7 – 11 грудня 2015

Фаза Бальзамічного Місяця (Восьма), падаючий секстиль в Терезах: теми цього місячного циклу – подолання корупції, подолання наслідків війни та руйнації, питання тіньової економіки, боргів, крупних фінансових операцій; допомога з боку інших, накопичення; реанімація та реабілітація; розвідка та силові структури; наукові дослідження; питання смерті та народження; сексуальні стосунки. В цей час ми завершуємо справи, що стосуються цих тем. На цій фазі циклу ми активно співпрацюємо й докладаємо систематичних зусиль, щоб остаточно втілити ідею циклу – розслідування чогось прихованого та глибока трансформація. Водночас ми плануємо майбутні зміни.

В ці дні можемо явити себе в ролі персонажу, що фокусує на собі драму суспільства, виступити в ролі судді, адвоката, громадського діяча, стратега, дипломата. Або можемо мати справу з людиною, яка опинилася в цій ролі: її можуть призвати до відповідальності, гнобити тим чи іншим чином.

В центрі уваги опиняються люди, які втілюють потребу своїх колективів у змінах. Тому активісти цього часу можуть відрізнятися фанатизмом або ж величезним політичним баченням, яке надихає на подвиги.

Вдалий час, щоб завершити та почати планувати в сфері партнерських стосунків, союзів, відкритої ворожнечі, відстоювання справедливості в суді.

Колективний настрій: “Сприймаю естетично та етично, зважую, даю оцінку”, або “Врівноважую”. Мета прагнень: краса й гармонія. Життєва задача: нести світові красу та гармонію.

Обставини примушують звертати увагу на інших, робити щось разом з іншими, брати участь у світських закладах, рахуватися зі змінами в суспільстві. В центі уваги — артисти або діячі мистецтва й культури, дипломати, миротворці, судді. А також ті, хто, на наш погляд, досяг досконалості.

Ми усвідомлюємо важливість для себе стосунків, партнерства та суспільства, але водночас власна свобода й воля є для нас найважливішою цінністю. Вона вища за все, Ні за що не погодимося бути чиєюсь «власністю» й не поступимося особистими інтересами заради суспільних. В партнерстві прагнемо знайти таке рішення, що привело б до миру та взаємної користі. Нам потрібно більше часу, щоб все добре обмізкувати й зважити перед тим, як зробити вибір. Тому багато хто з нас виглядатиме зараз «нерішучим». Проте нерішучість не стане на заваді руху вперед — зупинка тимчасова.

Що сприятиме успіху? Здатність мислити стратегічно, поводитися культурно, гарно, дипломатично, будувати стосунки з партнерами та відкритими ворогами свідомо, вміти обґрунтувати справедливість власною позиції.

Підходьте до всього неупереджено, зберігайте «високий стиль» стосунків, але не дозволяйте нікому примусити вас до рішення, що протирічить вашій уяві про справедливість. Шукайте порозуміння зі співрозмовником. Поважайте цінності партнера, але не жертвуйте заради партнера свободою й внутрішньою незалежністю. У стосунках демонструйте партнеру власну компетентність, беріть на себе відповідальність, домовляйтеся про зобов’язання. Не шукайте симпатій інших, краще відслідковуйте в собі прояви непевності та брак сили волі. Не уникайте конфліктів, бо будете залежати від волі та сили інших та від особистих симпатій. Не відкладайте рішення, не варто занадто вагатися. Робіть вибір. Висловлюйте свої думки тактовно й тонко. Будьте відкриті до нових ідей й думок.

В суспільстві попит на ту діяльність, що несе в світ красу: мистецтво – музика, танок, театр, мода, фотографія, реклама, оздоблення інтер’єрів, флористика, прикраси, косметика; професії, де треба спілкуватися з людьми та мати «почуття стилю»: референт, декоратор, дипломат, конферансьє, різного роду посередники. Юристи в роли миротворців, третейські судді.

8 грудня 2015 Меркурій в Стрільці в квадратурі до Вузлів, Висхідний в Діві. В суспільстві гостра інтелектуальна криза: існуючі джерела інформації не задовольняють інтелектуальні потреби громадян. Допитливі хочуть знати правду про те, що навколо, щоб відрізняти пропагандистські кліше від логічних висновків інтелектуалів. Люди, схильні до сліпої віри в авторитетну думку, навпаки, зайняли тупу, безтямну оборону й намагаються утримати застарілі, давно програшну ментальні позиції. В суспільстві багато обговорень нових традицій, що виникають завдяки новим ідеям на рівні законодавства в сфері зайнятості, повсякденної праці, побуту, державної та військової служби, малого та середнього бізнесу. Йде ментальна боротьба за сучасні тенденції в цих сферах, щоб подолати схильність людей вірити в хибні доктрини та тікати від реальності в світ фантазії.

9 грудня 2015 точний падаючий трин Сонця в Стрільці з Ураном в Овні. 6 квітня 2015 виникли нові ідеї стосовно особистої свободи й незалежності, самостійності, можливості діяти на власний розсуд і бути вільним підприємцем. В першій декаді червня 2015 вони вперше проявили себе в світі.

В першій-другій декаді липня 2015 були несприятливі обставини для особистої творчості через критичну ситуацію вдома, на батьківщині. Напруження в суспільстві через реформи і модернізацію.

В першій –другій декаді серпня 2015 обставини для особистої творчості були сприятливі.

В першій-другій декаді жовтня 2015 в суспільстві була кризова ситуація через питання реформ та модернізації. Суспільство розділилося на протилежні табори. В цей час мали зробити вибір, прийняти самостійне рішення відносно друзів та однодумців, колективної діяльності, науки, реформ, виконавчої влади в державі.

В першій декаді грудня 2015 обставини для особистої творчості дуже сприятливі. Для тих, чия творчість має відношення до наукових розробок, інженерії, реформаторству, передовим технологіям, оригінальним ідеям та прогресу, виконавчої влади в державі, це період, коли події в сфері законотворчості, юриспруденції, міжнародних стосунків й права розвиваються стрімко, бо вся підпорки, що стримували зміни, рухнули. І події несуть нас в напрямку перемоги чи поразки. Якщо ви рухалися вірним курсом, для вас це час винагороди та прибутків, тут ваша креативність та геніальність в сфері вашої особистої творчості приносить плоди, на які ви заслуговуєте.

З 10 грудня 2015 по 2 січня 2016 Меркурій в Козерозі. В цей час наш розум рішуче налаштований на важливі довгострокові справи, що сприяє діловій активності: кар’єра, бізнес, здійснення мети. Використовуйте свій розум для невідкладних справ. Беріться за ментальну роботу сміливо й дійте активно. Пусті балачки, плітки, непідтверджені фактами новини відволікатимуть від важливих справ, шкодитимуть кар’єрі, честі, репутації. Зараз процес мислення буде супроводжуватися браком відчуття комфорту та безпеки. Тому створюйте для розумової роботи комфортне середовище, щоб почуватися зручно й затишно, не забувайте вчасно їсти та відпочивати, розслаблятися. Бо брак комфорту погано позначиться на розумовій роботі й ваших зв’язках з оточенням. Також буде ясно, що бракує більш широких знань для ефективної ментальної роботи. Тому варто звертатися до вчителів та першоджерел.

11 грудня 2015 точний падаючий трин Венери в Скорпіоні з Нептуном в Рибах. 1 лютого 2015 потреба втілити мрію про любов та кохання породила нові ідеї щодо мистецтва, міфології, культурології, гуманістичної психології. Вперше ці ідеї оформилися в матерії у третій декаді березня 2015. У другій декаді квітня 2015 довелося напружувати й інтенсивно працювати, щоб втілити їх. У другій декаді травня 2015 зникли перешкоди на шляху їх втілення.

У другій декаді жовтня 2015 ми могли оцінити те, що було зроблене за попередні 8 місяців заради втілення цієї ідеї. Оцінити і вирішити, що нам робити далі.

Зараз, в першій декаді грудня 2015, зникли перешкоди на шляху втілення ідеї щодо мистецтва, міфології, культурології, гуманістичної психології. В цій сфері рухнули всі споруди, що підтримували звичний стан, і події самі несуть нас до перемоги чи до загибелі. Якщо ви до цього часу все робили правильно та рухалися вірним курсом, то зараз отримаєте винагороду, на яку заслуговуєте.

В цей час нам може бракувати почуття стилю й гарного смаку. Але це дивним чином не зіпсує загального враження, а, навпаки, ще й може додати пікантної чарівності. Та все ж варто не бути епатажним, не нехтуйте правилами культурної поведінки та ввічливості. Більше уваги приділяйте моді, стилю, витонченим манерам поведінки. Приділяйте увагу своїм сексуальним стосункам, психоаналізу, подоланню кризи, питанням накопичення фінансів, питанням допомоги з боки інших – це допоможе адекватно виразити чутливість до тонких матерій. В цей час ваші проекти в мистецтві, культурології, психології переживають розквіт. Ваш проект зараз може принести значні прибутки й задоволення.

