Дивіться на людину, а не у гороскоп

Буває таке: людина прочитала пару-трійку книжок поганої якості із астрології і повірила в те, що там про неї написано. І от вона ходить і розповідає всім навколо: “Я сильна людина, бо у мене планети у Левові і у Скорпіоні”. І одного разу вона приходить до мене з цим: “Я сильна людина, бо у мене планети у Левові і у Скорпіоні”. А я у відповідь: “О! Якщо ви сильна людина, то ви маєте великі досягнення! Вочевидь, ви жмете штангу лежачи 220 кг. І якщо це так, то, будь ласка, покажіть мені відео, де ви це робите”. І тоді людина каже: “Ні, ви мене не зрозуміли. Я не кажу про фізичну силу. Я кажу про силу духа. Сильна духом людина сильніша за ту, яка сильна фізично”. Але ми ж із вами знаємо: щоб пожати штангочкою 220 кг лежачи, треба мати потужний дух. В сенсі, роками системно важко тренуватися, правильно харчуватися, знатися на анатомії та фізіології.

Ніколи не дивіться лише у гороскоп – дивіться на людину. Гороскоп – це лише схема розташування планет у якусь мить в якійсь точці земної кулі. У цю мить могло народитися що завгодно: камінь зсунув зі свого місця, жолудь впав з дуба, кошеня вилізло з утроби матері і ковтнуло повітря, письменник поставив крапку в рукописі, Президент присягнув народові. Що виросте з людини – це залежить не від гороскопу. Гороскоп описує лише можливості: “Як мені чинити, щоб жити? Де мені бути й що робити, щоб жити?” Якщо у вас Сонце у Терезах, це ще не значить, що ви володієте мистецтвом дипломатії, знаєте багато мов, стратегічно плануєте і виглядаєте, як лондонський денді. Сонце у Терезах у всіх трьох політиків, порівняйте: Маргарет Тетчер, Володимир Путін, Петро Порошенко.

Для чого треба знати свій гороскоп? Для того, щоб розуміти свої потенційні можливості. Але само лише знання свого гороскопу не зробить із вас ні сильної людини, ні заможної. Знаю людей із сильним 9 домом, які не мають вищої освіти і ніколи не були за кордоном, але дуже полюбляють філософствувати.

Наприклад, за допомогою гороскопу можна дізнатися, що робити, щоб самостійно заробити на життя. Але це не значить, що ви будете це робити. Так само як купівля ліків в аптеці ще не означає, що людина буде лікуватися. Вона може прийти додому і поставити коробочку з ліками на полицю, щоб ліки там просто стояли. І стоятимуть нерухані – роками і десятиліттями. Бо інколи людині цікавіше думати про те, що вона може щось зробити, ніж робити це.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає