Як використовувати транзити планет

Будь-який астрологічний цикл символічно описує реальність. Реальність така: період напруги чергується з періодом розслаблення. І це безкінечно: напруга через народження ідеї та через пристрасне прагнення бути (кон’юнкція) – розслаблення через підтримку новонародженої ідеї або процесу інтелектуальним середовищем (зростаючий секстиль) – роздратування через зіткнення з першими перешкодами й боротьба за безпеку (зростаючий квадрат) – розслаблення через насолоду творчістю, бо перешкоди зникли і проект набирає повноти  (зростаючий трин) – напруга через необхідність рахуватися з іншими та робити вибір щодо наступних кроків (опозиція) – розслаблення через насолоду результатом попередньої боротьби та вибору, бо можливості розширилися (падаючий трин) – роздратування через упертість ворогів процесу та дуже сильна напруга на остаточному етапі боротьби (падаючий квадрат) – розслаблення через можливість користуватися новітніми досягненнями науки та технологій, підтримка з боку однодумців та друзів (падаючий секстиль). Неможливо виключити з циклу напругу. Якщо людина уникатиме напруги та боротьби, вона опиниться поза циклом життя. Наприклад, застрягне на якомусь етапі, намагаючись зробити вічною підтримку та насолоду. Застрягне на стільки, на скільки вистачить здоров’я, грошей, майна, терпіння близьких та оточення.  А коли ці ресурси будуть вичерпані, обов’язково виникне напруга, бо постане питання: що робити далі? Продовжувати розслаблятися неможливо, треба або напружуватися заради виживання, або померти. Саме на критичних аспектах циклу (кон’юнкція, квадратури, опозиції) окремі люди і суспільства здійснюють видатні речі, свої найбільші досягнення. Це можуть бути як позитивні досягнення, так і негативні. Якість досягнень визначається поглядами на життя, життєвими позиціями, ідеалами.

Як можна використовувати астрологічні цикли? Так само, як ми використовуємо годинник. Якщо на годиннику час обідати, то вирішуємо, що саме та де будемо їсти. Або вирішуємо не їсти з якихось причин. Якщо ваш власний астрологічний годинник вказує час для розширення фінансових можливостей, це ще не означає, що ви почнете пошуки нового джерела прибутку. Цілком можливо, що ви вирішите скоротити потреби та відмовитися від того, що у вас вже є.

Часто доводиться чути: “Юпітер пройшов транзитом у мене по другому дому, а підвищення статків не сталося”. Якщо так, то ви просто подивилися на годинник, а обідати не пішли. Тобто не звернули увагу на події, які пропонували вам змінити якість життєвих позицій, і не напружувалися, щоб шукати нові джерела прибутків.

Коли транзити до вашого гороскопу особистості напружені, не намагайтеся уникнути роботи, не шукайте розслаблення, напружуйтеся, працюйте, але не навантажуйте себе набагато більше, ніж можете витримати. Коли аспекти гармонійні, використовуйте сприятливі можливості: розвивайтеся, вчіться, не відкладайте на потім важливі справи, не зловживайте відпочинком. А коли ініціюєте якісь справи, слідкуйте за тим, щоб мунданний Місяць був із курсом (такий, що утворює мажорні аспекти з іншими мунданними планетами, поки не покине знаку). Розпочаті на Місяці без курсу справи або розвиваються не так, як планувалося, або взагалі не мають розвитку, пусті.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

1 коментар

Светлана

17.10.2016 11:14

Щіро дякую, для мене це було корисне.

Відповіcти