Затемнення 2018 року в гороскопі України


Максимальна кількість затемнень, що можуть бути протягом року, - сім, при цьому мінімум чотири з них будуть сонячними. Сучасні астрологи визнають зв’язок кількості затемнень із політичними катаклізмами. У ХХ сторіччі було два роки «семи затемнень»: 1917 і 1982.

Місячне затемнення може бути лише якщо є сонячне. Але не об обов’язково. Таким чином, математично, з точки зору циклів затемнень (цикли саросу), можна обмежитися розглядом суто сонячних затемнень, бо місячні є математичним «побічним продуктом» сонячних затемнень. Хоча саме місячні затемнення найбільш очевидні.

Сонячні затемнення не є ізольованими астрологічними подіями. Кожне затемнення належить до конкретної серії – циклу саросу. Кожна серія саросу дає сонячне затемнення кожні 18 років +/- 9-11 днів (відповідно до числа високосних років, що потрапляють до цього 18-річного інтервалу). Кожна серія саросу також дає послідовність затемнень, кожне з яких розташоване на відстані половини градусу ближче або далі від осі вузлів.  рухається від Північного полюсу до Південного, а друга половина – від Південного до Північного. Всі ці серії ніби «перекочуються» по земній кулі.

У будь-якому році є два сезони затемнень: один сезон у Північному вузлу, а другий – у Південному вузлу. Відповідно, у будь-якому році є затемнення з Північної серії та затемнення з Південної серії.

Коли серія саросу рухається через натальну карту, вона дає дуже схожі за суттю впливу на події затемнення  кожні 18 років. Одно з цих затемнень може безпосередньо впливати на натальну карту. Навряд протягом свого життя людина знову переживе такий самий вплив затемнення однієї серії.  Але у ту саму точку натальної карти може потрапляти затемнення з інших серій саросу. Тому не слід дивуватися, що затемнення кожного разу в одній і тій самій точці мають геть різні ефекти.

Кожна серія саросу має власні характеристики, обумовлені планетарними патернами підчас «народження» серії. Ці унікальні характеристики проявляються підчас кожного затемнення із цієї серії.

Не дивно, що якщо роздивлятися затемнення безвідносно до належності до серій саросу, то затемнення видаються явищем випадковим, хаотичним, ефект від якого неможливо передбачити.

Як працювати з серіями саросу?

У спеціальних таблицях містяться дати затемнень відповідно до серій. У натальній карті затемнення міститься інформація про характеристику затемнення. Це можна використовувати у прогностичних цілях.

Чи відрізняється ефект сонячного затемнення від ефекту місячного?

Вважається, що сонячні затемнення приносять імперативні події, тобто, такі, що не залежать від нашої волі: щось стається, що спонукає нас брати на себе відповідальність, обирати «або-або», приймати самостійне рішення. А місячні затемнення приносять події, що ми можемо ініціювати самі під впливом своїх почуттів і бажань.

Які аспекти затемнень до натальної карти слід розглядати?

Лише кон’юнкції та опозиції. Квадратури мають значення лише у тому випадку, коли формуються до натального Сонця або Місяця.

Які орби слід застосовувати для цих аспектів?

2 градуси для опозиції та 2,5 градуси для кон’юнкції. Для квадратур слід брати орб 1 градус.

Як довго триватиме ефект затемнення?

Хоча напруга може тривати лише кілька тижнів, ефект затемнення може бути довжиною в життя.

Уявіть собі, що затемнення – це прожектори, що підсвічують життєвий шлях. Ці прожектори не світять  постійно, а лише періодично вмикаються, вихоплюючи вас у якийсь момент, коли ви щось робите.  Коли прожектор світить, ви бачите цілком якусь конкретну сферу свого життя. Все, що у цій сфері було відсунуте на периферію або сховане у куточок, стає добре видимим. Це бачення прихованих колись проблем може бути надто драматичним і викликати бурхливі емоції. Але це бачення дає можливість усвідомити те, над чим варто працювати. Звісно, вибір працювати чи ні залишається за вами, бо є свобода волі. Якщо ж ви наважитеся прийняти виклик, що кинули події підчас затемнення,  то, хоча і можлива напружена робота (у залежності від серії саросу), ефект затемнення може глибоко змінити ваше життя і тривати не лише 18 років, а й більше.

Затемнення дозволяють побачити ті якості особистого життя,  що стримують вас у еволюційному розвитку або перешкоджають просуватися обраним шляхом і (наважившись сказати) перешкоджають втілити власну долю.  Ваші самостійні рішення щодо того, як ви будете вирішувати ці питання, матимуть важливі наслідки.

Транзитні затемнення в натальній карті.

Не варто намагатися передрікати ефект будь-якого конкретного затемнення. Слід приділяти увагу натальним домам, до яких потрапляє затемнення.

Протягом будь-якого одного року затемнення відбуватимуться у протилежних домах, тобто першому/сьомому або другому/восьмому і т. д. Затемнення рухаються ретроградно через карту і акцентують послідовно пари домів. 

Затемнення у парі домів показує,  у якій сфері життя несподівані події або питання спричинятимуть деяку стурбованість (позитивним або негативним чином). Тип задіяної енергії визначається серією саросу, а дім, куди потрапляє затемнення, указує на сферу життя, акцентовану затемненням.

В період з 2015 року до 2017 року включно всі затемнення в гороскопі України проходять через вісь шостий-дванадцятий дім. Через цю вісь проходить також Місячне затемнення 31 січня 2018 та сонячне затемнення 15 лютого 2018. Таким чином, весь цей час затемнення акцентують такі сфери життя в Україні: повсякденна праця, державна та військова служба, малий та середній бізнес, охорона здоров’я, початкова освіта, висококваліфікована точна праця, інтелектуальна праця, домашні тварини, інструменти для роботи та механізми, питання гігієни та дієти, лікарні, реабілітаційні центри; викриття дій «п’ятої колони», ворожих спецслужб, іноземної розвідки; позбавлення саморуйнування, фобій, залежностей, поганих звичок; розкриття таємної змови, обману, таємної ворожнечі; висвітлення «білих плям» в історії, розсекречування архівів.

У 2018 році п’ять затемнень: три сонячних і два місячних.

    
        
            15 лютого 2018 сонячне затемнення у 28 градусі Водолія                      
        

Сонячне затемнення у 28 градусі Водолія

    

31 січня 2018 місячне затемнення у 12 градусі Лева і 15 лютого 2018 сонячне затемнення у 28 градусі Водолія. Ці затемнення належать до серії саросу 1 S. Затемнення народилося 24 серпня 1729 р., 14:04:17 GMT на Південному полюсі. Закінчиться 22 вересня 2973 р. Аспекті: Меркурій у кон'юнкції з Південним вузлом. Вузол у середній точці кон'юнкції Марс/Юпітер и Нового Місяця. Сімейство затемнень цієї серії має стосунок до ідей та їх палкого вираження у промовах та у структурованих діях. Виникають спонтанно або ініціюються людьми під впливом емоцій та бажань ситуації, що стосуються, наприклад, наступних питань:

  • Ідеологія, що транслюється через ЗМІ.
  • Боротьба за те, щоб слово не розходилося з ділом, коли йдеться про ідеали справедливості та закон.
  • Структурування великого курсу навчальної програми та конкретні дії, спрямовані на викладання і навчання.
  • Участь в освітніх програмах на міжнародному рівні, що потребує високого рівня професійної майстерності.
  • Далекі подорожі, пов’язані із інтелектуальною активністю та професійними справами.

У гороскопі України це затемнення має опозицію до Венери, Меркурія і Юпітера. Це означає, що спонтанні події у державі висвітлюють прихованих ворогів України. Нації та керівникам держави доводиться брати на себе відповідальність і приймати важливі рішення стосовно протидії руйнівному впливу пропаганди з боку таємних ворогів державності. Події цього періоду змушують долучатися до боротьби із таємними ворогами України діячів культури та мистецтва, фінансистів, дипломатів, журналістів, студентів, працівників малого та середнього бізнесу, військових та державних службовців, лікарів, учителів, робітників інтелектуальної сфери,  філософів, видатних письменників, освітян, капіталістів. Від рішень, компетентності та відповідальності нації та керівників держави залежить естетичне вдоволення громадян, стан природних ресурсів, прибутки, добробут громадян, якість мислення, стан доріг та транспорту, свобода слова, партнерство з сусідніми державами, якість судової системи, відстоювання справедливості в суді, дипломатичне вирішення конфліктів, система законодавства, вирішення питань міжнародного права та стосунки з іноземцями, якість вищої освіти та видавничої справи, світоглядні позиції громадян.

Якщо у вашому гороскопі народження це затемнення створює кон’юнкції або опозиції до особистих планет, або квадратури до Сонця чи Місяця, ви можете почуватися сповненими ідей або мати багато можливостей для вибору. Обставини складатимуться таким чином, що доведеться поспішати. Але якщо ви встигаєте робити щось конкретне практичне для втілення нових ідей, ваші дії матимуть позитивні результати.

    
        
            13 липня 2018 сонячне затемнення у 21 градусі Рака                      
        

Сонячне затемнення у 21 градусі Рака​​​​​​​

    

13 липня 2018 сонячне затемнення у 21 градусі Рака і 27 липня 2018 місячне затемнення у 5 градусі Водолія. Ці затемнення серії саросу Ст. 2 N. Затемнення народилося 24 червня 792 р. (ст стиль), 06:03:26 GMT на Північному полюсі. Закінчиться 23 липня 2036 р. Аспекти: Новий Місяць у кон'юнкції з Юпітером, ця кон'юнкція просто у середній точці Марс/Уран. Меркурій у середній точці Венера/Сатурн. Це важке затемнення, бо приносить невдалі новини, що стосуються дружніх зв’язків або колективної роботи. Доведеться мати справу з ідеями стосовно завершення союзів або розлучення. Події підчас затемнення можуть виглядати сумно, загальна картина життя похмура, але результати подій будуть достатньо позитивними. Буде легко усвідомити, що конкретно слід робити, і швидкі дії дадуть добрі результати. Тема цих затемнень – дії, спрямовані на вирішення питань особистих стосунків.

У гороскопі України сонячне затемнення 13 липня 2018 потрапляє у 4 дім: у фокусі уваги в державі опиняються національна культура та традиції, історична спадщина, родинне життя, нерухомість, питання житла, питання почуття безпеки, турботи про підтримку життя, виховання дітей, фундаментальні підвалини світогляду населення, популярна думка.

Затемнення не створює кон’юнкцій і опозицій з планетами у гороскопі України, не створює квадратур до Сонця або до Місяця. Тож затемнення не матиме значного довготривалого ефекту.

    
        
            Сонячне затемнення 11 серпня 2018 у 19 градусі Лева                      
        

Сонячне затемнення у 19 градусі Лева​​​​​​​

    

Сонячне затемнення 11 серпня 2018 у 19 градусі Лева належить до серії саросу Нов. 2 N. Затемнення народилося 17 червня 1928 р,, 20:41:45 GMT на Північному полюсі. Закінчиться 16 липня 3172 р. Аспекти: Уран формує квадратуру до середньої точки Новий Мвсяць/Плутон. Новий Місяць знаходиться у середній точці Меркурій/вузол. Середня точка Юпітер/Плутон знаходиться на вісі вузлів, а Сатурн розташований у середній точці Венера/вузол. Коли це затемнення має вплив на натальну карту, люди переживають несподіваний зрив планів на майбутнє і раптове порушення звичного стилю життя. Може бути замішання, збентеження, але довготривалим ефектом буде глибока трансформація і перебудова. Коли збентеження мине, почнеться перебудова, що матиме довготривалі наслідки. Затемнення цієї серії змінюють життєвий напрямок через те, що несподівано руйнуються існуючі структури.

У гороскопі України це затемнення потрапляє до 5 дому: у фокусі уваги опиняються свята, шоу, театралізовані дійства, цирк, розваги, ризиковані підприємства, фінансові авантюри, а також національна творчість та питання народжуваності та виховання дітей.

Затемнення не створює кон’юнкцій і опозицій з планетами у гороскопі України, не створює квадратур до Сонця або до Місяця. Тож затемнення не матиме значного довготривалого ефекту.

14 лютого 2018