді.

Така ж ситуація була під час Майдану. І перед Майданом, коли я казав представникам чинної влади, що закінчиться все дестабілізацією і крахом. Я радив оточенню Януковича пакувати валізи за рік чи два до Майдану. Всі з мене сміялися. Я вважаю, що світом узагалі керують тенденції, а не люди”.

Сьогодні слова Івана Семесюка, чиї прогнози теж мають властивість збуватися, підтверджують сказане мною у «Гороскопі України» про тенденції розвитку української мови: «З двох вітчизняних реальностей, котрі майже не перетинаються, саме сугубо російськомовна стає все більш маргінальною і застарілою по своїй суті. Я б навіть сказав провінційною. Навіть сказав би консервативною, старпьорською і реакційною за самим своїм духом. Чудеса твої Господи, хто б міг про це подумати ще 40 год тому.

Це я говорю з простої позиції киянина котрий свій стратегічний вибір зробив, хоча російською очєнь даже вмію і можу попиздіти за жизнь бо стільки років досвіду не викреслиш.

Однак плисти в човні який на очах тоне бажання не маю. Це звичайна прагматика, без дідухів і рушників».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає