Сонце, Меркурій, Венера завжди разом

Спеціалізація сапієнсів – розум. А видова ціль – виразити власне розуміння краси в мистецтві. В астрології це явище символізується тим, що Меркурій (принцип раціонального мислення) та Венера (принцип естетичної та етичної оцінки) для спостерігача з землі завжди поруч із Сонцем (принцип самореалізації).

Древні ототожнювали Сонце з яскравою творчою особистістю. Сонце – це Герой, Володар, Король, Митець. Меркурія вони ототожнювали з розумом. Меркурій – це людина, яка цікавиться всім навколо, ставить запитання, спілкується, навчається. Венеру ототожнювали з красою. Венера – людина, що причаровує зовнішньою красою, вишуканими манерами, вмінням насолоджуватися прекрасним. Вона здатна робити відповідальний вибір, логічно мислити та оцінювати за критеріями естетично – не естетично, етично – не етично.

На небі Сонце, Меркурій, Венера завжди поруч. Меркурій ніколи не віддаляється від Сонця більше ніж на 28 градусів. Тому між Меркурієм і Сонцем можливі лише два аспекти: кон’юнкція та напівсекстиль. Розум, якщо не пригнічений волею, завжди допомагає людині гармонійно проявити власну творчість. Венера ніколи не відходить від Сонця більше ніж на 48 градусів. Між Венерою і Сонцем можливі такі аспекти: кон’юнкція, напівсекстиль, кут. Естетичні та етичні погляди завжди легко або з напруженням проявляються у рішеннях та намірах людини. Саме життя людини, все цілком, без виключення, показує, що саме вона цінує, що вважає гарним. Між Венерою і Меркурієм можливі такі аспекти: кон’юнкція, напівсекстиль, кут, секстиль. Людина так чи інакше може мати користь зі свого розуму: заробляти гроші інтелектуальною працею, зав’язувати стосунки. Це може даватися легко або з напругою.

Коли ці три компоненти у поєднанні, людина є людиною у моральному сенсі слова. З нею не нудно, бо вона яскрава, творча, компетентна, відповідальна. Її цікаво слухати, бо їй завжди є що сказати нового. На неї приємно дивитися: вона красива, доглянута, модна, цивілізована. Ми кажемо: «Це особистість». Коли всі ці три компоненти не поєднуються у єдине ціле в людині, ми відчуваємо, що їй чогось бракує, щоб бути особистістю. Біологічно ми всі належимо до виду Homo sapiens. Але з часів Платона постає питання: «Кого насправді вважати людиною?» Чому не кожну двоногу істоту без пір’я, здатну розмовляти і грамотно писати, нам хочеться назвати людиною?

21 березня 2020

Особливість ситуації 8 і 12 домів: буйні і тихі божевільні сильно активізуються в суспільстві (Уран в Скорпіоні в екзальтації, Нептун керує Рибами). Також активізуються розбійники, грабіжники, садисти, містифікатори, крадії на довірі. В часи глобальної ситуації 8 і 12 дому (глибока криза суспільства і страждання багатьох людей) важливо, як ніколи, дотримуватися правил ментальної гігієни і морально-етичних норм. Чому саме так? Бо спеціалізацією виду хомо сапієнсів є інтелект, а видовою ціллю – мистецтво. Меркурій і Венера завжди поруч і ніколи не віддаляються від Сонця. Це значить, що ми, сапієнси, виживаємо завдяки розуму і знанням, а почуваємося приємно, коли підтримуємо і створюємо красу в собі та навколо себе: прикрашаємо себе і свій дім, любимо і кохаємо, виражаємо свою любов в мистецтві. Виживуть лише коханці. Любіть, кохайте, мисліть, говоріть!

Друзі, античні греки створювали витвори мистецтва, щоб люди не забували, на кого вони мають бути схожі, щоб жити. Частіше дивіться в дзеркало. Прагніть наблизитися до ідеалу.

Для довідки. Сонце в астрології символізує життя. Сонце в знаку відповідає на запитання: “Яким мені бути, щоб жити?” Сонце в домі відповідає на запитання: “Де мені бути, чому приділяти увагу, в якій галузі бути компетентним щоб жити?”

Меркурій символізує критичне мислення. Меркурій в знаку відповідає на запитання: “Яким має бути мій розум, щоб жити?” Меркурій в домі відповідає на запитання: “Про що я маю думати, щоб жити? До чого я маю застосувати свої знання, щоб жити?”

Венера символізує життєву позицію і цінності. Венера в знаку відповідає на запитання: “Які якості характеру мені потрібні, щоб в моєму житті були любов, краса і гармонія?” Венера в домі відповідає на запитання: “Де саме, в якій галузі я маю являти світові красу і любов, щоб моє життя було приємним?”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає