Соляр України 2019-2020


Знакові події, що відбуваються в Україні у проміжку від кінця травня до кінця серпня
Активні планети соляру
Акцентовані доми в солярі

Аналіз соляру дозволяє виявити потенціальні події року. У прогнозуванні методом соляру ми завжди відштовхуємося від натальної карти, бо соляр може показувати які завгодно сюжети, але відбутися може лише той, що вписується в архетиповий сюжет, на який вказує натальна карта.

Метод соляру дає дуже узагальнений прогноз, тому ми застосовуємо його вкупі з аналізом транзитів, що дає більш конкретну картину подій. Планети соляру лише тоді є активними, якщо вони створюють мажорні дугові аспекти з натальними планетами з орбом у 5 градусів. На активність домів вказують планети поблизу їхніх куспідів з орбом 4 – 5 градусів, а також скупчення планет в них.

Події, що відбуваються протягом 3 місяців до початку соляру, є ключовими для визначення домінуючих протягом року тем.

Соляр України на 2019-2020 рік

Соляр України на 2019-2020 рік

Новий солярний рік в Україні починається 24 серпня 2019 року о 15 годині 04 хвилин 34 секунди за київським часом (TZ= 3.0000Е, Київ).

Карта соляра (солярне обертання - SO) гороскопа сучасної державності України описує період приблизно з 24 травня 2019 по 24 серпня 2020.

Знакові події, що відбуваються в Україні у проміжку від кінця травня до кінця серпня:

- 20 травня 2019 року відбулася інавгурація Володимира Зеленського. Першими указами новобраний президент сформував керівництво Адміністрації Президента (главою АП став Андрій Богдан) та призначив начальником Генерального штабу ЗСУ Руслана Хомчака. 21 травня Зеленський власним указом достроково розпустив Верховну Раду VIII скликання, призначивши позачергові вибори на 21 липня (замість чергових 27 жовтня). Призначив голову Національної інвестиційної ради. Таким чином, глава держави провів 100 днів без працездатного уряду, без парламенту, без власних міністрів закордонних справ і оборони, без повноправного керівника СБУ. Віталій Портников: "Людина, ще в ході своєї передвиборної кампанії оголосила себе "слугою народу" і позасистемних навіть не політиком, а "неполітиком", Володимир Зеленський не міг розраховувати на співпрацю з парламентом, який він відразу ж відправив на позачергові вибори, і з урядом, який він одразу ж почав захоплено критикувати. В результаті перші 100 днів Володимира Зеленського можна з упевненістю назвати днями його безвладдя і триваючого розбалансування українського державного організму".

- 21 липня 2019 відбулися позачергові вибори до Верховної Ради. Партія "Слуга народу" отримала 43,16% голосів, "Опозиційна платформа - За життя" - 13,05%, "Батьківщина" - 8,18%, "Європейська солідарність" - 8,10%, а "Голос" - 5,82%. Віталій Портников: «Результати парламентських виборів 2019 року демонструють, що Україна сьогодні ще далі від моделі парламентсько-президентської республіки, ніж 2010 року, коли Конституційний суд створив для Віктора Януковича можливість повернутися до президентсько-парламентської форми правління.

Але різниця є відчутною. 2010 року Янукович узурпував владу. У 2019-му все сталося завдяки волі народу, без будь-якої узурпації та конституційних змін. Громадяни України у своїй переважній більшості проголосували не за партію "Слуга народу" – такої партії досі насправді і немає. Вони проголосували за персональну відповідальність однієї людини – Володимира Зеленського.

Це означає, що самі громадяни не сприймають державу як інструмент балансу регіональних, політичних, соціальних інтересів. Вони не хочуть самі брати активну участь у розбудові держави через своїх обранців у парламенті. Вони не усвідомлюють глибини накопичених суперечностей, які можуть бути вирішені тільки у вільній парламентській дискусії. Всю відповідальність за вирішення цих суперечностей, за ухвалення необхідних рішень, за зміни в країні вони покладають на одну людину. І в цьому сенсі ставлення українців до своєї держави набагато більшою мірою нагадує ставлення росіян чи білорусів, аніж ставлення поляків або чехів.

Однак відмінність української моделі держави від російської і білоруської закладено насправді не тільки в Конституції, а в самій суті функціонування суспільств у трьох сусідніх країнах. Росіяни та білоруси здатні зберігати багаторічну довіру до своїх лідерів, щоб ті не робили – тому що ототожнюють їхні режими із самими державами. Довіра українців до Зеленського сьогодні виглядає як довіра до власних надій на краще майбутнє. Українцям не потрібен парламент, не потрібна дискусія, не потрібна власна участь в житті країни тільки тому, що вони вірять, що це краще майбутнє скоро настане.

Найважливішим у цьому сенсі є не сам момент голосування 2019 року. Найважливішою стане реакція українців на розуміння ними того простого факту, що ніяке краще майбутнє та кардинальна зміна ситуації їх найближчими роками не очікує.

Саме тут на нас і чекає головна розвилка в розвитку країни. Або більшість нації вирішить слухняно заплющити на це очі, щоби не зізнаватися самим собі в силі ілюзії, в якій перебувало суспільство – й тоді ми отримаємо авторитаризм білоруського зразка, авторитаризм бідних, якими керуватиме невелика група ситих "слуг" на чолі з "вождем нації". Або ми знову повернемося до звичного українського стану недовіри до будь-якої влади, узгодження інтересів, посилення ролі суспільства й парламенту. І тоді нам доведеться у прискореному порядку надолужувати ті можливості, які були упущені за час одноосібного правління країною».

- 24 серпня у День незалежності у Києві відбулася ініційована президентом України Володимиром Зеленським хода гідності. Вона замінила військовий парад. Хода гідності розпочалася з вшанування пам'яті загиблих. Під час церемонії на Алеї Героїв Небесної сотні було оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання, пролунало сто ударів дзвону як символ ста ударів сердець героїв. У ході було заявлено заявлено близько восьми тисяч учасників. Також відбувся альтернативний марш захисників України. Представники ветеранських організацій, волонтери та Союз сімей загиблих героїв проводять цього дня окремий захід-марш захисників України. За інформацією агенції "Українські новини", у марші спершу брало участь близько 11 тисяч осіб, а наприкінці заходу - близько 50 тисяч осіб. Маршрут учасників почався з бульвару Тараса Шевченка в напрямку Бессарабського ринку, продовжився до Хрещатика і закінчився на майдані Незалежності. Будь-яких порушень правопорядку не зафіксовано. Віталій Портников: “Парад треба проводити. Я не знав, навіщо його проводити до 2014 року. Тому що в країні, яка не розуміла, навіщо їй армія, парад – це радянська відрижка. Але тепер ми проводимо паради, щоб показати, що армія у нас є, готовність чинити опір, боротися у нас є. Це абсолютно інша функція. Його можна зробити менш помпезним, за менші гроші, але це ознака того, що ми не складаємо зброю. Якщо хочемо скласти – це інше питання”.

- 24 жовтня 2019 Віталій Портников: «Депутати від президентської партії змагаються в чесності і проходять перевірку на "поліграфі", сам глава держави демонструє свою повну зневагу до розділення гілок влади у демократичній державі і віддає народним обранцям розпорядження прямо у відеозверненнях, журналісти жваво обговорюють, чи мав місце факт корупційного підкупу "слуг народу".

І всім учасникам і глядачам цієї самодіяльної клоунади не спадає на думку одне просте запитання: а що відбувалося - і буде відбуватися - з законопроектами, які взагалі не обговорюються на комітетах? Які ухвалюються в так званому "турборежимі"? Які писалися невідомо ким, невідомо як, невідомо чому. Хіба автори цих законопроектів проходили перевірку на "поліграфі"? Хіба в цих законопроектах не могла бути корупційна складова? Хто це перевіряв? Коли? Або в офісі президента і в уряді не можуть перебувати корупціонери, які візьмуть у "потрібних людей" гонорар за "правильний" текст закону? Або у "Слуг народу" як у "Фермі тварин" Оруелла - рівність, та не для всіх?

Хочу нагадати, що коли ці побоювання висловлювалися вголос під час запуску "турборежиму" - і опозиційними депутатами, і журналістами, і просто людьми, які ще не втратили голову в тому божевіллі, в яке занурилася наша країна після катастрофи президентських і парламентських виборів 2019 року, всі ці припущення з обуренням відкидалися і самими представниками влади, і їхніми завзятими прихильниками. І коли говорили, що спішно ухвалені закони необхідно піддати серйозній експертизі на предмет наявності в них корупційних лазівок - тільки сміялися. Тому що ми зараз влада, нам все можна, підпалюй, дави гусей! А тепер - "поліграф"!

І це тільки початок тієї каламутної хвилі тотальної корупції і дилетантизму, яка загрожує змити саму Україну».

30 жовтня 2019 Віталій Портников: «Президент Зеленський закликав співгромадян до спокійної розсудливої розмови без зайвих емоцій і гасел. Це правильна пропозиція, тим більше коли вона висловлюється керівником країни, яка знаходиться в стані війни з сильним і жорстоким ворогом.

Але приклад розсудливої розмови повинен подати сам Зеленський. Він повинен визнати, що його передвиборча кампанія будувалася не на серйозній і чесній розмові з співвітчизниками, а саме на емоціях і гаслах. Нехай Зеленський згадає самого себе - людину, який підмінила змістовні дебати про майбутнє країни читанням коментарів з соціальних мереж. Нехай згадає, як стверджував, що він, забезпечений чоловік, який провів усе своє творче життя на олігархічних телеканалах, виступає від імені народу. Нехай ще раз подивиться свій виступ, в якому він говорить, що припинити війну просто - потрібно просто перестати стріляти.

Чесна розмова можлива тільки в країні, президент якої говорить правду своїм співвітчизникам. І починати потрібно з самого себе - з чесного пояснення самому собі того простого факту, що ти не зможеш впоратися з усіма складними проблемами цієї країни ні за один термін, ні за два. Що у тебе одне завдання - зберегти безперечні досягнення попередників. Хоча б не зробити гірше.

Але якщо ти підміняти цю чесну розмову шельмуванням попередників, зневагою до патріотів, ставкою на багатогодинні виступи, в яких втрачається сенс і телевізійні ролики, в яких немає ні дискусії, ні правди - як ти можеш очікувати від співгромадян чесності і відсутності емоцій? Як можеш не помічати, що країна скочується до нового витка суспільного протистояння і ненависті? Як можеш не розуміти, що це протистояння несе смертельні загрози не тільки для твоєї влади, а й для самої України?»

Активні планети соляру

  • Меркурій соляру в кон’юнкції з натальним Меркурієм. Цього року від рівня інтелекту, знань, обізнаності українців, від їхньої здатності до критичного мислення та логіки, від їхнього володіння українською мовою, від стану свободи слова в державі та якості журналістики залежить доля малого й середнього бізнесу в країні, армійська та державна служба, охорона здоров’я, справи з тонкими точними інтелектуальними заняттями. В гороскопі України, як і в гороскопі Англії Тюдорів, – Меркурій в Левові. Англії цей аспект дав величну еру англійської літератури та Вільяма Шекспіра. Для України ж вкрай важливо заради єдності та слави налагодити єдину систему освіти українською та видавництво українською, робити переклади українською, ЗМІ мають бути українськими і проукраїнськими – це запорука розвитку і процвітання держави.
  • Венера соляру в кон’юнкції з Сонцем. Цього року від особистих самостійних рішень як фактичного політичного лідера України, так і символічного очільника держави залежить добробут населення: в юридичній царині постають питання, що стосуються природних ресурсів України, фінансових закладів, банкірів, землеробства і фермерів, умов праці для малого й середнього бізнесу, витрат на армійську службу та на держслужбовців, фінансування програм з охорони здоров’я, фінансової підтримки сфери тонких точних інтелектуальних занять. Лідер держави, очільник несе особисту відповідальність за те, чи буде приємним спільне буття для української політичної нації в України, чи зможе держава функціонувати без репресій. Від рішень Президента залежить, чи будуть існувати відповідні закони, що сприятимуть розквіту українського мистецтва, моди, дозвілля. Цей аспект також вказує на те, що очільник держави прагне миру, але водночас цей аспект попереджає про те, що надто пристрасне прагнення очільником держави миру може мати наслідком війну.
  • Марс соляру в кон’юнкції з Сонцем. Цього року від особистих самостійних рішень як фактичного політичного лідера України, так і символічного очільника держави залежить рівень вдоволення громадян захистом інтересів політичної нації українців на рівні міжнародного права і на рівні законодавства в Україні: в юридичній царині постають питання, що стосуються національної пам’яті України, побутових умов праці захисників вітчизни, здоров’я захисників вітчизни. Очільник держави може цього року стати як лідером, що утримує державу як єдине ціле, так і лідером, що розколює її на частини на догоду агресору. Цей аспект є вказівкою на те, що цього року у громадян дуже сильна потреба захищати інтереси української політичної націїі, боротися із відвертим ворогом. Активні громадяни налаштовані агресивно щодо очільника держави в принципі. Якщо особисті рішення лідера держави сприймаються активними громадянами, військовими, майстрами свого діла як такі, що загрожують існуванню держави та інтересам української політичної нації, то агресія громадянського суспільства буде скерована на лідера держави. Цього року українська політична нація перебуває у бойовій готовності, бо усвідомлює на архетиповому рівні свого відвертого ворога. Цього року яскраво проявляє себе національна самосвідомість громадян України. Рішення, відповідальність і компетентність лідера держави активізують войовничу природу українців, підігрівають рішучість щодо захисту держави. Також рішення очільника держави, його самоствердження, рівень компетентності можуть викликати чвари, що пов’язані з кримінальними та антисуспільними діями або ж з бунтами та повстаннями. Марс в 6 натальному домі свідчить про те, що причиною агресії з боку політичної нації щодо лідера держави можуть стати рішення лідера, оформлені в правовій площині, щодо армії, державної служби, охорони здоров’я, тонких точних технологій, малого й середнього бізнесу.
    Транзити Марса по домах гороскопу України показують, коли і в яких сферах життя в державі найбільш проявлятиметься актинічність політичної нації, в якій сфері нація проявить свою професійну майстерність, де саме захищатиме та втілюватиме власні інтереси.
    8 серпня – 28 жовтня 2019 активність української політичної нації проявляється у таких сферах: армійська служба, державна служба, малий і середній бізнес, охорона здоров’я, тонка точна інтелектуальна праця.
    28 жовтня – 29 грудня 2019 активність української політичної нації проявляється у таких сферах: відновлення справедливості в суді, дипломатія, миротворство, відверта ворожнеча, громадське життя, соціальні служби, мистецтво.
    29 грудня 2019 – 31 січня 2020 активність української політичної нації проявляється у таких сферах: подолання маргінальної ситуації, пошуки виходу із кризи, подолання наслідків війни і руйнації, реабілітація, реанімація, реставрація, відновлення до життя після важких глибоких травм і незворотних втрат, податки, кредити, борги, детективні розслідування, корупція, кримінал.
    31 січня – 26 лютого 2020 активність української політичної нації проявляється у таких сферах: законотворчість, право, закони міжнародного права, міжнародні відносини, міжнародна економіка, стосунки з іноземцями, подорожі на велику відстань, ідеологія, філософія, релігія, питання формування світогляду.
    26 лютого – 24 березня 2020 активність української політичної нації проявляється у таких сферах: структури державної та будь-якої влади, еліта нації, земельна олігархія, імідж України в світі; цілі, що нація ставить перед собою.
    24 березня – 3 травня 2020 активність української політичної нації проявляється у таких сферах: парламентаризм, колективна робота, наукові розробки, прогресивні реформи, стосунки з дружніми країнами.
    3 травня – 25 липня 2020 активність української політичної нації проявляється у таких сферах: філософія, релігія, благодійність, самопожертва заради високих ідеалів. Це такі заклади як лікарні, монастирі, закриті учбові заклади, тюрми і місця усамітнення. По відношенню до ідеології це та сфера життя в державі, що уособлює тих, хто підриває державний лад, і тих, хто забезпечує цей підрив: 5 колона, таємні, підпільні товариства і партії, ворожі спецслужби.
    25 липня 2020 – 26 лютого 2021 активність української політичної нації проявляється у таких сферах: нація в цілому і захист її інтересів. Національний міф, образ нації та її уявлення про себе, національні характеристики, природа держави, національна самосвідомість, національна пам’ять.
  • Сатурн соляру в кон’юнкції з натальним Нептуном. Цього року колективне несвідоме української політичної нації знаходиться під впливом фантастичних уявлень про можливості держави, про еліти в державі, про керівництво держави, а також під впливом нереалістичних очікувань від будь-яких структур влади в державі. Під впливом цих марень в Україні розмиваються інститути, що відділяють в державі порядок від хаосу. Можна говорити про те, що «щезають, розчиняються в просторі та часі» структури будь-якої влади. На колективному рівні виникають обставини, коли суспільство не відчуває кордонів, меж свободи, яку може собі дозволити. В суспільстві панує враження, що Україна як держава може дозволити собі що завгодно, нічим не обмежена. Колективне несвідоме перебуває у стані ейфорії: ірраціонально вірить в мудрість керівництва держави, в покровительство Вищих Сил над державою, мовляв, все буде добре попереду, бо все найгірше вже позаду. Це зачарування ілюзією дорого коштуватиме українцям після того, як туман самообману і обману розсіється і прийде жорстке суворе протверезіння. Якщо в цей час на рівні керівництва держави будуть спроби втілити популістські проекти, то правова система зазнає руйнації, громадянські служби перебуватимуть у стані дезорієнтації, всі охоронні та обмежувальні організації опиняться в ситуації, що ставить під сумнів моральність високого начальства. Нація в цей час схильна нехтувати законом і порядком, забуває про ієрархії, табу і правила безпеки. Це можна назвати періодом безвладдя, коли відсутня стратегія і самодисципліна, коли відмовляє пам’ять «не знав-не знав – і забув» і замовкає сумління. Але щойно аспект транзитного Сатурна з натальним Нептуном вийде за межі дії орбу, доведеться вибудовувати надійні структури влади, послідовно та неуклінно відновлювати порядок, строго дотримуватися правил і обмежувати себе буквально в усьому, бо настануть дуже скрутні часи. Але саме в такий спосіб суспільство дорослішає.
    Транзити Сатурна по Нептуну в гороскопі України розпочався наприкінці 2018, точним був у січні-лютому 2019, а також в період із третьої декади липня до другої декади листопада 2019. Що відбувається? Йде підготовка до виборів Президента та до Верховної Ради (в натальній карті Сатурн в 11 домі колективної роботи, парламентаризму, прогресивних реформ). Ці події змушують українців зосередитися на тій сфері життя, що пов’язана з усвідомленням цілей нації, іміджом України в світі, елітами, структурами державної та будь-якої влади, земельними олігархами. В цей час у колективному несвідомому українців раптом затьмарюється бачення перспективи в житті, веселка надій тьмяніє, охоплює нудьга і безнадія: всі беззаперечні досягнення знецінюються, майбутнє виглядає сумним, бідним і безрадісним, високі цілі відчуваються як недосяжні в принципі, домінує песимістичний настрій. Ніби у мільйонів людей водночас вийшов із ладу психічний радар і став скеровувати курс на холодну сутінкову кам’яну пустелю. На цьому транзиті люди і цілі колективи зазвичай чинять глупство, наприклад, відмовляються від подальших дій, образно кажучи, застигають у нерухомості саме тоді, коли слід сконцентруватися до реальному житті та швидко рухатися вперед. Увага натомість сконцентрована на уявних, а не на реальних об’єктах. В ідеалі в такий період слід сконцентруватися на тому, щоб розібратися, чи можна в принципі якось втілити свої надії, мрії, марення в життя – це забезпечило би надійний зв’язок із реальністю. Але якщо еліти в країні не аристократичні, а плоть від плоті народу, то брак освіти і самодисципліни лише посилюватиме розрив із реальністю і потуратиме сліпим сподіванням «Та якось воно само по собі втілиться, якось воно буде, гірше вже не буде». Із порад щодо такого транзиту в підручнику астрології: «Знайдіть спосіб практично втілити свої внутрішні образи - і ви дістанетеся винагороди, на яку заслуговуєте». Після того, як транзит Сатурна по Нептуну завершений, відбувається неминуче примусове зіткнення з реальністю: туман розсіюється, тіні щезають, ілюзії розчиняються в повітрі, доводиться прощатися з нереалістичними очікуваннями і марними сподіваннями. Це дуже боляче. Те ж, що було зробленим під час дії аспекту, позначиться на таких сферах життя в Україні: уряд в державі, «правлячий клас», еліти, аристократія, земельна олігархія, партійне керівництво, національний престиж, імідж України пере сусідами; ідеали, що суспільство прагне досягти та свідомо культивує. А також на таких сферах: інститути керування державою, законодавчі органи, Верховна Рада і місцеве самоврядування; іноземні справи – зв’язки з більш віддаленими країнами та дружніми країнами; наукові розробки, передові технології, прогресивні реформи, модернізація; довгострокові колективні сподівання, колективна робота.
    2020 рік – це рік обертання Сатурну для України, точний аспект 16 березня – 8 липня 2020. Що відбувається? Вкрай важливі для суспільства, доленосні події в таких сферах: інститути керування державою, законодавчі органи, Верховна Рада і місцеве самоврядування; іноземні справи – зв’язки з більш віддаленими країнами та дружніми країнами; наукові розробки, передові технології, прогресивні реформи, модернізація, довгострокові колективні сподівання. В цей час колективне несвідоме перебуває у стані депресії, спричиненої страхом втратити державність, не встигнути відбутися та здійснити амбітні цілі, панує страх не утвердитися Україні в світі в якості притулку для українців, де вони почуваються захищеними і у спокої. Цей страх буквально змушує мобілізувати всі внутрішні резерви та йти за межі власних обмежень, долати будь-які перешкоди, рухатися до мети з такою швидкістю, на яку лише здатні. В колективному житті на передньому плані опиняються люди, що здатні вибудовувати стратегії зміцнення державності. Цей час - поворотна точка в історії держави. Колективне несвідоме в цей час засвоює уроки важкого досвіду в школі болючих ударів. В державі здійснюється обряд переходу населення від стратегії виживання до стратегії розвитку. Завершується період вимог до керівника держави, який один несе відповідальність за все, що відбувається, і починається період усвідомлення власного обов’язку перед державою – перехід від залежності до свободи. Нарід звик жити під опікою Президента. А тут потреба у Президенті як опікуні відпадає. В якомусь сенсі нарід створює сам для себе державу, щоб самотужки забезпечити собі благополуччя. Вирішується питання у колективному несвідомому: «Хто керує нашим життям?» Українська політична нація розпрямляє плечі та встає гордо і прямо, щоб вільно рухатися вперед. Натальне положення Сатурну в гороскопі України вказує на те, що державний устрій в Україні – парламентська республіка.
    Обертання Сатурну – це завжди період незабутнього стресу. Кульмінаційний момент в ньому наступає за 12-18 місяців до фактичного контакту Сатурна зі своїм натальним положенням, тобто в Україні цей момент – вересень 2018 – квітень 2019. Колективне несвідоме затикається з тим, що йому не вдається далі перекладати власну провину на обставини або на якихось конкретних персон. Щоб вийти з глухого кута, в якому опинилося суспільство, доводиться суспільству брати провину за те, що відбулося, на себе і добровільно брати на себе нові обов’язки, формувати нове розуміння обов’язку громадянина перед державою. Це дуже важливий період, він знаменує початок нового життя, яке буде більш вільним, в якому можна діяти більш ефективно – прямо пропорційно тій мірі щирості, з якою приймається ревізія розуміння власного обов’язку.

