Відповіді неосвіченій людині на запитання про астрологію

– астрологія має якесь наукове підгрунтя?)

– Астрологія – універсальна символьна система, що лежить в основі світогляду Західної цивілізації. Якщо ви не маєте класичної освіти, звісно, вам це не відомо.

– хто, крім Вас сказав, що “Астрологія – …лежить в основі світогляду Західної цивілізації”?

– Це факт. Це знає кожна освічена людина.

– “Це факт. Це знає кожна освічена людина” – і це науковий аргумент? Себто, гороскопи теж мають наукове підгрунтя, про які знає кожна Освічена Людина?

– Уявіть собі. Ви – людина неосвічена, тому вас це так дивує. Для початку підіть хоча б до Вікіпедії і поцікавтеся, що таке платонізм. Потім поцікавтеся, хто такий Платон. Потім спробуйте послухати лекції Андрія Баумейстера з античної Філософії – дуже лекго читає. Я не можу пропонувати вам читати “Діалоги” Платона. Але хоча б якесь уявлення про них у вас має бути, щоб ви хочь щось розуміли про пристрасть Західного інтелекту.

– “Уявіть собі” – наука базується не на уявленнях.

– Чудово! Тоді почніть із Вікіпедії – стаття про платонізм. Там же – постать Платона. Там же – “Діалоги”. Там же – “Тімей”. Це щодо основи світогляду Західної цивілізації. А щодо гороскопів, то, будь ласка, почніть із історії Месопотамії і покроково йдіть до наших днів. Можете лекції з філософії послухати. Зараз дуже добре Андрій Баумейстер читає. Можете його останню книгу купити – саме для широкого кола читачів.

– Платонізм – це спроба античності пояснювати світ. Але якщо елліни вважали, що в онові світу лежать, наприклад, вогонь. вода, земля, повітря, камінь, то це на означає. що так є. Тобто сучасна Західна цивілізація базується не на законах, правах, науковому світогляді, а на гороскопах і міфіх давнини?

– Хочете про це поговорити? Будь ласка – вступайте в університет на факультет філософії та спілкуйтеся з викладачами. Профанацією у Фейсбуці займайтеся без мене. Ще раджу факультет політології, культурології, літературознавства та лінгвістики.

– Може мені краще вступити на факультет астрології? (підкажете, чи такі є в серйозних вишах Заходу?)

– Ви це серйозно? Готові скласти тест на вступ та витратити гроші? Раджу Лондон, Факультет астрологічних досліджень, три роки навчання, іспити, диплом. Звертайтеся The Faculty of Astrological Studies BCM Box 7470 London WC1N 3XX

– Один лише факультетик на всю Європу? А де ж демократичний вибір?

– Це факультет, який я раджу. А ви можете обирати який завгодно – їх повно по всьому світі. Ваше невігластво робить вас занадто зухвалим, нахабним і грубіянським. Спілкуватися з вами мені неприємно.

– По факту, неосвіченим, невігласом та под. тільки Ви мене називали. Це модель спілкування Освіченої Людини Західної цивілізації – чи тільки астрологів?

– Ви могли переконатися, що ви дійсно неосвічена людина – це факт. А те, що вам досі ніхто цього не казав, свідчить про те, що у вашому оточенні бракує тих, хто міг би на це вам відверто вказати. І я розумію, чому: нікому не хочеться зіткнутися із вашим хамством, краще мовчати. Я не належу до вашого оточення, тому кажу відверто. Але мені дійсно дуже неприємно з вами спілкуватися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає