Гороскоп України: Соляр України 2018-2019


Ключові події, що відбуваються у проміжку від кінця травня до кінця серпня, акцентують найважливіші у цьому солярному році теми
Чи є нинішній соляр України 2018-2019 таким саме загрозливим, як соляри 2010-2011 і 2014-2015?
Українська політична нація діятиме в особистих інтересах у сфері партнерства і співробітництва, здійснюючи прогресивні реформи
Україна успішно вирішить задачу енергетичної незалежності та духовної незалежності
Українців більш за все турбуватимуть справи в Україні
Українська політична нація наполегливо боронитиме національну культуру та традиції
Глобальні політичні процеси змушують українську владу формувати нові традиції у сфері національної культури
Розширення можливостей очікує на Україну у сфері фінансів і у сфері використання природних ресурсів
Українська політична нація буде діяти публічно і відверто у всьому, що стосується інформації, освіти, транспорту, доріг
У сфері структур будь-якої влади українська політична нація може піти далі власних обмежень
Життєві сили українців у цьому році знаходяться у сфері прогресивних реформ, розвитку науки та відносин із дружніми країнами

Новий солярний рік в Україні починається 24 серпня 2018 року о 10 годині 11 хвилин 37 секунд за київським часом (TZ= 3.0000Е, Київ).

Карта соляра (солярне обертання - SO) гороскопа сучасної державності України описує період приблизно з 24 травня 2018 по 24 серпня 2019.

Соляр України на 2018-2019 рік

Соляр України на 2018-2019 рік

Ключові події, що відбуваються у проміжку від кінця травня до кінця серпня, акцентують найважливіші у цьому солярному році теми:

  • Тема: санкції світової спільноти проти Росії. У червні санкції Європейського Союзу проти Росії продовжені на чергові шість місяців – і це незважаючи на те, що провідні представники нового уряду Італії наголошували на безглуздості і непотрібності цих санкцій. У серпні американські конгресмени заявили про підготовку нового законопроекту щодо санкцій проти Росії.
  • Тема: декомунізація. 28 червня Віктор Муженко підписав наказ Генерального штабу, який чітко регламентує виконання командирами (начальниками) всіх рівнів управління Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону їхньої символіки”. 7 серпня Петро Порошенко доручив розробити законопроект, який замінить військове вітання в ЗСУ з радянського на "Слава Україні" та "Героям слава". 10 серпня ц.р., була вперше, без маскування, показана нова 155-мм українська САУ «Богдана».
  • Тема: визнання помісного статусу Українського Православ’я. 1 липня Вселенський Патріарх висловився щодо українського церковного питання, надважливого для України: «Є логічним, що ми як Мати-Церква хочемо відновити єдність розділеного церковного тіла в Україні. …Нехай не забувається, що Константинополь ніколи не видавав дозволу передавати території України будь-кому, крім права хіротонії Київського митрополита у Москві на умовах його обрання соборно в Києві на місцевому Соборі та при безумовному згадуванні Вселенського Патріарха. Це сказано у Томосі про автокефалію, що Мати-Церква дарувала Польській церкві: Наш Престол не визнав відділення Київської Митрополії і залежних від неї православних Церков Литви та Польщі та їх приєднання до Московської Церкви, що було здійснено проти канонів та не були дотримані права Київського митрополита, який мав титул Екзарха Вселенського Престолу». Олексій Панич: « Оцінка історії з томосом як однієї з найзначніших політичних подій на пострадянському просторі за останні 25 років абсолютно адекватна. Дуже сподіваюся, що суспільний мовник приділятиме розвитку подій належну увагу, не зводячи його до "суто релігійних" чи "суто культурних" процесів. Наразі йдеться про набагато масштабніші, епохальні зсуви, значення яких виходить далеко за межі власне християнської спільноти». 31 серпня Константинопольський патріарх Варфоломій повідомив Московському патріарху Кирилу про впровадження рішення про автокефалію в Україні.
  • Тема: курс євроатлантичної інтеграції України. У липні "євробляхєрамі" блокується Верховна Рада в Києві, чергові "націоналісти" вриваються в мерію Львова, а в Запоріжжі невідомі молодоґвардєйци вивішують борд з гбшним покручем Судоплатовим в той час, коли Президент перебуває на саміті НАТО. У День Незалежності Президент України Петро Порошенко оголосив, про намір до початку 9-ї сесії Верховної Ради внести законопроект, який закріплює в Конституції курс євроатлантичної інтеграції України. 28 серпня на нараді з керівниками закордонних дипломатичних установ України Президент України Петро Порошенко заявив, що очікує від МЗС необхідний пакет документів для початку реалізації процесу припинення Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією.
  • Тема: чергові вибори Президента України, які мають відбутися 31 березня 2019 року, та вибори до Верховної Ради 9 скликання – 27 жовтня. У День Незалежності Віталій Портников публікує статтю «Це свято перед грозою»: «Неповнолітні громадяни, які так і не навчилися сприймати державу як свою власну, як цінність, яку потрібно передати дітям і онукам - це, звичайно, жахливо. Але мільярдери і міністри в коротких штанцях - це просто огидно. …І ось перехідний період завершується, а ми так і не подорослішали - і не хочемо дорослішати. І волати до здорового глузду вже немає можливості. Залишається розраховувати, як зазвичай, тільки на диво і на готовність українців постояти за свою країну у критичний момент, умови для якого вони ж самі і створюють». У коментарі до статті Віталій Портников додає: " Я повідомляю про ймовірність небезпеки. Вона - велика, до 70 відсотків".
  • Тема ЗМІ та свободи слова: 29 серпня Карл Волох написав на своїй сторінці у Фейсбуці: «Открытая поддержка профессором Пасхавером (традиционно аполитичным и сдержанным) Порошенко в президенты на второй срок - ещё одно подтверждение тренда, который, как мне кажется, я заметил и описал первым: масса пассионарных людей в стране, возмущённых абсолютно необъективным освещением украинскими СМИ деятельности власти и понимающая опасности этого, встаёт на активную защиту Порошенко. И это может оказаться решающим фактором предстоящих выборов - вопреки нынешним неутешительным рейтингам.
    А теперь, небольшая попытка предсказания. В эту избирательную кампанию мы столкнёмся с абсолютно новым явлением - работой ДОБРОВОЛЬНЫХ неоплачиваемых агитаторов из числа людей, понимающих, что судьба Украины весной 2019 будет решаться в степени не меньшей, чем во время Майдана. Надеюсь, штаб Порошенко учтёт этот фактор хотя бы в части подготовки агитационных материалов для них». 29 серпня першого заступника глави Адміністрації президента часів Януковича Андрій Портнов повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці, що український телеканал NewsOne перейшов під його управління. 29 серпня Лариса Масенко опублікувала на сайті «Свобода слова»: «Треба зауважити, що останні промови президента Петра Порошенка, зокрема й на святі Дня Незалежності, свідчать, що президент змінив своє ставлення до проблем українсько-російської двомовності і нині обстоює потребу захисту української мови як основи державності. Хочеться вірити, що це є правдивим переконанням президента, а не даниною передвиборчій риториці».

Чи є нинішній соляр України 2018-2019 таким саме загрозливим, як соляри 2010-2011 і 2014-2015?

Кути соляру протилежні натальним кутам. За часів сучасної незалежності України натальний Асц містився у 7 домі соляру двічі: у солярі 2010-2011 і у солярі 2014-2015. Такий соляр говорить про те, що це будуть важкі роки, коли держава і нація почуваються у ворожому оточенні або переживають серйозне протистояння із сусідніми державами, сваряться із державою-партнером, почуваються залежними від дій держав-партнерів та держав ворогів. І саме так і було в період соляру 2010-2011 і соляру 2014-2015: у першому випадку держава під керівництвом Президента Януковича опинилася під тиском промосковських чиновників, а у другому випадку держава із дуже слабкою армією змушена була протистояти відвертій агресії з боку Москви. Чи є нинішній соляр України 2018-2019 таким саме загрозливим у цьому сенсі, як ті два попередні соляри? Відповідь: ні, навпаки! Читаємо у підручнику з астрології Марч Маріон, Мак-Еверс Джоан «Найкращий спосіб вивчити астрологію. Книга 4»: «Коли змінюється положення кутів на протилежне, ситуація не виглядає такою, що обіцяє щось добре. Ви можете почуватися під владою інших людей або переживати серйозну сварку з партнером зі шлюбу або з діловим партнером. Венера, що сходить, може змінити це». Так от, в солярі України 2018-2019 саме маємо Венеру, що сходить – Венера соляру точнісінько на Асц соляру у 1 домі соляру у кон’юнкції із натальним Десц. Про що це свідчить? Про те, що ми маємо конфліктну ситуацію із державою-відвертим ворогом, яка п’ятий рік поспіль окупувала українські території і вбиває українців. Інтересам української політичної націй та української держави загрожують також колаборанти всередині країни. Але у цьому протистоянні із ворогом перевага на боці української політичної нації та української держави. Українська держава і українська політична нація протягом солярного року проявлятиме ініціативи і діятиме вкупі із союзниками і партнерами у сфері протистояння агресору: закордонні відносини, договори, союзи, війни і все, що пов’язане з аспектами національних справ. І в цих діях Україна почуватиметься добре: достатньо високий рівень добробуту країни, зростання економіки, красу і гармонію країни успішно боронитиме українська армія разом із союзниками України, проти агресора діятимуть міжнародні санкції, партнери України підтримуватимуть необхідний Україні рівень матеріального забезпечення.

2018-2019 солярний рік – це чудовий час для того, щоб культивувати красу в усіх сферах життя та шукати гармонію, особливо у партнерстві, у співробітництві. Зусилля українських дипломатів приноситимуть позитивні результати. Відновлення справедливості в суді буде на користь Україні. Це час бути разом із тими, хто високо цінує Україну. В цей час на передній план висуваються громадські справи, суспільне благо, цивілізованість. Венера в гороскопі України управителька 2 і 7 домів: українська політична нація і держава активно діятимуть у таких сферах: фінанси, природні ресурси, добробут громадян, самостійні заробітки громадян, судочинство, дипломатія, мистецтво. Протягом 2018-2019 солярного року українська політична нація зосереджує власні зусилля на захисті держави від відвертих зовнішніх ворогів, на співробітництві з партнерами та союзниками, на відновленні справедливості в суді, на миротворстві, на дипломатії.

 

Українська політична нація діятиме в особистих інтересах у сфері партнерства і співробітництва, здійснюючи прогресивні реформи

У 7 солярному домі міститься натальний Асц та солярний Уран: українська політична нація діятиме в особистих інтересах у сфері співробітництва, створюватиме союзи, відновлюватиме справедливість в суді, протистоятиме відвертому ворогові. Управитель Асц соляру Венера у Терезах у 1 домі соляру та у 7 натальному домі говорить про активну роботу у цьому напрямку дипломатів, суддів, діячів культури та мистецтва, стратегів, миротворців, союзників, партнерів. Це сильна позиція Венери, що вказує на успіх України у цих справах.

В гороскопі України Уран в кон’юнкції з Нептуном на МЦ в 10 домі, обидві планети є управителями 12 дому. Це означає, що на державному рівні застосовуються передові технології, щоб розкривати плани таємних ворогів та запобігати діям, що мають на меті підрив української державності. Дружні держави допомагають українцям у цій справі. Таємні вороги, агентура ворожої держави у структурах виконавчої влади - все це стає видимим, містифікації та брехня виринають на поверхню. Розвіюються ілюзії стосовно парламентаризму, колективної роботи.

Північний Вузол в 10 домі в гороскопі України вказує на те, що українська політична нація має глибоке історичне коріння, тисячолітню історію (Південний Вузол у Ракові в 4 домі), задача української політичної нації – побудувати сучасну міцну незалежну державу. І це саме те, що українці та уряд ставлять собі за мету.

У гороскопі України Уран у Козерогові в кон’юнкції з МЦ з орбои 3,5 градуси - в ангулярі. Це потужне свідчення того, що Україна ставить собі за мету економічну та політичну незалежність, прагне зайняти інтелектуальну позицію в світі, розвивати науку і вільне підприємництво (Уран із Сатурном у гороскопі України у взаємній рецепції, що є центом ланцюжка за управлінням). Українська політична нація прагне автономії та схильна повставати і чинити революційні зміни, понад усе прагне свободи та незалежності (Місяць у Водолієві).

Уряд України може проявляти автократизм і тоталітаризм. Оскільки керівники України залежать він настроїв та прагнень народу (Уран диспозитор Місяця в гороскопі України), то реакції народу на модернізацію та на гуманітарний розвиток визначають долю прогресивних реформ у державі. Від рівня еволюційного розвитку населення залежить, які ідеї наповнюватимуть повітря України, чи відбуватимуться прогресивні реформи, чи буде Україна частиною прогресивного об’єднання держав на засадах свободи, рівності всіх перед законом, унікальності кожного в суспільстві, чи, навпаки, опиниться серед відсталих у моральному, духовному, інтелектуальному, економічному сенсі держав, що займають колективістську тоталітарну позицію.

Уран в гороскопі України в кон’юнкції з Нептуном, кон'юнція має секстиль із Плутоном. Це дуже потужна позиція як для української політичної нації, так і для керівництва держави. Вона говорить про фатальну невідворотність прогресивного розвитку України, бо обидві планети представляють сили, над якими невладна воля окремої персони чи воля окремої групи людей. Доля України обумовлюється глибинними процесами у підсвідомому народу, що відбиваються у діях конкретних керівників і в діях народних мас. Таким чином, сучасна державність України відновилася в період зародження нового циклу Уран/Нептун. Цикл має 172 роки та є визначним у розгортанні цивілізацій.

У періоди вересень-грудень 2018 та лютий – травень 2019 транзитний Уран в падаючому трині до натального Сонця і у зростаючому квадраті до натального Сатурну, піки аспектів: 6 червня 2018, 10 жовтня 2018, 28 березня 2019. Астрологічні феномени: транзитний Уран був в опозиції до натального Сонця у 2003 -2004 роках, піки аспектів 1 квітня 2003, 18 серпня 2003, 22 січня 2004. Що відбувається? Прогресивні реформи в державі, розвиток передової науки і технологій, розвиток важкої промисловості, модернізація змушують українську політичні націю розвиватися, щоб відповідати вимогам сучасності. Відбувається національно-визвольний рух (продовжується захист інтересів політичної нації, що розпочався повстанням Майдану у 2013-2014 роках), українці прагнуть усвідомити себе з наукової точки зору (дослідження історії, дослідження соціальної психології), в революційний спосіб змінюється національний міф (декомунізація, критика міфу про народ-страждалець, культивація міфу про народ-переможець). Ці революційні зміни у самоусвідомленні українців та самопрезентації України в світі позначяться на здатності українців позбавлятися саморуйнації – відбувається викриття таємних ворогів всередині України. Інтереси української політичної нації здійснюються через роботу СБУ та інших організацій, що протидіють злочинності. Розкриваються архіви та документи, що раніше носили таємний характер. Нація уважно стежить за діяльністю лікарень, шпиталів, закритих навчальних закладів, релігійних спільнот, щоб там не коїлося нічого такого, що націлене на підрив державності. У зоні уваги - тюрми та всі місця, де люди добровільно або примусово опиняються в ізоляції. Націю цікавитимуть окультні та містичні аспекти філософії та релігії як такі, що підтримують чи, навпаки, підривають порядок у державі.

 

Україна успішно вирішить задачу енергетичної незалежності та духовної незалежності

Нептун у 10 домі в гороскопі України говорить про те, що народ України і його державна влада можуть бути політично нереалістичними, можуть прагнути м’якого варіанту вирішення проблем, уникати конфронтації. І це може сприяти безкарній активності «п’ятої колони» в Україні. Народ має схильність ірраціонально вірити нереалістичним обіцянкам кандидатів у керівники. Але дуже швидко розчаровується в своїй вірі та здатен повставати і скидати керівників, що не виправдали сподівань. Цей аспект вказує на те, що українська політична нація та уряд ставлять собі за мету позбавитися залежності України від російських нафти та газу і винайти альтернативні їм джерела енергії. Оскільки кон’юнкція Уран/Нептун в гороскопі України в 10 домі має секстиль з Плутоном у 7 домі і не має напружених аспектів, можна сміливо говорити про те, що Україна цю задачу успішно вирішить.

Нептун соляру у 5 домі соляру та в 12 натальному домі в секстилі до натального Урану в 10 домі. Транзитний Нептун в секстилі до натального Нептуну до березня 2019 і в трині до натального Плутону до жовтня 2019. Протягом 2018-2019 солярного року викриття таємних ворогів всередині України відбуватиметься легко і приноситиме українській політичній нації задоволення. На користь України вирішиться питання про впровадження рішення про автокефалію в Україні.

Українців більш за все турбуватимуть справи в Україні

Скупчення планет у 4 домі соляру: Місяць, Марс, Плутон. Народ України, населення, прагне свободи і незалежності ( в натальній карті Місяць у Водолієві). Народ хоче розкрити таємниці власної історії, щоб позбавитися ірраціональних страхів, залежностей та соморуйнації ( в натальній карті Місяць на куспіді 12 дому). Українці – постколоніальна постгеноцидна нація. До того, як у серпні 1991 Україна відновила незалежність, українці боролися проти відкритого могутнього ворога (в натальній карті Місяць у квадратурі, що розпадається, з Плутоном у 7 домі). Цей ворог погрожував смертю українцям, відверто нищив все українське. Створював такі умови життя, де українці мали би перетворитись на неукраїнців (в натальній карті Плутон управитель 8 дому). Під загрозою знищення опинилися українські традиції, фундаментальні уявлення про життя, національна історія, родинне життя (в натальній карті Місяць управитель 4 дому). А також українське мистецтво, особиста творчість українців, здатність радіти життю та насолоджуватися коханням, виховувати дітей (в натальній карті Місяць управитель 5 дому). Українці чинили шалений спротив ворогові. Завжди готові стояти на смерть, аби залишатися українцями та вибороти незалежність (в натальній карті квадратура Місяць у Водолієві – Плутон у Скорпіоні). Цей аспект в гороскопі сучасної України свідчить: кожен народ, що образить українців, сильно пошкодує про це. Народ України має величезний інтелектуальний та реформаторський потенціал (в натальній карті Місяць – одинична планета в опозиції до стеліуму Сонце/Меркурій/Венера/Юпітер). Українці винаходжують нестандартні оригінальні способи пристосуватися до життя. Ми інтелектуальні, винахідливі, здатні до інжинірингу. Ми використовуємо свої адаптивні здібності, коли самостійно заробляємо на життя. Коли створюємо партнерські стосунки та протидіємо ворогові у відкритій боротьбі. Також коли навчаємося, спілкуємося, працюємо та підтримуємо здоров’я. Коли опановуємо вищу та спеціальну освіту і взаємодіємо з іноземцями. Перед народом України стоїть задача: розсекретити історичні документи, відділити історичну правду від брехні, через мистецтво та літературу перевести сутнісні переживання травматичного досвіду у площину ритуалів та символів. Це дасть можливість вилікувати психологічні травми народу, оздоровитися. Створювати комфортні умови життя та затишок, адекватно піклуватися про дітей та стареньких. Це дасть можливість створити в країні добрі умови для тонкої точної інтелектуальної роботи, військової та державної служби, освіти, медицини, здорового способу життя. Вирішити питання переробки сміття, підтримки чистоти, гігієни. Дасть можливість зберігати живу природу, турбуватися про тварин.

У 2018-2019 солярному році українців більш за все турбуватимуть справи в Україні. Більш за все українці в цьому році прагнуть відчуття безпеки в Україні, хочуть почуватися захищеними та затишно, комфортно. Всі надії і сподівання українців на те, що Україна залишиться незалежною українською державою зі своєю національною культурою і традиціями, що українці будуть хазяйнувати на своїй землі, що будуть передавати у спадок нащадкам історію українського народу та берегтимуть свою історичну спадщину. Українців турбуватимуть такі питання: зняття мораторію на продаж землі, будівництво житла, ринок житла, турбота про жінок, немовлят та стареньких; роль жінок у суспільстві; національна пам’ять, історія рідного краю, музеї, автентика, національна культура і традиції. Втратять популярність ті представники виконавчої влади та парламентарі, які під патріотичними гаслами намагатимуться позбавити українців можливості розвиватися у бік прогресу і заохочуватимуть повернутися у минуле, граючи на почуттях, апелюючи до спогадів дитинства, реагуючи архаїкою на модернізацію. Українці цього року дуже чутливі до маркерів російської та радянської репресивної культури – ці маркери викликають неприємні емоції, почуття огиди, бо саме цього року історична пам’ять змушує нас відчувати біль всіх предеів і сучасників, закатованих ворожими до української культури силами, як власний біль. Українці на рівні тваринного інстинкту відчувають потребу мати власну державу, бо саме власна держава може забезпечити належне почуття захищеності та комфорту (Місяць соляру у 4 солярному домі та у 11 натальному домі у кон’юнкції з Південним Вузлом та Ліліт соляру. Аспектів із натальними планетами не має, керує 10 солярним домом).