11 грудня 2015 точна опозиція Марса в Терезах з Ураном в Овні. 1 березня 2015 у 15 градусі Овна розпочався новий дворічний цикл Марс/Уран. Цикл символізую боротьбу за свободу бути підприємцем, за право діяти незалежно на власний розсуд. В третій декаді березня 2015 зародилися нові ідеї щодо цієї боротьби. В другій декаді червня 2015 вони вперше відкрито дали про себе знати в світі, стали частиною повсякденності.

В третій декаді липня 2015 була криза боротьби за свободу й незалежність. Перша криза нинішнього дворічного циклу Марс/Уран. Люди були невгамовні. Виникла гостра необхідність діяти рішуче, але в оборонній позиції. У виграші був той, хто є захисником, а не нападником, хто захищає батьківщину, родину, дім, національну культуру й традицію. В програшній позиції – нападник, що порушує кордони чужої території. Сила проявляється через вміння тонко відчувати слабкий бік супротивника й наносити удари точно в ціль.

В першій декаді вересня 2015 процес боротьби за свободу й незалежність набув величезної сили. Всі перешкоди на шляху борців зникли самі собою. Утримати ситуацію такою, яка вона була до цього часу, стало неможливим. Зникли усі перешкоди на шляху тих, хто є майстром свого діла у боротьбі за здійснення прогресивних реформ, спрямованих на втілення ідеї вільного підприємництва, ідеї боротьби за свободу й незалежність, ідеї захисту свого права діяти на власний розсуд, бути першопроходьцем, захищати власні інтереси. В цей час в суспільстві повним ходом йде модернізація, реформаторська діяльність. Правда й сила на боці прогресивних реформаторів, а не на боці тих, хто дотримується консервативних поглядів, хто керується у своїх діях архаїчними ідеями. Оскільки архаїки є відображенням принципу Сатурна, для них зараз не найкращі часи: 18 вересня Сатурн переходить у знак Стрілець, і увага суспільства на рівні великої політики прикута до питань дотримання законів міжнародного права. І 26 вересня – точна падаюча квадратура циклу Марс/Сатурн: якщо з боку архаїків і є якийсь сплеск агресії, то на боротьбу у них немає сили (падаюча квадратура). Коли в мунданній карті є сильний Марс (так само і в астрології особистості), то у супротивника, навіть якщо той налаштований дуже рішуче й агресивно, кудись зникає сама собою енергія, коли доходить до реального діла. Сильний Марс у вересня 2015 саме у реформаторів, тому будь-які агресивні випади з боку консерваторів-архаїків на повірку є лише буря у склянці води.

В першій декаді грудня 2015 – період найгострішої кризи цього дворічного циклу Марс/Уран. В першій половині грудня 2015 події віддзеркалюють гостру фазу завершального для періоду листопада 2014 – жовтня 2016 етапу боротьби за владу в сфері державних структур, великого бізнесу, олігархії (падаюча квадратура циклу Марс/Плутон). Зараз питання перемоги та поразки виглядає як питання життя та смерті (опозиція циклу Марс/Уран). Така ж ситуація з боротьбою за владу була наприкінці грудня 2013 – початку січня 2014 та в період квітня-червня 2014. Це один з гострих моментів очищення структур державної та будь-якої іншої влади від тих, хто не відповідає вимогам часу. Як і в указані вище періоди, зараз ми переживаємо пік революційного підйому й активної боротьби за модернізацію, за здійснення реформ. Як і тоді, люди поводяться збуджено, але вимушені діяти стримано та розумно: дипломатичними методами, дотримуючись тонкої стратегії. Характерні раптові, несподівані викиди агресії (“коні понесли”). Насторога, підозрілість до чужаків, не які не поділяють спільну ідею. Конфронтація на ґрунті розуміння справедливості, суспільних стосунків й партнерства. Це період підвищеної небезпеки через можливість травм, аварій, бійок, через необережне ставлення до механізмів, техніки, колючих та ріжучих предметів. Небезпека через вибухи. В цей час на міжнародному рівні відбуваються важливі зустрічі й перемовини, що сприяють миру (зростаюча квадратура циклу Сонце/Юпітер). Перевага в боротьбі на боці дипломатів, інтелектуалів, стратегів, які користуються тонкими методами боротьби, а не грубою прямою силою (Марс в Терезах).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*
*

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

Коментарів немає