Акцентовані доми в солярі

  • Плутон соляру в 10 натальному домі на куспіді 11 натального дому з орбом 5 градусів. В Україні відбуваються глибокі трансформації в таких сферах: інститути керування державою, законодавчі органи, Верховна Рада і місцеве самоврядування; іноземні справи – зв’язки з більш віддаленими країнами та дружніми країнами; наукові розробки, передові технології, прогресивні реформи, модернізація, довгострокові колективні сподівання. Тут все руйнується, глибоко змінюється. Все, що не є життєздатним, перетворюється на попіл. Коли транзитний Сатурн наблизиться до куспіду 11 дому, то на пустому місці, на цьому згарищі почнуть відбудовуватися нові владні структури: приблизно з лютого 2020.
  • Сатурн соляру на куспіді 2 дому соляру. Цього року найбільшим страхом населення України є страх бідності, зубожіння, браку грошей і матеріальних цінностей. Населення налякане з приводу державної позиції щодо банків, фінансових ресурсів країни, бюджету, матеріальних ресурсів, багатства, економіки, національного продукту. Суспільство прагне фінансової безпеки та стабільності. На психологічному рівні цей аспект вказує на те, що суспільство налякане тим, що еліти, представники офіційних структур влади подають приклад знецінення якихось громадських цінностей, чогось для громади дорогого, можливо, налякане проявами зневаги з боку владних структур щодо тих людей, яких українська політична нація схильна оцінювати високо. Лякає зневажливе ставлення з боку еліт, можновладців, представників владних структур, олігархату до національного багатства. В таких умовах тиску з боку структур влади українська політична нація викристалізовує для себе життєву позицію, систему цінностей, повагу до особистої власності. Підвищується цінність того, що своїм ставленням плюндрує можновладець. Намагання з боку представників владних структур знецінити важливі для українців речі призводить до того, що українці вибудовують систему захисту цих речей, систему їх зміцнення та збереження, стають більш твердими у питаннях збереження цінностей.
  • Уран соляру на куспіді 5 дому соляру. Цього року любов українців до свободи і незалежності проявляється у творчості, яка розкриває тему національного міфу, відповідно якому українці відомі в світі як вправні сильні сміливі непокірні воїни, майстри свого діла. Тут будь-яка подія, що сприйматиметься нацією як така, що обмежує свободу творчості, викликатиме єднання українців у дружні колективи навколо ідеї свободи і незалежності, як те відбувається під час звичних для українців Майданів. Цього року для українців буде важливо виховувати дітей на ідеалах свободи і незалежності, коли за приклад беруться національні герої, що боролися за ці високі ідеали.
  • Місяць соляру на куспіді 7 дому соляру з орбом 4 градуси. Простий нарід, населення та опозиція, жінки більш за все стурбовані такими сферами життя в Україні: стосунки з іншими країнами, іноземні відносини, договори, союзи, війни та всі пов’язані з війнами аспекти національних справ. А також відновлення справедливості в суді, дипломатія, миротворство, громадське життя, соціальні служби, мистецтво.

    В гороскопі України в 7 домі розташований Плутон із квадратом, що розходиться, до Місяця на куспіді 12 дому. Це вказівка на те, що українська нація зараз перебуває у стані відродження та перебудови через стан давньої війни з агресором Московією і через партнерські та союзницькі відносини з іншими державами. Виклик, що стоїть перед українською нацією, полягає в тому, що вона має перейти від стратегії виживання, яка стала звичною за часів бездержавності, до стратегії розвитку. У спадок від свого колоніального минулого українська нація отримала такі програми підсвідомості, що спричиняють саморуйнування: недовіра до власної держави, сприйняття керівництва держави як апріорі ворожого, патерналізм, ірраціональна віра в дива, дитяча наївність у питаннях державотворення, відчуття самотності в світі та покинутості на призволяще. Принцип Плутона пов’язаний із фанатизмом, одержимістю, безликістю, колективними ідеями та ідеалами. І квадратура Плутон-Місяць в гороскопі України – це, безумовно, войовничий аспект і він говорить про те, що народ України готовий стояти на смерть за ідею звільнення від гніту, за ідею свобідного самовизначення, за ідею незалежності власної держави. Цей аспект в гороскопі України такий самий, як і в гороскопі Угорщини. В гороскопі демократичної Польщі ми бачимо квадратуру Місяць-Марс. Народні очікування в цих державах великі, й нарід готовий боротися за досягнення своїх цілей. Будь-яке керівництво, котре буде ігнорувати прагнення такого народу, сильно ризикуватиме, а іноземна держава, яка образить польський, угорський або український народ, пожалкує про це (див. М. Бейджент, Н.Кемпіон, Ч.Харві «Світова астрологія», М.: Ліга незалежних астрологів, 1999).

    Квадрат Місяць-Плутон в гороскопі України та квадрат Місяць-Марс в гороскопі Польщі відбиваються у початкових строках державних гімнів. Порівняйте:

    "Ще не вмерла України ні слава, ні воля,
    Ще нам, браття українці, усміхнеться доля.
    Згинуть наші вороженьки, як роса на сонці,
    Запануєм і ми, браття, у своїй сторонці.
    Душу й тіло ми положим за нашу свободу,
    І покажем, що ми, браття, козацького роду.
    Станем, браття, в бій кривавий від Сяну до Дону,
    В ріднім краю панувати не дамо нікому", —

    "Jeszcze Polska nie zginela,
    Kiedy my zyjemy.
    Co nam obca przemoc wziela,
    Szabla odbierzemy».

    Та ж тема страждання й готовності битися за свою свободу звучить в гімні Угорщини:

    "Isten, áldd meg a magyart
    Jó kedvvel, boséggel,
    Nyújts feléje védo kart,
    Ha küzd ellenséggel;
    Bal sors akit régen tép,
    Hozz rá víg esztendot,
    Megbunhodte már e nép
    A múltat s jövendot!"

    Плутон в 7 домі в гороскопі України – це вказівка на те, що Україна - могутній ворог. Взаємодія України з іншими державами на принципі «ти – мені, я – тобі», співробітництво, союзи, війни, відновлення справедливості в суді, дипломатія та мистецтво – у всіх цих сферах Україна, з одного боку, залежить від інших держав, але, з іншого боку, саме тут Україна відроджується до життя, як Фенікс із попелу. Нехай важко, трудно, але іншого шляху подолати смертельну небезпеку і відновитися до життя немає. Плутон у 7 домі говорить про дуже важкі випробування держави на міцність під час розриву партнерських стосунків, війн та створення союзів. Водночас це вказівка на те, що, що Україна - потужна, магнетична держава, війна проти якої, а тем більше союз із якою, мають безпрецедентний вплив на життя світового співтовариства. Україна змінює державу-партнера і державу-ворога - в них відбуваються глибокі трансформації, пов’язані з очищенням від усього, що не відповідає еволюційному розвитку.

    Екстремальні ситуації, в яких опиняється Україна (глибокі психологічні та економічні кризи, загроза банкрутства, борги, кредити, відновлення після руїни), приводять Україну до необхідності створювати союзи з розвиненими державами та/або відстоювати справедливість у суді, постійно протистояти відвертому ворогові, воювати, будувати тонкі стратегії, розвивати мистецтво дипломатії. Партнерські відносини України з іншими країнами, вступ України в союз можуть бути наслідком її пошуків виходу із кризи, наслідком війни, наслідком протистояння.

  • Скупчення планет у 9 домі соляру, Юпітер соляру на куспіді 9 натального дому. Дуже важливу роль в житті України цього року відіграватимуть такі речі: міжнародні відносини та всі зв’язки з дальніми країнами, морські перевезення, система міжнародного права, система законодавства, філософія, релігія, формування світогляду, вища освіта, видавнича справа. Суспільству потрібні ідеали, світоглядні позиції, система табу, загально прийнятні цінності та мораль – це гарантує порядок в державі.
    З 2 жовтня 2019 до 22 грудня 2019 транзитний Юпітер в 9 натальному домі. Це сприяє розвитку законодавчої сфери, сфери вищої освіти та видавничої справи, а також вирішенню питань міжнародного права. Юпітер в гороскопі України керує 9 домом і є у складі стеліуму за участі Сонця, Венери і Меркурія в 6 домі. Це означає, що елітами в Україні є представники простого народу, а не аристократія, тому розвиток держави відбувається дуже повільно. За таких умов народ має дійти до тої стадії неспроможності офіційної влади, котра ставить народ на межу фізичного виживання, і після цього відбувається еволюційний стрибок у свідомості народу, який викликає стійку потребу вирощувати власні цивілізовані еліти: виникає потреба підвищувати рівень культури, розвивати себе, виникає попит на якісну вищу освіту, на плекання моралі та на слідування високим ідеалам. В Україні державна та виконавча влада повністю залежні від прагнень простого народу, популяції в цілому, населення (потужний Місяць-одинак у Водолієві в опозиції до Сонця/Меркурія/Венери/Юпітера; диспозитор Місяця та Сатурна Уран в 10 домі в ангулярі). Жоден керівник держави не утримається при владі в нашій державі, якщо втратить щиру любов і підтримку народу.

    Законодавство в Україні, перш за все, має забезпечувати сприятливі умови для працівників, має бути скерованим на підтримку малого та середнього бізнесу (6 дім – це робітники по найму, службовці, військові, учителі, лікарі на відміну від 10 дому промисловців і олігархів). Правда, аспекти Юпітера в гороскопі України вказують і на те, що і за поганого законодавства нарід буде виживати своїми силами, але розвитку держави не буде, нарід знаходить можливість працювати і вирішувати свої повсякденні задачі, в тому числі й задачі, пов’язані зі здоров’ям нації (Юпітер і Венера в стеліумі сильно пом’якшують всі негаразди, дають надію та віру). Над вдосконаленням законодавства необхідно постійно трудитися, бо законодавство у нашому випадку слугує інструментом, що забезпечує самовираження нації в роботі та гарне здоров’я. Закони в України мають бути чітко сформульовані, з добре пропрацьованими деталями. Видавнича справа в Україні та сфера вищої освіти мають бути високорозвинені.

    З 22 грудня 2019 до 25 листопада 2020 транзитний Юпітер в 10 натальному домі. Цей транзит діє кожні 12 років, попередній був між груднем 2007 та груднем 2008 років. В цей час у держави виникає найкращий шанс досягти мети, що ставить перед собою нація, отримати визнання в світі, стати суб’єктом в політиці. Цей транзит може принести народну любов очільникам держави, що забезпечить політикам підтримку, а простим людям - просування на кращі позиції в суспільстві.

    10 дім в гороскопі України в Козерогові, управитель 10 дому Сатурн ретроградний у Водолієві в 11 домі. Найбільш прийнятна форма правління в державі для України – парламентська республіка. Українська нація легше досягатиме своєї мети за такої форми правління. Також полегшує досягнення мети партнерство з більш далекими державами та дружніми націями. Держава розвиватиметься хорошими темпами, якщо керівництво спиратиметься на науку, передові технології, вчасно запроваджуватиме прогресивні реформи. Українська нація достягне мети, якщо створить надійні (Сатурн) дружні зв’язки з іншими державами у галузі науки, авіації, автомобільній промисловості, електроніки, електроенергії, атомної енергетики, вищої або спеціальної освіти (Сатурн в Водолієві). В ідеалі це вказує на мудрі й сучасні інститути управління державою. Є небезпека того, що державна влада України може бути настільки закоснілою, архаїчною, авторитарною й зацикленою на владі як такій, що здатна "задушити" виконавчу владу та самоврядування на місцях, позбавивши їх свободи самостійно приймати закони. Державна влада в окремі моменти (за відповідних транзитах вищих планет до Сонця та МЦ) готова пожертвувати ідеалами майбутнього заради стабільності влади. Тому в державі Україна інститути влади можуть бути дуже дисциплінованими та розумними, а можуть бути нетерпимими, екстремістськими, проявляти тенденції до протекціонізму, ізоляціонізму, створенню «залізних занавісок».

    Український Сатурн у Водолієві вказує на чіткий і десь жорсткий принцип взаємозалежності та взаємообмеження законодавчої, виконавчої та судової влади (Сатурн управитель МЦ), трин Сатурна до Марсу в 6 домі вказує на сприятливі можливості для зміцнення позицій малого та середнього бізнесу завдяки «розумному» (Водолій) законодавству. Малий та середній бізнес мають бути основою економіки України – це запорука процвітання нації та держави (трин Марс/Сатурн).

    В 10 домі гороскопу України в Козерогові Уран, Нептун і Північний Вузол. Українська політична нація має глибоке історичне коріння, тисячолітню історію (Південний Вузол в Ракові в 4 домі), задача - побудувати міцну надійну незалежну державу-притулок для українців. Мета - економічна та політична незалежність, інтелектуальна позиція в світовому співтоваристві, розвиток вільного підприємництва. Українська політична нація прагне автономії та схильна до бунтарства і революції. Керівники України можуть проявляти автократизм і тоталітаризм. Оскільки керівництво України цілком залежить від волі народу, то саме воля народу визначає степінь прогресивних змін в державі, - модернізацію та гуманітарний розвиток. Від рівня самосвідомості народу залежить, які саме революційні ідеї вітатимуть в повітрі України, чи будуть здійснюватися прогресивні реформи, чи стане Україна членом прогресивного союзу держав, заснованого на принципах свободи та рівності всіх перед законом, або чи опиниться серед відсталих в моральному, інтелектуальному, економічному плані держав.

    Уран в гороскопі України в кон’юнкції з Нептуном, яка в секстилі з Плутоном. Це потужна позиція як народу України, так і уряду. Вона свідчить про фатальну невідворотність прогресивного розвитку держави, оскільки ці планети представляють рокові сили, непідвладні волі окремої персони чи волі колективу. І доля України визначається глибинними процесами, що відбуваються у несвідомому народу і відбиваються у вчинках конкретних лідерів і в діях народних мас.

    Державне керівництво України, як і народ, можуть бути політично нереалістичними, прагнути м’яких варіантів, уникаючи конфронтацій. Це може схиляти до інтриг, закулісній активності. Нептун в 10 домі гороскопа України вказує на те, що українська політична нація схильна позбавляти керівництво держави влади, коли воно не виправдало сподівань, розчарувало. Особливість України в тому, що уряду не вдається залишати в секреті якісь свої обмани, прорахунки, хибні погляди, ілюзії - все це швидко стає відомим суспільству та може стати формальною причиною того, що уряд буде відсторонений.

  • Асц соляру потрапляє до 8 натального дому. Найважливішою сферою життя України в цьому році буде сфера фінансових стосунків, що дуже важливі для партнерства з іншими державами, для ведення війни, для мирного врегулювання, для створення союзів, для відновлення справедливості в суді. Всі міжнародні фінанси, багатонаціональні та транснаціональні корпорації – надважлива для України сфера життя цього року. Крім того, важливими будуть питання смерті, смертності в суспільстві, податків, боргів, кредитів. Цього року українська держава і політична українська нація перебувають в ситуації смертельної небезпеки, глибокої економічної та політичної кризи, у стані загрози банкрутства. Це рік відродження та оновлення держави і нації на більш високому духовному та психологічному рівні.
  • 4 дім соляру містить натальний Асц. Українська політична нація буде докладати зусиль до вирішення питань, що постають у зв’язку зі зняттям мораторію на продаж землі. Ініціативи української політичної нації стосуються підвалин суспільства та його глибоких корінних традицій. Українська політична нація пов’язує свої інтереси з тим, що стосується популярної думки, «простих людей», опозиції до уряду, ідеології народних мас. Дуже великого значення в Україні набуває націоналізм – ідеологія, що представляє любов до рідного краю. Українська політична нація цього року вважає надважливими для себе такі речі: землю, землеробство, сільське господарство, фермерство і все, що дає земля. Більш значну роль в суспільстві починають грати жінки, відбувається героїзація жінок. Управитель натального Асц Марс перебуває у 9 домі соляру. Жінки-герої, опозиція захищають інтереси української політичної нації у правовому полі, вони діють в сфері законотворчості, міжнародних відносин, моралі, філософії, релігії. Боротьба здійснюється заради захисту і збереження українського світу, рідної землі, національної культури і традицій. Це спрацює таким чином: українська політична нація матиме можливість скористатися щасливим збігом обставин, дарунком долі, що прийде у вигляді подій у міжнародному правовому полі, буде щасливий шанс здійснити власні інтереси, подолавши маргінальну ситуацію, відродившись до життя після важкого випробування (Юпітер управитель Асц соляру в 1 домі соляру і у 8 натальному домі на куспіді 9 дому).
  • 1 дім соляру містить натальну МЦ. В цьому році українська політична нація відверто і публічно захищатиме свої національні інтереси. Щасливий збіг обставин у сфері міжнародного життя дає можливість Україні заявити про власні інтереси на міжнародній арені і досягти мети, проявляючи національний характер, підтверджуючи свій національний міф.
31 жовтня 2019