Меркурій: важливі для навчання і спілкування аспекти березня 2018 - квітня 2019


До 6 березня 2018 дуже сприятливий період: нові ідеї щодо знайомств та заробітків. Везіння, подарунки, аванси, щасливий збіг обставин.

Після 6 березня 2018 труднощі у навчанні, спілкуванні, подорожах на невелику відстань.

13 березня – 28 квітня 2018 всі справи, пов’язані з навчанням, спілкуванням, пересуваннями на невелику відстань, потребують більшої уважності та зосередженості. Між 23 березня та 15 квітня має сенс глибоко зануритися у те, що вже вивчене. А опанування принципово нового навчального матеріалу буде у цей час даватися досить важко. Якщо в цей час відправитися у подорож, то вона відбуватиметься не так, як планувалося. На пересування піде більше часу, ніж мало би бути. Загалом навчання та опанування конкретних практичних навичок та вмінь у період 13 березня – 28 квітня супроводжуватиметься сварками, суперечками, конфліктами. Виникатимуть перешкоди, відтермінування. Важко буде зосередитися. Важко буде дотримуватися розкладу занять та дисциплінуватися. Після 15 квітня 2018 пов’язані з інтелектуальною діяльністю справи розвиватимуться стрімко. До 29 квітня труднощі, перешкоди, відтермінування у цих питаннях залишаються великими. Між 29 квітня та 13 травня високий рівень знервованості через величезне напруження у професійній діяльності. Важливо дотримуватися здорового способу життя, щоб уникнути нервового зриву. Під час роботи з інструментами, за кермом, під час спортивних занять слід діяти розумно попри пристрасне прагнення діяти швидко. Важливо не відволікатися на розмови. Важливо думати про те, що конкретно робиш в цю мить.

13 - 30 травня  2018 дуже сприятливий період для навчання: розум відкритий до всього передового, надсучасного, технологічного. Гарна пам’ять, дуже легко концентруватися на навчанні. Допомагає дружба із високопосадовцями, політиками, людьми великого бізнесу. Дуже багато можливостей отримати інформацію, але не варто намагатися взяти все й одразу. Слід вибрати якусь одну тему і зосередитися на ній.

30 травня – 12 червня 2018 дуже сприятливий період для того, щоб навчатися якимось конкретним практичним навичкам та вмінням. Важливо зберігати високий рівень внутрішньої чесності, що уникнути помилок і хибних рішень через неправильні розрахунки. Слід уникати станів зміненої свідомості (алкоголь, психотропні речовини, сильні емоції), важливо вчасно давати розуму відпочивати. В цей час можуть бути порушення сну через нервове збудження.

13 – 29 червня 2018 дуже важливий для розумової активності період, якщо ви задіяні у великих довгострокових ділових проектах та маєте високий соціальний статус. Тут, з одного боку, будуть великі можливості для розумової роботи та знайомств, з іншого боку, доведеться міркувати про те, наскільки далеко простягаються кордони власних розумових здібностей. Важливо критично оцінювати власні знання та комбінаторні здібності.

29 червня – 28 серпня 2018 доводиться мати справу з величезним об’ємом інформації. Велике нервове напруження через професійну активність на навчання. Із 12 липня до 26 липня швидкість роботи інтелекту поступово знижується. Починають повільно гальмувати справи, пов’язані зі спілкуванням, навчанням, пересуваннями, документацією, листуванням. У період 26 липня – 18 серпня 2018 доречно повернутися до тих ментальних розробок, що були зроблені раніше, і критично переробити їх наново, з урахуванням нових факторів та знань. Може так статися, що від якихось інтелектуальних пропозицій (навчання, подорожі) доведеться відмовитися через те, що вони виявляться не такими перспективними з точки зору прибутків та культурної цінності, як здавалися. Після 19 серпня розумова робота розвивається стрімко. Пристрасне прагнення навчатися і подорожувати на далеку відстань змушує поспішати. Важливо не втрачати здорового глузду і підходити до нових можливостей вибірково – не варто хапатися за все, що пропонується.

29 серпня – 27 вересня 2018 дуже сприятливий для навчання, спілкування, коротких подорожей період. Гарні можливості для заробітків та партнерства. Сприятливі для навчання та для професійної діяльності умови. Застереження: 12-15 вересня не слід вживати алкоголю та інших речовин, що змінюють стан свідомості. В ці дні важливо критично поставитися до будь-яких новин, бо можливі ситуації, коли доведеться викривати брехню та розвінчувати ілюзії.

1 – 10 жовтня 2018 досить напружена інтелектуальна робота, якщо ви маєте справу із протезуванням, реставрацією, реанімацією та досягненнями передової науки та технологій. Тут будуть труднощі, нервове збудження, тривожні новини. Важливо дотримуватися здорового розкладу занять і правильного режиму дня.

10 жовтня – 4 листопада 2018 сприятливий  для навчання і спілкування період, хоча 17-20 жовтня у професійній активності та у спортивних заняттях будуть дуже напружені ситуації: нервове збудження, небезпека травмуватися, суперечки. Виникають нові ідеї щодо опанування великого курсу навчальних програм та щодо заробітків і партнерства. Підтримка з боку високопосадовців, впливових персон, завдяки відомим у вузьких колах персонам. Просування в кар’єрі завдяки знанням та зв’язкам.

Із 4 листопада до 18 грудня 2018 період, коли подій в інтелектуальному житті буде мало. Із 4 листопада до 17 листопада інтелектуальна активність поступово знижується. Починають гальмувати справи, пов’язані із навчанням, спілкуванням, короткими подорожами.  Період 17 листопада – 6 грудня – це час для роздумів та повернення до осмислення того, що вже відомо. Це досить важкий для інтелектуальної діяльності період, бо у професійній майстерності виникають ситуації, що вимагають критичного переосмислення пов’язаних із професією та спортивними заняттями знань. Щось, що було вивчене в минулому, тепер не працює. Доводиться повертатися до опанованого колись навчального курсу, до старих записів та роздумів, щоб знайти в них помилку і виправити її. Дуже напружений у цьому сенсі період 24-27 листопада. Після 6 грудня інтелектуальна сфера пожвавлюється. Вивільняється для зовнішньої активності ментальна енергія – зовнішній світ із його новинами починає цікавити нас більше за власні роздуми. Ми стрімко рухаємося у своїх думках до розширення інтелектуальних можливостей. Чим ближче до 21 грудня, тим голосніше заявляють про себе нові ідеї щодо навчання, подорожей, зв’язків із людьми з великими можливостями.

21 - 26 грудня 2018 доводиться мати справу із наслідками хибних розрахунків та браку критичного мислення. В цей час ми прощаємося із хибними думками, викликаними бажанням вірити у щось фантастичне. В цей час важко зібратися з думками, не надто вдалий період для навчання, аналітики, обміну думками. В цей час особливо небезпечні для інтелекту та здоров’я алкоголь, психотропні речовини, стани афекту.

26 грудня 2018 – 5 січня 2019 розум налаштований на сприйняття чогось оригінального, креативного. Передового. Це час для спілкування із друзями, для читання наукової літератури, для винахідництва. Всі ці речі зараз даються легко й приносять вдоволення.

5 – 23 січня 2019 досить напружений в інтелектуальному сенсі період, бо доводиться зосередитися на серйозних речах: обов’язок, статус, кар’єра, довгострокові стратегії. У цих сферах виникають нові ідеї. Розум працює дуже швидко, налаштований серйозно, «діловий розум». Велике напруження під час виконання конкретних практичних дій (професійні заняття, спортивні тренування). Критичний у цьому сенсі час 6-9 січня. Високий рівень знервованості, небезпека травмуватися, сварки, суперечки, пристрасні розмови. Варто не втрачати здатність мислити під час роботи з інструментами, за кермом, у спортзалі.  Небезпечні для нервової системи напружені ситуації із друзями, у колективній роботі, у клубному житті будуть у період 17 – 24 січня.

24 січня – 10 лютого 2019 дуже сприятливий для навчання та спілкування період. Розум налаштований на все передове, сучасне, технологічне. Багато гарних можливостей для навчання, подорожей, спілкування з іноземцями та зі знаменитостями місцевого масштабу. Щасливий збіг обставин сприяє навчанню. Можна отримати підтримку з боку меценатів та спонсорів, вигідні пропозиції для подорожей та для навчального курсу. Гарні можливості для опанування конкретних практичних навичок та вмінь, що пов’язані з професійною майстерністю, спортом.

10 лютого – 17 квітня 2019 період, коли навчатися краще за все методом занурення. До 25 лютого інформації занадто багато, є прагнення навчитися всього й одразу. Процес навчання, спілкування та роботи з інформацією викликає ейфорію. Але навчання буде продуктивним, якщо дотримуватися дисципліни і концентрувати увагу на тому, що важливе для кар’єри і статусу. Із 25 лютого до 5 березня швидкість розуму поступово знижується. Між 5 та 28 березня всі пов’язані із навчанням, спілкуванням, аналітикою, пересуваннями справи розвиваються повільно, із затримками. В цей час доцільно повернутися до вже опанованого навчального курсу і відновити його в пам’яті. Це добре позначиться на професійній майстерності та кар’єрі, бо у тому курсі знайдеться щось таке, що зараз сприймається під іншим кутом зору, і дає можливість використовувати знання більш ефективно. В цей період розум не надто налаштований на роботу та навчання. Весь час відволікається на філософію, мистецтво, фантастичні картини нереальних світів. Допоможе сконцентруватися самодисципліна і почуття обов’язку. Дуже добре на роботі мозку позначяться спортивні заняття та конкретна практична діяльність. Після 28 березня розум ніби звільняється з полону і починає працювати на повну потужність. Дуже пожвавлюють ся всі справи, пов’язані зі спілкуванням, пересуванням, навчанням. До 16 квітня розум налаштований на сприйняття тонкощів: філософія, мистецтво, міфологія. Тому в цей період варто навчатися саме у цих галузях.

16 квітня – 6 травня 2019 розум дуже активний. Ми прагнемо знань, що безпосередньо пов’язані із нашою професійною майстерністю, спортивними заняттями, відстоюванням власних інтересів.

27 лютого 2018