 

Українська політична нація наполегливо боронитиме національну культуру та традиції

У натальній карті України управитель Асц Марс в Діві у 6 домі разом зі стеліумом Сонце/Меркурій/Венера/Юпітер. Це означає, що для української політичної нації найважливішими є такі сфери життя як державна та військова служба, охорона здоров’я, освіта, тонка точна інтелектуальна праця, малий і середній бізнес, побутові послуги, підтримка чистоти і порядку (комбінати, що переробляють сміття) , бджільництво, домашні тварини. Саме у цих сферах проявляється національний характер українців, здійснюють ся інтереси української політичної нації. Тут нація і держава реалізують себе, тут розкривається національний міф українців. Трин між Сатурном, управителем МЦ, і Марсом, управителем Асц, говорить про те, що українська політична нація є цілісною, і вона має єдність із власним правлячим класом. У розвиненому варіанті цей аспект проявляється у стабільному здоровому існуванні української політичної нації під охороною мудрів законів. Марс уособлює сили, що утримують державу як єдине ціле або розколюють її на частини у якості агресора. Оскільки Марс в гороскопі України не має напружених аспектів, а має трин із Сатурном, то розкол української нації в результаті дій агресора неможливий. Навпаки, коли українська нація стикається із відвертою агресією з боку ворожої держави або з боку внутрішніх ворогів України, цілісність нації зміцнюється, відбувається мобілізація сил для захисту державності. Якби в гороскопі України Марс створював квадратури або опозиції, це вказувало би на розкол, розпад нації або на федеративний склад держави. Оскільки цих аспектів в гороскопі України Марс не має, всі розмови про розкол, розпад, федералізацію є пустопорожніми балачками. Крім Марсу, в гороскопі держави за єдність нації відповідає Юпітер. У гороскопі України Юпітер у сильній позиції в Левові у складі стеліуму з Меркурієм, Венерою, Сонцем, в опозиції до одиничного Місяця у спільному з Марсом домі. Це вказує на те, що народ України відчуває власну єдність, належність до єдиної політичної нації, що всі протиріччя у ставленні народу до законів, до державної мови, до цінностей, до армії носять не глобальний, а локальний характер, тобто, досить легко вирішуються за умови правильної політики щодо ЗМІ, освіти, культури, законодавства, армії (Місяць на куспіді 12 дому має квадратуру, що розходиться, з Плутоном у 7 домі).

У солярному 2018-2019 році українська політична нація наполегливо боронитиме національну культуру та традиції, застосовуючи інститути керування державою, передові наукові технології, відносини з дружніми державами ( управитель натального Асц Марс у солярі розташований в Козерогові в 4 домі та у 11 натальному домі. Марс соляру не має дугових аспектів із натальними та солярними планетами. Натальний Марс не аспектований планетами соляру). Українська політична нація у цьому солярному році проявлятиме себе у професійній майстерності, боротьбі, діях на власний розсуд у тому, що стосується землі, житла, нерухомості, турботи про маленьких дітей та стареньких, що стосується ролі жінок в суспільстві, національної культури та традицій, історичної пам'яті. Робота виконавчої гілки влади буде скерована саме на ці сфери життя. Що стосується військових дій, то тут ситуація залишається у тому ж стані, що і у попередньому солярному 2017-2018 році, оскільки солярний Марс не створює аспектів ні з солярними, ні з натальними планетами, а натальний Марс не аспектований планетами соляру.

Глобальні політичні процеси змушують українську владу формувати нові традиції у сфері національної культури

У 2018-2019 солярному році глибокі трансформації у становищі опозиції та у житті «простого народу»-населення здійснюватимуться через структури державної влади та через всі інші владні структури України (Плутон соляру точно на ІС соляр у 10 натальному домі в кон’юнкції з натальним Північним Вузлом. Плутон соляру не створює аспектів до натальних планет). Глобальні політичні процеси змушують українську владу формувати нові традиції у сфері національної культури, у сфері володіння землею, у сфері будівництва та родинного життя, щодо ролі жінок у суспільстві.

Щоб зрозуміти, яких саме змін можна очікувати, дослідимо натальний Плутон: він у Скорпіоні в 7 домі, у квадраті, що розходиться, із Місяцем у Водолієві в 12 домі. Це говорить про те, що в момент відновлення незалежності України у 1991 році українська нація перебувала у стані залежності від ворожої могутньої держави і конфліктувала із цією державою. Популяція українців до того, як відновилася незалежність України, перебувала на межі виживання, під постійною загрозою тотального знищення з боку могутнього ворога, що має гіпнотичний вплив на населення. Ця ворожа всьому українському держава терпіти не може і пригнічує народні традиції та культуру українців. Через діяльність цієї держави українці залишалися невидимими для світу. А історія відносин України з Московією сповнена таємниць, інтриг, обманів, ілюзій, які після відновлення незалежності України стають видимими, доступними для розуміння, з’ясовуються, оцінюються (Місяць в опозиції до стеліуму на межі Лева і Діви в гороскопі України).

Однією з головних мотивацій відновленої незалежності України є відродження свободи української політичної нації та глибока зміна партнерських відносин з іншими державами. Українці мають відмовитися від атавістичних програм підсвідомості в сфері стосунків всередині країни і у сфері зовнішньої політики, щоб не почуватися самотніми у світі та не стати жертвою ворожої держави. До атавістичних програм підсвідомості належить негативний прояв принципу Місяця у Водолієві - анархічність. В «анархісті» проявляється найгірша якість українського національного характеру. У анархіста дуже жвавий, вибуховий і непостійний темперамент. Коли він опиняється у владі, вважає, що формулювати проблему та вести перемовини може лише він і ніхто інший. У пізнанні він поверхневий, йде власним, часто безглуздим шляхом, не має і не бажає підтримки з боку однодумців, не хоче критичного обміну думками та емоційного тепла. У нього немає «дому», прихистку, він скрізь буває і ніде не затримується надовго, знає шлях, але не знає притулку. Свобода для нього вища за все, через що він часто втрачає дрібні, але важливі для відчуття захищеності радості життя, але йому на те байдуже. Цитата: «Руїнники потребують теж авторитету для організації руїни, бо і руїна мусить бути організована. Але одночасно вони бояться наростання авторитету, бо всякий авторитет має в собі елементи послуху, елементи сталості, здержування, а значить, елементи припинення руїни, що для всяких руїнників небажано. Навпаки, творці потребують наростання авторитету, бо творчість вимагає непреривного і сталого напруження _однорідної і консеквентної волі_ — а таке напруження і наростання неможливе, коли авторитети _міняються_, коли вони не наростають, а все, вискочивши на хвилину, падають і дають місце іншим авторитетам… Наші січові руїнники в часах деґенерації Запоріжжя своїм виборним отаманам, по виборі, мазали болотом голову і в руку замість булави вкладали очеретину. В той спосіб вони символізували принцип демократичної рівності авторитету, мовляв, хоч ти і на чолі, але ти таке саме нічтожество і сміття, як і ми, і ми кожної хвилини можемо тебе скинути. Цей принцип пройшов в плоть і кров нашої нації і став предметом похвальних гимнів для наших істориків, політиків і цілої нашої демократії. Забувають тільки ці наші демократичні політики і історики додати, що ці самі «свободолюбиві» Запорожці повзали на колінах перед московським царем тоді, коли цей цар покорив їх маєстатом свого непреривного, всезростаючого авторитету, створеного охлократичною московською аристократією». (В. Липинський. «Мораль і політична дія». — Консерватизм: Консервативна традиція політичного мислення від Едмунда Берка до Марґарет Тетчер. — «Смолоскип», 2008. — С. 419-420.) Цей принцип проявляється в тому, що у нас всіх притомних людей, хто мислять логічно і тверезо оцінюють ситуацію, називають «порохоботами». Я вважаю, що це слово — теж кремлівська пропагандистська технологія, спрямована на профанацію української прозахідної політики Президента. Стикалася навіть із такою позицією: «Я не могу хвалить Петю, потому что тогда мы ничем не будем отличаться от россиян, которые все время хвалят путина», — тобто, людина готова втратити державність, але не підтримувати Порошенко, щоб ніхто не подумав, що вона «порохобот».

Сильний бік українця як представника політичної нації – незалежна вдача та винахідливість. Архетиповий українець дотепник, оригінал, індивідуаліст. Ми любимо широкий простір. Погоджуємося щось робити лише коли самі цього бажаємо. Коли нас до чогось примушують, шантажують або навіть просто просять, бунтуємо і відмовляємося. Полюбляємо міркувати про високі матерії, нам нудно жити біологічними потребами і обмежуватися побутовими обов’язками. Цікавимося всім передовим, нестандартним, оригінальним. Дуже любимо всілякі експерименти, із нас виходять гарні науковці і винахідники.

Квадрат Плутон-Місяць у гороскопі України – це, безумовно, войовничий аспект і він говорить про те, що народ України, маючи такий історичний досвід, готовий стояти на смерть заради ідеї звільнення від гніту, за ідею вільного самовизначення. Цей аспект є також у гороскопі Угорщини. У гороскопі демократичної Польщі бачимо квадратуру Місяць-Марс. Народні очікування в цих державах великі, такий народ готовий боротися за досягнення своїх цілей. Будь-яка іноземна держава, яка образить такий народ, пошкодує про це. Бо аспект квадрата дає пристрасть і надмір енергії, а принцип Плутона пов’язаний із такими проявами людської натури як фанатизм, одержимість, знеособленість, відданість колективним ідеям і ідеалам. Також Плутон символізує невиразні сили Долі, котрі уособлюються в трансформаціях, що незворотні; у втратах, що неможливо компенсувати; у природних катаклізмах та стихійних лихах, що непідвладні людині. Можна сказати, народ, у гороскопі держави якого є квадрат Місяць-Марс або Місяць-Плутон, наділений величезною силою та міццю, що руйнує його ворогів. У своєму неуособленому прояві цей аспект виражається в тому, що на державу, яка образила цей народ, обрушуються природні катаклізми, катастрофи величезного масштабу, стихійні лиха, там відбуваються незворотні руйнівні зміни (см. М. Бэйджент, Н.Кэмпион, Ч.Харви «Мировая астрология», М.: Лига независимых астрологов, 1999).

 

Розширення можливостей очікує на Україну у сфері фінансів і у сфері використання природних ресурсів

Юпітер соляру на натальному Плутоні у 2 домі соляру і у 7 натальному домі. У 2018-2019 солярному році розширення можливостей очікує на Україну у сфері фінансів і у сфері використання природних ресурсів. Успіх у фінансовій сфері, у сфері використання землі, надр, природних ресурсів, у сфері самостійних заробітків українців обумовлений співробітництвом, партнерством, союзами, дипломатичними зусиллями, відстоюванням справедливості в суді, протидії відвертому ворогові. Можна говорити про те, що щасливий збіг обставин, участь більш розвинених країн і прихильність богів дадуть Україні необхідні для протистояння із державою-терористом ресурси. У українців будуть кошти на те, щоб відстоювати власні інтереси у боротьбі із відвертим ворогом.

Що саме відбуватиметься? Події, що вказують на необхідність розширити можливості для малого і середнього бізнесу, розширити можливості для державних і військових службовців, для сфери медицини і освіти за допомогою вдосконалення законодавства, призводять до того, що Україна створює союзи, співпрацює з державами-партнерами, відновлює справедливість в суді, протистоїть відвертому ворогу. Це позначається на світоглядній позиції українців, на релігійній сфері, на законотворчості, на іноземних відносинах, на вирішенні питань міжнародного права.

Українська політична нація буде діяти публічно і відверто у всьому, що стосується інформації, освіти, транспорту, доріг

Меркурій соляру в 10 домі соляру і у 5 натальному домі, Меркурій соляру не має аспектів із солярними та натальними планетами. Натальний Меркурій теж не аспектований планетами соляру. Для єдності української політичної нації та для слави України вкрай важливо налагодити єдину систему освіти українською. Також важливо налагодити видавництво книжок українською, робити переклади українською іноземних творів, ЗМІ мають бути українські - це гарантує розвиток і розквіт незалежної України. Меркурій в гороскопі України управитель третього дому, що символізує зв’язки, мовлення, спілкування. Третій дім у гороскопі України в Близнятах, а Меркурій у кон’юнкції з Юпітером, що символізує єдність нації. Це вказівка на те, що держава буде успішно функціонувати, якщо матиме єдину систему освіти - українською.

У 3 солярному домі міститься натальна МЦ: українська політична нація буде діяти публічно і відверто у всьому, що стосується засобів масової інформації, свободи слова, початкової освіти, транспорту, доріг, засобів комунікації, державної мови.

У сфері структур будь-якої влади українська політична нація може піти далі власних обмежень

Сатурн соляру у 9 натальному домі на натальній МЦ в трині до натального Сонця. Уран соляру в квадратурі до натального Сатурну. Важливою для українців сферою життя у 2018-2019 солярному році буде сфера державної влади, уряд, особливо «правлячий клас», що складає уряд: аристократія, земельна олігархія, партійні керівники. Важливим також буде питання національного престижу – те, як Україна виглядатиме перед сусідами. Українці уточнюватимуть ідеали, яких прагнуть досягти і свідомо культивують. У цих сферах українці можуть здолати перешкоди та вийти за межі власних страхів та бар’єрів. Цей аспект вказує на зміцнення позицій держави у світі, на зміцнення кордонів держави, на зміцнення державної влади. В суспільстві є попит на зміцнення державності, на зміцнення кордонів держави, на зміцнення стабільності.

Трин Сатурна до Сонця вказує на важливі події в житті нації в цілому та у житті Президента особисто.

Транзит Урану до натального Сатурну вказує на те, що уявлення українців про самих себе змінюється завдяки прогресивним реформам у державі. Планетарний цикл Сатурн/Уран продовжується 45 років, він розпочався кон’юнкцією Сатурна з Ураном у 1988 році в знаку Стрільця. Цикл пов’язаний із політичними силами як процес правого крила, суттєво консервативний і авторитарний, з упором на політику Порядку. Цикл сильно пов’язаний з розвитком «імперіалістичних тенденцій і капіталізмом». Він є критичним у припливах і відливах інвестицій і виробництва у важкій промисловості. У широкому сенсі його також можна вважати пов’язаним із практичним «приземленням» блискучих ідей, осяянь, винаходів, реформ і т.п. Солярний 2018-2019 рік припадає на точну фазу падаючого трину циклу Сатурн/Уран: в цей час всі підпорки, на яких трималася російська імперська ідея, рухнули, і події стрімко розвиваються: РФ має справу із наслідками своєї імперської політики, отримує те, на що заслуговує. Очевидно, що міжнародні санкції будуть продовжуватися. Пік основної кризи імперської ідеї як її розуміє РФ попереду – у 2020 році фаза падаючої квадратури циклу Сатурн/Уран.

Сатурн в гороскопі України ретроградний, він управитель 10 дому у Водолієві в 11 домі. Це вказує на те, що керівництво державою здійснюється через сферу виконавчої влади, що Верховна Рада впливає на порядок у державі, що є місцеве самоврядування. Український Сатурн у Водолієві вказує на чіткий і десь навіть жорсткий принцип взаємозалежності та взаємообмеження законодавчої, виконавчої та судової влади. Україна має сприятливі можливості для зміцнення позицій малого та середнього бізнесу в державі через сучасне, передове законодавство. Малий і середній бізнес, державна та військова служба, охорона здоров’я, освіта, тонка точна інтелектуальна праця, бджільництво дуже важливі для України галузі. Їхній розвиток призведе до зміцнення держави та прославить націю.

Українська політична нація і держава досягають своїх цілей через партнерство з більш віддаленими країнами та з дружніми країнами. Держава розвивається добрими темпами, якщо керівництво є прогресивним, спирається на розвиток передової науки та технологій, своєчасно здійснює необхідні реформи. Україна досягає мети, що ставить перед собою українська політична нація, якщо створює мудрі міцні зв’язки з іншими державами в сфері науки, авіації, автомобільної промисловості, електронники, електрики, атомної енергетики.

Ідеал, якого Україна прагне досягти, - це державність, незалежність, свобода, цінність індивідуальної особистості, авангард наукової і технічної думки, повернення до традиції винаходити, вести наукові експерименти, створювати прогресивні технології.

Солярний 2018-2019 рік України припадає на фазу падаючого секстилю 20-річного циклу Юпітер/Сатурн. Цикл відповідає за питання національної єдності. Цикл розпочався у 2000 році у 2 домі гороскопу України і супроводжувався подіями, що символізують намір України стати членом НАТО, бо для України це шлях до добробуту населення, до можливості самостійно забезпечити себе всім необхідним для життя, самостійно розпоряджатися природними ресурсами країни. З тих пір Україна рухалася курсом до НАТО, долаючи перешкоди, обумовлені позицією РФ стосовно України. На фазі падаючого квадрату циклу (серпень 2014 – липень 2016) ідея національної єдності пережила свою головну кризу і змушена була стверджуватися силою в умовах відвертої агресії з боку РФ проти України. Питання національної єдності в цей час були питаннями життя і смерті. На фазі падаючого секстилю циклу (липень 2016 – січень 2020) противники ідеї вступу України до НАТО вичерпали свої ресурси у боротьбі з цією ідеєю, знесилили та шукають шляхів до примирення. Очевидно, що ідея вступу України до НАТО перемогла, ми бачимо на завершенні циклу, що вона таки втілилися в життя. Новий цикл Юпітер/Сатурн зароджується в січні 2020, 21 грудня 2020 буде точна кон’юнкція Юпітера з Сатурном у 1 градусі Водолія в 11 домі гороскопу України. Події, що супроводжуватимуть фазу кон’юнкції циклу, покажуть, з чим конкретно наступні 20 років буде пов’язана для України ідея національної єдності.

Джерело життєвих сил українців у цьому році знаходиться у сфері прогресивних реформ, розвитку науки та відносин із дружніми країнами

Сонце в 11 солярному домі, куспід 11 солярного дому в Левові. Імперативні обставини в державі будуть скеровувати значну активність української політичної нації та Президента до сфери інститутів управління. До законодавчих органів, до Верховної Ради, до місцевого самоврядування. До сфери стосунків із дружніми та більш віддаленими державами. До сфери прогресивних реформ і наукових розробок. Україні можуть допомагати самостверджуватися в світі дружні зв’язки. Ця сфера життя держави може підживлюватися протягом солярного року енергією людей. Тут волевияв народу може піти на користь державі. Тут Президент буде у центрі уваги, прийматиме важливі рішення, сяятиме та шляхетно пануватиме.

Сонце в гороскопі України в Діві управитель 6 дому в 6 домі. Це говорить про те, що основна риса характеру українців – любов до праці, любов до чистоти та порядку, точність та уважність до деталей. Тут творчість та вітальність українців як політичної нації проявляється у намірах та рішеннях щодо вирішення питань екології, прибирання сміття, підтримки здоров’я, ставлення до тварин. Українців як політичну націю вирізняє практичність, комбінаторні здібності, раціональний підхід до роботи, любов до тонкої точної інтелектуальної праці, відповідальність та компетентність у питаннях структурування та систематизації.

Лідер української політичної нації наділений або сильно підкресленими "дів’їми" якостями: точність, увага до деталей, чистоплотність, акуратність, дотепність, розумність, увага до здоров’я, любов до навчання та освіченості, - або вирізняється підкресленою відсутністю цих якостей, що сильно впадає в око. Сонце в Діві вказує на те, що на чолі держави буде доречним той, хто вміє трудитися, а не тунеядець, що паразитує на труді інших. До професій Діви належать: учитель, викладач; архітектор, бджоляр, державний та військовий службовець, дипломат, лікар. Ключове слово для характеристики керівника в гороскопі України – інтелект, пам’ять, менталітет. Діва також вказує на пролетарське або селянське походження очільника держави, на те, що факти його біографії можуть бути пов’язані з роллю робітника за наймом, службовця. І він буде таким керівником, яким був і в якості робітника. Тому під час виборів громадянам слід прискіпливо придивлятися до фактів біографії кандидата, пов’язаних із трудовою діяльністю, а не керуватися лозунгами та обіцянками, що він промовляє. Коли транзитна вища планета аспектує Сонце гороскопу держави напруженими аспектами (кон’юнкція, квадрат, опозиція), у владі в державі часто опиняються персони з яскраво враженим браком характерних для Сонця в знаку якостей. В Україні - нерозумні, непрацелюбні, нездатні до тонкої точної інтелектуальної праці. Особливо важкими для України у цьому сенсі були такі транзити: квадрат Плутону в 1995 - 1996, опозиція Урану в 2003 - 2004, опозиція Нептуну в 2011 - 2012. У 2018-2019 солярному році транзитний Уран в падаючому трині до натального Сонця, піки аспектів: 6 червня 2018, 10 жовтня 2018, 28 березня 2019. Це гармонійний аспект, що говорить про те, що вибори в Україні відбуватимуться за таких імперативних умов, коли українці у виборі керуватимуться ідеалами свободи та незалежності політичної нації, прогресу, розвитком науки та технологій. Сили, що уособлюють все застаріле, непрогресивне, невільне, анархічне, авторитарне, дикунське не будуть сприйматися українською політичною нацією як такі, яким можна довірити керування державою (транзитний Уран у падаючому трині до натального Сонця). У таких претендентів на роль керівників держави не має зараз авторитету, бракує життєвих сил. Те, що до 2003-2004 років робило їх життєздатними, зараз стрімко рушиться, не дає опори.

У 2018-2019 солярному році українська політична нація і Президент більш за все ототожнюють себе із прогресивними реформами, виконавчою владою, розвитком передової науки та технологій, співробітництвом із дружніми державами, ідеалами свободи і гуманізму. У цих сферах знаходиться потенціал значного творчого розвитку українців та їхньої держави у цьому солярному році.

8 вересня 2018