12 – 15 лютого 2016

Серповидна фаза (Друга), зростаючий секстиль в Овні: ритмічна діяльність творіння, життя пульсує, іде системна й продуктивна праця, втілюються нові ідеї в сфері, яка представляє для нас принцип прогресивних реформ та колективної роботи, наукових досліджень та дружби, оригінальності та винахідливості. Зараз час радіти життю. Його символізує «працелюбна бджола», що ретельно будує свої стільники. В цей час місячного циклу зазвичай добре видно, як ідеї, що народилися на фазі Нового Місяця, виказують себе в світі і стають частиною повсякденного життя. В цей час ідея отримує новий імпульс, стимул для втілення. Зараз цей стимул – потреба здійснити волевиявлення, боротися та завойовувати, захищати власні інтереси та права. На рівні держав та суспільств постають питання військових дій, захисту, спорту, професійної майстерності.

В повітрі висить відчуття змін, і для декого це відчуття неминучої погибелі. Час кидає виклик нашому вмінню боротися за власні інтереси, захищати себе та завойовувати. У нас з’являються нові можливості для конкретних практичних дій, наприклад, для спорту, роботи, в професії. Виникають сприятливі обставини, щоб вирішувати питання в цих сферах. В цей час нас може хтось відчутно підтримати – не лише морально, але й грошима, матеріальними речами. Ми можемо мати підтримку від тих, кого сприймаємо як людей активних, войовничих, сміливих, фахівців своєї справи.

В деяких випадках може бути глибоке, підсвідоме відчуття, що на нас тисне емоційний тягар минулого, примара минулого повстає перед нами, і ми відчуваємо біль, пригніченість, жаль. Це важке відчуття – ознака того, що треба змінити напрямок реалізації своїх здібностей в сфері конкретної практичної діяльності: робити щось інакше в спорті, в роботі, в звичках відстоювати власні інтереси. Життя спростовує зараз наші уявлення про сміливість, силу, агресивність, сексуальність, професійну майстерність.

Колективний настрій: “Хочу та буду!” – бойовий, войовничий, рішучий. Задача: боротьба та самореалізація. Прилив сили, пристрасть, ентузіазм дають можливість діяти рішуче й сміливо. Життя плине в пришвидшеному темпі. Дуже хочеться скоріше побачити результати зусиль. Є можливість в боротьбі та роботі проявити якості керівника, лідера, власну компетентність, взяти на себе відповідальність. Бракує терпіння та мудрості, самодисципліни. Є тенденція спочатку діяти, а потів вже оцінювати свої дії з позиції добре-зле. Люди запальні, гарячі, самовпевнені, галасливі, агресивні. Може бути більше, ніж зазвичай, пожеж та вибухів, народних повстань, військових конфліктів, бійок, нещасних випадків, аварій.

В суспільстві в цей час в центрі уваги такі професії, де потрібна рішучість та сміливість: хірургія, спорт, поліція, військова справа. А також технічні професії й ремесла, робота з вогнем та металом, робота з інструментами, зі зброєю. Робота з механізмами та технікою.

14 лютого 2016 точний зростаючий секстиль Марса в Скорпіоні з Юпітером/Північним Вузлом в Діві. 18 жовтня 2015 кон’юнкцією в 15 градусі Діви розпочався новий (більш ніж дворічний) цикл Марс/Юпітер. Цикл пов’язаний с повсякденним політичним життям — визначає конкретні зусилля в сфері законодавства, законотворчості, а також експансію завдяки професійній майстерності й “законній діяльності”. Ідея нинішнього циклу пов’язана з законами правової системи, які захищають працівника: державного та військового службовця, малий та середній бізнес, інтелектуальну точну працю, початкову освіту й охорону здоров’я, найманого працівника, домашніх тварин. Загалом мова йде про закони, які забезпечують суспільству зайнятість, освіту, здоров’я та армію. На особистому рівні цей цикл пов’язаний з новими можливостями в професії, майстерстві, що відкриваються через розширення можливостей в повсякденній звичній праці, в підтримці здоров’я, у побуті, в рутині.

В другій декаді лютого 2016 дуже сприятливі умови для того, щоб активно втілювати в життя нові професійні започаткування. Час реалізовувати нові ідеї стосовно способів боротьби, спорту, професійної майстерності. Варто ввести щось нове в свої професійні й спортивні заняття. Гарний час для зусиль, спрямованих на освоєння великого курсу учбових програм, які необхідні для розширення можливостей у власній професійній діяльності.

З 14 лютого до 5 березня Меркурій з високою швидкістю у Водолієві. Винахідливий розум. Цікавість до прогресу – як технічного, так і гуманітарного. Постійно з’являються нові ідеї, нові ментальні конструкції, розум експериментує. Вдалий час для допитливих досліджень всього незвичайного, оригінального, прогресивного, передового. Ми здатні винаходити. Проявляється оригінальність або ексцентричність розуму. У процесі мислення не упускаємо з уваги ніякі дрібні деталі, перевіряємо інформацію на правдивість, підходимо до фактів критично. Проявляються здібності до комбінування, систематизації, упорядкування. Відчуваємо, що бракує самостійності мислення, творчого підходу до новин і знань. Тому підсвідомо прагнемо спілкуватися з яскравими індивідуалістами, вивчати природу їх творчої особистості, переймати їх методи мислення. Намагаємося мислити самостійно, нести відповідальність за власні ментальні конструкції. Інтелекту бракує мощі, щоб подолати бар’єри і табу на шляху до нових знань. Це найважче завдання для розуму – піти глибше того рівня, до якого дійшли в своїх дослідженнях інші вчені-винахідники. Критерієм вибору напрямку для осмислення служить «нове – застаріле».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає