Батьки і консультація у астролога

В моїй практиці консультанта бувають випадки, коли молода людина потрапляє на консультацію завдяки пораді батьків. Хтось з батьків читає мої публікації і радить дитині взяти у мене консультацію. Але частіше буває навпаки. Молода людина звертається за консультацією без всяких порад. Бо шукала в інтернеті астролога і вподобала мене.
Навіщо шукала? Все просто: життя стало нестерпним, треба все міняти, і треба з кимось порадитися, як саме і в якому напрямку.
І ми починаємо працювати. Звісна річ, у людини починаються в житті помітні зміни. І тут реакція з боку батьків може бути вкрай негативною. Чому? Тому що частіше за все драматичні питання, тяжкі проблеми в житті молодою людини викликані імперативами, які створюють для неї саме батьки. Давній європейський афоризм: «Бережи мене, Господь, від тих, кому я вірю. Кому не вірю, тих остережуся сам». Батьки – це наші найближчі люди. Нікому ми так не довіряємо, як їм. Ніхто не може поранити нас сильніше, ніж вони.
Хтось із батьків, а інколи і обидва, завжди сприймав і продовжує сприймати свою дитину як свою власність. Річ, яка має лише підкорятися і виконувати забаганки. І от ми починаємо працювати над розвитком особистості людини, яка для батьків – річ. А що таке робота з власним гороскопом? Це завжди робота над розширенням свідомості. І вона неминуче призводить до еволюції особистості. А розвиток особистості приводить до змін у житті. Глобальних змін. А що до того батькам, які ставляться до своєї дитини як до власності? Звісна річ, на ці зміни вони не погоджуються. Їх все влаштовує. Їм не потрібно, щоб щось змінилося. І їх не цікавить, що їхня дитина почувається нещасною, нереалізованою, самотньою, бідною, залежною, нездоровою. Почуття дитини, її думки, цінності – це взагалі не входить до кола їхніх зацікавлень. Дитина – їхня річ, власність. Вона може бути іграшкою, розвагою. А може бути рабом, що виконує важку роботу і приносить прибуток. А тут, уявіть собі, ця річ вийшла з-під контролю. Заявляє власні права. Проявляє власну волю.
Якщо ви впізнаєте себе в такій дитині, будьте готові до гострого конфлікту з батьками. Під час і після консультації. Врешті-решт, вам доведеться робити важкий вибір: або свобода від батьківського тиску і остракізм – або ви залишаєтеся з тим, з чим прийшли на консультацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає