Гороскоп України: соляр 2012-2013


Карта соляра надає інформацію  про період, який охоплює події від трьох місяців до початку солярного року та події всього солярного року. Новий солярний рік в  Україні починається 23 серпня 2012 року о 23 годині 09 хвилин 16 секунд за київським часом (TZ= 3.0000Е, Київ). Тож наліз соляру України робимо з оглядом на події травня - серпня 2012 року. В першу чергу беремо до уваги події несподівані, що дивують неочікуваним розвитком вже відомої нам теми поточного року або пов’язані з зовсім новою темою.

Карту соляру завжди розглядаємо на тлі дії десяти головних астрологічних циклів. Планети соляру -  це транзитні планети в натальних домах гороскопу. Також враховуємо затемнення, прогресії та символічні дирекції.

Натальний Асц у 12 домі соляра. По великому рахунку, 12 дім символізує занурення у колективне підсвідоме. Це занурення у нації, як і у кожної окремої людини, може відбуватися через пізнавання давніх міфів та легенд, через дослідження історії культур та цивілізацій, через мистецтво, через пізнавання окультних та містичних аспектів філософії та релігії. Або через потрапляння в дуже скрутне становище тотальної самотності, коли почувається загнаною в глухий кут, відторгнутою від всього світу, залежною, покинутою сам на сам зі своїми страхами та стражданнями. Події, що відбувалися в Україні впродовж трьох місяців до Дня Незалежності, свідчать про дію цього аспекту.

Зокрема, у поточному солярному році націю буде цікавити питання, існує чи не існує, була колись і чи є тепер українська еліта. Саме цей солярний рік сприяє створенню національного міфу, тобто цілком чи частково історичної концепції, з якою ідентифікує себе більшість громадян. Так, 20 серпня Радіо Свобода Київ повідомляє, що в Україні з’явиться перший комікс-блокбастер, головними персонажами якого стануть козаки. Автор графічного роману «Даогопак» Максим Прасолов переконаний, що українська історія, викладена у коміксах, стане зрозумілішою. «Ми, наче мисливці, вирушили до дрімучих лісів історії і там збирали тонке павутиння наших міфів, магії, співучу іронію кобзарів і наполегливість бойової підготовки характерників. Ми виткали полотно історії образами нових супергероїв. Ми вважаємо, що супергерої нам вкрай необхідні, тому що наша культурна спадщина переповнена героями, які чекають на вихід у світ. Це питання модернізації міфу та культури. Це те що роблять усі розвинуті нації. І це абсолютно нормально і абсолютно правильно – робити це з реальною історичною спадщиною, що існує в Україні», – розповідає Максим Прасолов. Ілюструє пригоди козаків український художник Олексій Чебикін. «Даогопак» – не єдиний історичний комікс, який з’явиться в Україні цієї осені. На Форумі видавців брати Капранови збираються представити всю історію України в одному коміксі. «Сьогоднішня українська історія – це перелік князів, а потім – перелік гетьманів. Розібратися в них неможливо. І якщо вдасться виструнчити історію в комікс та нанизати її на одну стрижневу ідею «Чому ж українці все-таки збереглись?», то новий погляд на історію буде створено». Для українського книжкового ринку комікс поки що дивина. Людей, що професійно займаються мальованими історіями в Україні чимало, однак для вітчизняного читача вони залишаються невідомими. Яскравий приклад – художник Ігор Баранько. Його графічний альбом про козака Максима Осу з’явився спочатку у Франції, Польщі та Росії і лише минулого року – в Україні.

У відношення до ідеології 12 дім символізує те, що підриває існуючий в державі лад і тими, хто підтримує цей підрив – таємними, підпільними товариствами і партіями, розвідкою інших держав та агентами впливу.

Якщо говорити про організації, які належать до символізму 12 дома в гороскопі держави, то це лікарні, монастирі, закриті навчальні заклади, в’язниці й місця, куди люди потрапляють, добровільно чи ні, щоб залишатися на самоті. Саме ці заклади будуть в центрі уваги нації в цьому солярному році.

Соляр України 2012-13

Соляр України на 2012-2013 рік

Пошукаємо, чи відображаються в новинах ці тенденції нового солярного року.

Так, 3 липня з численними порушеннями регламенту був ухвалений в цілому скандальний мовний законопроект, який значно розширює статус російської мови.

8 серпня Гарант Конституції В. Янукович поставив свій підпис під фактично антиконституційним законом і тим вочевидь змінив напрямок руху країни, заданий 22 роки тому Декларацією про державний суверенітет.

20 серпня ЗМІ пишуть, що влада не дотримується прийнятого нещодавно закону і в супереч йому утискає всі регіональні мови, крім російської. Представники центральної влади офіційно заговорили про необхідність змін до мовного закону - принаймні у збільшенні квоти національної меншини до 20, а то й 30% населення.

26 липня прем’єр-міністр України Микола Азаров дав інтерв’ю російській шовіністичній газеті Проханова, в якому назвав Україну Малоросією, а українську мову «малороссийским языком».

6 липня ЗМІ повідомляють, що Ківалов в аеропорті Одеси заявив студентам та викладачам юридичної академії, що зустрічали його: «Мы будем ставить вопрос, чтобы вторым государственным языком был русский ПР будет ставить вопрос предоставления русскому языку статуса второго государственного».

21 червня дізнаємось, що Державна дума Росії закликала президента Володимира Путіна посилити роботу зі співвітчизниками за кордоном і розширити гуманітарний вплив Росії. Автори заяви пропонують підвищити у 5-7 разів фінансування державного агентства, яке займається цим питанням – «Росспівробітництва». Заява російських депутатів з’явилася напередодні створення Євразійського економічного союзу. Як мовиться у документі, російська мова має стати «надійною основою цементуючою майбутнього» цього союзу. Віктор Мироненко вважає, що заяву Держдуми можна розглядати і як тиск на офіційний Київ, щоб підштовхнути до зближення з Москвою. Протягом 2012-2014 років Росія планує витратити на підтримку співвітчизників за кордоном близько 46 мільйонів доларів на рік. У 2009-2011 роках на цю підтримку щороку йшло майже 33 мільйони. Після заяви Держдуми, яка нерідко першою оприлюднює наміри Кремля, ця сума може збільшиться в рази. «Поширення російської мови – це логічне продовження політики Януковича. З російського боку – гріх не скористатися ситуацією. Бо вони офіційно декларують підтримку своєї культури в так званій «зоні російського впливу». Однак це є ризиком для України. Бо поширення російського впливу торкнеться не лише мови, а й ідеологічних концептів російської держави. Адже її геополітичний інтерес – вберегти своїх сусідів від руху до Європи», – вважає Нагірний. Директор Центра тестових технологій и моніторингу якості освіти Ігор Лікарчук заявив, що в Україні спостерігаються тенденції до русифікації освіти.

Новина 15 серпня: за ініціативи одеського міського голови Олексія Костусєва триває реставрація так званої Олександрівської колони у центральному парку культури і відпочинку імені Тараса Шевченка. Як відомо, Олександр ІІ був автором Емського указу, підписаного у травні 1876 року. Цей указ забороняв увозити на територію Російської імперії з-за кордону книги на «малорусском наречии», а також видавати оригінальні твори і робити переклади з іноземних мов. Заборонялося також виконувати привселюдно «различные сценические представления и чтения на ополяченных наречиях» і друкувати ноти з українськими текстами. Раніше депутати одеської міської ради висловлювалися за скасування нинішнього найменування парку імені Тараса Шевченка і повернення йому попереднього імені — «Олександрівський сад».

25 липня було повідомлення, що черговий «російський десант» до Дніпропетровська подарував Історичному музею пам’ятник Катерині II. Необхідну суму передав співробітникам відомий Костянтин Затулін. Як відомо, саме за часів правління Катерини ІІ в Україні була знищена Гетьманщина, згодом зруйнована Запорізька Січ і юридично запроваджено кріпацтво.

9 серпня Компартія запропонувала обговорити на всенародному референдумі головні державні символи — гімн та герб України. Про це на прес-конференції у Харкові заявив лідер КПУ Петро Симоненко. При цьому він підкреслив, що, на його особисту думку, держава не може існувати під символом, «с которым встречали Гитлера во время войны и под которым убивали невинных людей».

21 серпня чисельні ЗМІ і форуми Інтернету обговорювали появу на одному з численних шкільних ярмарків напередодні нового навчального року учнівські зошити із Леніним, Сталіним і автоматом Калашнікова на фоні кремлівської зірки. Вони лежали серед іншого канцелярського приладдя на першому поверсі магазину «Читай-город», розташованого у центрі столиці. Це свідчить про те, що створюється і наполегливо нав’язується радянська ідентичність не тільки дорослому населенню України, а й молоді. Такі речі ображають почуття багатьох, зокрема тих людей, які постраждали від тоталітаризму, постраждали внаслідок сталінських репресій.

09 травня ЗМІ повідомляли, що на День перемоги у Києві та інших містах України деякі учасники свята пришли с портретами Сталіна та Леніна, а також з червоними вимпелами ЦК ВКП(б).

21 серпня ЗМІ свідчать, що Московський патріархат продовжує незаконно добудовувати свій храм біля Десятинної церкви.

27 липня на Володимирській гірці у Києві пройшло богослужіння на честь 1024-й роковини хрещення Русі, в якому приймав участь патріарх РПЦ Кирил. Присутні були міністри, представники Адміністрації Президента, київської влади.

9 липня у крові намісника Києво-Печерської лаври і депутата Київради від Партії регіонів владики Павла (Петра Лебедя) знайшли отруйні речовини - ртуть і миш'як.

21 липня сталося рейдерське захоплення Музею трипільської культури «Прадавня Арата – Україна» в Трипіллі. Музейний заклад змусили припинити свою діяльність нібито через зміну власника будівель музею.

20 липня голова комісії Київської ради з питань культури та туризму Олександр Бригинець заявив, що в столиці за допомоги важкої техніки почали руйнувати Замкову гору з боку Фроловської вулиці. «Мы чрезвычайно обеспокоены ситуацией. Все помнят, как в прошлом году уничтожали гору Щекавицу. Сегодня уже взялись за Замковую гору. Создается впечатление, что у киевской власти основной план – это превратить Киев в пустыню и равнину», - заявил он.

22 червня ЗМІ повідомляють, що на схилі між вертолітним майданчиком та Маріїнським парком нещодавно були знищені 2 вікових клени. Є припущення, що справжньою метою знищення зазначених дерев, найімовірніше, є розширення дороги, чи створення ще однієї розв’язки під нову президентську трасу.

8 червня було повідомлення у сюжеті ТСН-Тижня, що для олімпійського містечка в російському Сочі руйнують український Крим. «Україна ратифікувала міжнародну конвенцію про охорону Чорного моря. В цих територіях дана діяльність категорично заборонена, абсолютно», — наголошує громадський екологічний інспектор Микола Подоляко. Тим часом екологічний інспекторам вдалося з'ясувати, що у планах цієї компанії вирити ще 10 млн тонн піску.

20 липня канал ТВi почав без попередження зникати з кабельних мереж телебачення. За даними каналу, канал щез з 11 міст України: Дніпропетровська, Донецька, Запоріжжя, Києва, Луганська, Одеси, Полтави, Сімферополя, Сум, Харкова, Чугуєва.

24 липня одразу після візиту Путіна до України один з російських сайтів оприлюднив відеоролик, де показано, як російський президент гостює у свого кума, екс-голови Адміністрації Леоніда Кучми Віктора Медведчука. Проект Медведчука, котрий виринув із політичного небуття, розрахований на перспективу президентських виборів 2015 року. Медведчук піариться на темах державного статусу російської мови, федералізації  України, інституту подвійного громадянства та інші. Віктор Володимирович не просто стає ідеологічним рупором свого кремлівського кума Володимира Путіна, але і перебирає на себе роль глашатая «руского міра».

21 червня повідомляється, що серія терактів в Дніпропетровську 27 квітня була організована українськими спецслужбами по білоруському та російському сценаріям – теку думку висловив полковник українських спецпідрозділів МВД в інтерв’ю газеті «Сегодня».

В Дніпропетровську 1 серпня був жорстоко побитий відомий місцевий еколог Володимир Гончаренко. В п'ятницю ввечері він помер в реанімації. Володимир Гончаренко був головою громадського руху «За право громадян на екологічну безпеку», керував асоціацією «Втормет». 27 липня Володимир Іванович на своїй останній прес-конференції оголосив інформацію про знаходження в Саксаганському районі Кривого Рогу 180 тонн хімічно забрудненого і радіоактивного металобрухту, який потрапив у місто при явному потуранні влади і правоохоронців. Через чотири дні громадського активіста жорстокого побили, зупинивши його автомобіль на дорозі.

Оскільки відбутися в державі може лише те, що обумовлено гороскопом її народження, ми маємо звернутися до символізму 12 дому в гороскопі України.

12 дім в гороскопі України починається у Водолії, має замкнений знак Риби, обидва управителя 12 дому розташовані у 10 домі в кон’юнкції один з одним. Коли в державі відбувається підрив державності таємними організаціями зсередини і прихованою ворожнечею ззовні, це неможливо приховати, це видно, швидко стає відомо всім у державі та за її межами. Якщо правитель держави робить щось, що йде не на користь державі, що може стати причиною саморуйнації, то довіра нації до державної влади стрімко падає. В державі створюється революційна ситуація. Поведінка нації в цей час непередбачувана: українська нація, взагалі схильна до бунтарства і революції, може або допустити, або відторгнути зміни та зрушення на всіх рівнях. Повідомлення ЗМІ 23 серпня: до середини президентської каденції підтримка Януковича серед населення знизилась в три рази, кількість невдоволених його політикою зросла вдвічі. Аналогічні втрати рейтингу були у Віктора Ющенко. Крім того, українці не підтримують діяльність парламенту та уряду. Повністю підтримують діяльність першого — 4%, другого — 7%; не підтримують — 54 и 48% відповідно. 16 липня депутат від НУ-НС голова ради Об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк подав позов у Вищий адміністративний суд на Віктора Януковича за узурпацію влади з проханням визнати протиправною діяльність президента на посту. Політик вважає, що Віктор Янукович незаконно підписав пенсійну реформу, мовний закон и Податковий кодекс, а також незаконно призначив прем’єр-міністра та чинив тиск на Конституційний Суд при прийнятті рішення про повернення до Конституції редакції 1996 року. 20 серпня: напередодні  парламентських виборів, що відбудуться  28 жовтня 2012 року, Міністерство внутрішніх справ придбало тисячу загороджувальних турнікетів.  Як повідомив в "Вестник государственных закупок", купівля була здійснена у донецького ООО "ТПК "ВЕТЕК" на суму 3 млн 570 тис. гривень. У липні пік протестів викликав збільшення кількості репресій: кожний четвертий протест зазнавав репресій. Про це повідомляє Центр дослідження суспільства.

Кон’юнкція Уран-Нептун у 10 домі дає схильність державної влади як до правого крила, так і до «лівого фашизму», та схильність хибного бачення політичної ситуації, нереалістичні очікування, помилкові розрахунки і сподівання. Народ України схильний ідеалізувати державну владу. Ставлення до представників влади  та до «правлячого класу» містичне, від влади очікується велика милість. Народ України пов’язує з державною владою свої заповітні бажання та найпрекрасніші мрії. Нептун в Козерозі: це мрії про самостійність, кріпку надійну державу, що забезпечує без злиденне  життя, стабільність, порядок, дає можливість займатися серйозною справою, реалізовувати себе в кар’єрі, у власному бізнесі, у важливих довгострокових програмах, почуватися господарем на власній землі. Тут до глави держави висуваються високі вимоги. Народ схильний заплющувати очі на недоліки правителя, бо ставлення до правителя нелогічне, ірраціональне, ґрунтоване на вірі. Але цей аспект дуже небезпечний для голови держави, оскільки якщо народ буде розчарований у державному керівництві, перестане бачити в голові держави «втілення всього найсвітлішого, найвищої справедливості», то ніякі раціональні засоби не примусять народ симпатизувати такому правителю й підтримувати його почини. Проявиться бунтарська, анархічна природа національного характеру українців. Важко передбачити, в чому саме народ проявить свою непокору. То може бути, що завгодно, бо аспект кон’юнкції Уран-Нептун вивільняє такі творчі сили нації, про існування яких навіть ніхто не здогадується. 

Державна влада України цілком залежить від вияву волі народу (натальний Місяць у Водолії). Саме воля народу визначає ступінь прогресивних змін в державі, цивілізаційний вибір напрямку  розвитку держави, технічний прогрес, гуманістичні прагнення. Рівень свідомості нації визначає, які революційні ідеї вирують у повітрі держави, куди держава прямує, яку мету перед собою ставить.

Кон’юнкція Ура/Нептун в секстилі з Плутоном. Це дуже сильна позиція, яка говорить про фатальну приреченість української нації на прогресивний розвиток. Ніяка окрема людина або окрема група не має стільки влади, щоб змінити напрямок руху держави в бік цивілізації, прогресу. Цей рух визначається глибинними процесами, що відбуваються у колективній підсвідомості українців і відображуються в діях керівників держави і діях народних мас. Цей рух може гальмуватись через зовнішні та внутрішні несприятливі фактори, такі як ідеологічна війна, дії таємних підривних організацій. Але він не може повернути у протилежний бік.

На куспіді 12 дому гороскопу України Місяць, управитель 4 і 5 дому. Коли в Україні національна українська традиція, культура, мистецтво опиняються у вигнанні, притискаються, «йдуть у підпілля», це негативним чином позначається на родинному житті нації та народжуваності дітей: чвари в родині, негармонійні відносини між батьками та дітьми, рівень смертності перевищує рівень народжуваності, розлучення, неповні родини через заробітчанство за кордоном та важку працю на чужині, «покинуті» діти при живих батьках, поширення дитячих хронічних хвороб, слабкі діти. І навпаки, дотримання українських національних традицій, поширене народне мистецтво, український театр, національні розваги, народні свята, традиційні народні прикраси – все це розкриває приховані таланти та здібності, що дозволяють подолати страхи, залежність, тяжкі захворювання, стримати сили саморуйнації. Для успіху держави потрібно, щоб народ і керівництво спиралися на підвалини національних традицій, добре знали історію та мистецтво своєї нації.

Місяць України має квадратуру, що розпадається, з Плутоном у 7 домі. Місяць в гороскопі держави символізує те, від чого залежить Сонце - влада в державі. Це прості люди й популяція в цілому, особливо жінки як індивідуальність і як члени спільноти. Аспект вказує на те, що популяція українців перед тим, як з’явилася сучасна незалежність України у 1991 році, перебувала на межі виживання, під постійною загрозою тотального знищення з боку могутнього ворога, наділеного великою магічною владою. Місяць у Водолії  говорить про те, що популяція українців жила сподіваннями на волю, незалежність, гуманістичними ідеалами. Перед тим, як Україна стала незалежною державою, вона була прихована від світу через утиски з боку могутнього ворога, що нищив все українське. Українська нація має подолати наслідки відносин з тим ворогом – імпульси саморуйнації всередині себе. Повідомлення ЗМІ 2 липня: у Російській Федерації за зберігання чи розповсюдження книг про Голодомор 1932-33 рр., про архіви НКВС, про український визвольний рух та про український націоналізм можна отримати тюремний термін. Зараз у списку перебуває 1271 найменування заборонених для тиражування на території Росії книг, брошур, газетних матеріалів та інтернет-публікацій. Серед них переважають книги про Голодомор як акт геноциду українського народу. Є також матеріали про злочини НКВД, при чому зроблені на підставі архівних документів. Є також книга про діяльність Степана Бандери (чомусь він фігурує як Степан Бендера) та книга українського публіциста Віктора Рога («Роога», як зазначено в списку) «Молодь і націоналізм». 8 липня на Першому російському каналі в підсумковому тижневому випуску новин вийшов сюжет про політичну ситуацію в Україні навколо прийняття сумнозвісноо мовного законопроекту під заголовком «На Украине случился новый политический кризис». В передмові до сюжету ведучий програми, зокрема, згадує про "насильственную украинизацию" в Україні, в той час як в ній живе "более 20 миллионов русских", про «повсеместное "насаждение украинского языка и извращение русской истории", а також про "вранье про геноцид украинцев и героизм бендеровцев". 3 серпня учаснику української делегації до Карелії журналістові Сергієві Шевченку не дозволили в'їзд на територію Російської Федерації. До цього жодних проблем з перетином кордону журналіст не мав: він сім разів відвідував Карелію, зокрема й Соловки, є автором низки книг про трагедію Сандармоху, а також численних статей в періодиці. Питання до російського МЗС, яке в односторонньому порядку застосувало "чорні списки" - таємний перелік громадян України, перебування яких на території Російської Федерації небажане. 3 червня український політолог, директор політичних програм Інституту політичної освіти Олександр Солонтай був затриманий в Москві, в аеропорту "Домодєдово". У столиці Росії Солонтай повинен був провести лекції з політичної ситуації між Росією та Україною. Як розповів Life News правозахисник Лев Пономарьов, Солонтаю не пояснили причин затримання.

Плутон в цілому представляє принцип відродження, як і принцип смерті. Тож травми, що пережила Україна, у довгостроковій перспективі представляють принцип зцілення – вони примушують націю як органічне ціле проходити шалені фази самолікування, щоб можна було знов розквітнути. Самолікування української нації пов’язане з подоланням загрози ізоляції, самотності у світі, забутості для світу. Якщо зовнішня і внутрішня політика України не відповідає меті еволюції нації, нація потерпає в ізоляції від цивілізованого світу. Повідомлення ЗМІ 10 травня: німецький канцлер Ангела Меркель заявила, що в Україні й Білорусі громадяни потерпають від "диктатури й репресій", повідомляє Bloomberg. 23 травня: під час саміту НАТО в Чикаго канцлер Німеччини Ангела Меркель відмовилася спілкуватися із президентом України Віктором Януковичем. Під час саміту Янукович зустрівся лише трьома президентами - Румунії, Польщі й Афганістану. 24 травня: Європарламент схвалив резолюцію щодо ситуації в Україні, в який закликав до негайного та безумовного звільнення усіх в’язнів, засуджених за політично вмотивованими підставами, забезпечити участь лідерів опозиції у наступних парламентських виборах, надати усім ув’язненим за політично вмотивованими підставами права на адекватне медичне лікування, повний доступ до адвокатів та родичів. Крім того, депутати засудили застосування сили до колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко у в'язниці, й закликали владу України провести чесні й вільні парламентські вибори в жовтні цього року.

Аспект Місяць-Плутон вказує на те, що українська нація знаходиться у стані відродження, звільняється від жахів і залежності, які отримала у спадок від часів бездержавності. У сфері партнерських відносин з іншими державами популяція українців поступово позбавляється атавістичних програм підсвідомості. Аспект Плутон-Місяць в гороскопі України, безумовно, аспект войовничий. Говорить про те, що українці готові стояти на смерть заради ідеї визволення від пригнічення, ідеї самовизначення. Такий точно аспект бачимо в гороскопі Угорщини. В гороскопі демократичної Польщі близький по змісту аспект - квадратура Марс-Місяць. Народні сподівання в цих державах великі, народ готовий боротися за досягнення своїх прагнень. Будь-яка державна влада, яка ігнорує бажання такого народу, дуже ризикує, а іноземна держава, якщо образить такий народ, пожалкує про це (див. М. Бэйджент, Н.Кэмпион, Ч.Харви «Мировая астрология», М.: Лига независимых астрологов, 1999).

Квадратура Плутон-Місяць в гороскопі України та Угорщини і квадратура Марс-Місяць в гороскопі Польщі відображені у державних гімнах. Порівняймо:

"Ще не вмерла України ні слава, ні воля,

Ще нам, браття українці, усміхнеться доля.

Згинуть наші вороженьки, як роса на сонці,

Запануєм і ми, браття, у своїй сторонці.

Душу й тіло ми положим за нашу свободу,

І покажем, що ми, браття, козацького роду.

Станем, браття, в бій кривавий від Сяну до Дону,

В ріднім краю панувати не дамо нікому".

 

"Jeszcze Polska nie zginela, - Ще Польща не загинула, вовіки Польща не загине,

Kiedy my zyjemy. - якщо ми живі. Якщо ми живі!

Co nam obca przemoc wziela, - Все, що вража сила взяла, що вороги у нас відняли,

Szabla odbierzemy. – шаблями повернем. Шаблями повернем!"

 

"Isten, áldd meg a magyart

Jó kedvvel, boséggel,

Nyújts feléje védo kart,

Ha küzd ellenséggel;

Bal sors akit régen tép,

Hozz rá víg esztendot,

Megbunhodte már e nép

A múltat s jövendot! - Подаруй, Господь, добром,

Нас, мадьяр, завжди храни,

Під час бійки з ворогами

Угорцям  руку протягни;

Доля, розірви наш гніт,

Щастя дай, що кожен ждав,

За майбетне і минуле

Наш народ страждав!"

 

Місяць України в опозиції до стеліуму Юпітер, Меркурій, Венера, Сонце. Це дуже сильна позиція Місяця, оскільки Місяць тут - поодинока планета, що отримує енергію всіх разом планет в опозиції. Це вказує на високі здібності народу України до адаптації, виживання у будь-яких складних умовах. Це також вказівка на особливу роль жінок в Україні, в державі, у владі. Жінки формують поширену думку, популярну і масову ідеологію. Місяць на куспіді 12 дому говорить про те, що жінки України не ламаються у тюрмі, не здаються хворобам, їх неможна принизити, нав’язати чужу думку і переконання. Вони будуть боротися и пручатися несамовито. Але жінки України, як і нація в цілому, можуть добровільно взяти на себе мучеництво і обмеження, якщо погодяться відмовитись від прогресу, сліпо довіряючись байкам ідеологів, що спрямовані приспати свідомість і не допустити в Україні громадянського суспільства. Якщо відмовитись від подолання відсталості, відринути високі прагнення заради ледащого існування, сподіваючись, що доля якось сама собою винесе куди треба, то хмари над державою і нацією згустяться. Державності загрожуватиме агресія з боку сусідньої держави, що прагне домінування. Але і цей шлях пасивної покори може бути позитивним досвідом для нації, оскільки нав’язані страждання та обмеження стануть нестерпним подразником, який стимулюватиме розвиток, не дозволить розслабитись і бути знищеними. Нація буде поставлена на межу виживання і буде вимушена відстоювати себе, повертатися до власних ідеалів, позбавлятися ілюзій. 31травня «Главком» повідомляє, що відомий американський політолог Збігнев Бжезинський упевнений, що українцям не вистачає волі відстоювати свою незалежність, яку вони вважали «дарунком після розпаду СРСР». Про це він сказав підчас відео конференції Інституту світової політики. Доктор Бжезинський відмітив, що на парламентських виборах українці мають продемонструвати глибоке усвідомлення того, що на кону їх майбутнє: «Ви можете стати залежною країною, що наражається на різноманітні труднощі вдома та за кордоном і втрачає свою незалежність, або країною 45 млн. людей заможних і творчих, що може сама встановити конструктивні зв’язки з Заходом, і водночас заохотити Росію мати такі ж відносини». 21 серпня ЗМІ повідомили, що голова комітету з іноземних справ Європарламенту Елмар Брок вважає, що парламентські вибори в Україні, фактично, вже можна визнавати недемократичними."Поки що я бачу лише, як українська влада дедалі більше відходить від зазначених у резолюції рекомендацій, тим самим ізолюючи себе".

На куспіді 12 дому соляра Уран соляра в зоні Гоклена перед натальним Асц, Уран соляра має квадратуру до натальної МЦ і Плутона соляру.  Як і два попередні роки, у сфері державної влади, честі і репутації Україні випадає сприятлива можливість розвитку нації. Цей солярний рік, як і два попередні роки, є роком, коли відбувається завершення якоїсь епохи в житті нації, і встановлюються передумови глибокого розвитку. Як і в попередні роки, народ України зіткнеться з чимось, що з моменту сучасної незалежності відбувається в державі вперше. Повідомлення ЗМІ: 19 липня в Брюсселі представниками України і Європейської комісії був парафований текст угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною та ЄС, яка є невідємною частиною угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Те, що відбувається у сфері ділового партнерства України з іншими державами, судові процеси, відкрита ворожнеча або об’єднання в союзи (в гороскопі України Плутон розташований у 7 домі), стає причиною подій у сфері державної влади, земельної олігархії, «правлячого класу» (транзитний Плутон у 10 домі гороскопу України). Нація в цей час починає більш глибоко усвідомлювати свою мету. Стан речей в сфері державної влади глибоко й докорінно змінюється. В результаті цих трансформацій відбуваються досить екстремальні події, що символізують якусь необоротну зміну або завершення певного етапу розвитку країни і викликають вкрай інтенсивні переживання (у гороскопі України Плутон керує 8 домом). Можна сказати, що структура державної влади або положення олігархії, «правлячого класу» змінюється таким чином, що їх не можна впізнати, і вони ніколи більше не будуть такими, як були. Незворотні процеси у сфері державної влади призведуть до глибоких змін у сфері колективної власності громадян, матеріальних накопичень громадян, доходів населення, податків, майна в результаті спадку, кредитів, позик, допомоги ззовні, зовнішніх і внутрішніх боргів держави. Можна чекати якихось екстремальних подій, граничних ситуацій, пов'язаних з необхідністю вирішувати проблеми виживання та збереження ресурсів – фінансових та всіх інших.

В цьому солярному році транзитний Плутон зробить кон’юнкцію з Ураном України. Це розбурхає життя держави в усіх напрямках. Націю фатальна сила вириває з минулого, перевертає її теперішнє, позбавляє колишнього почуття майбутнього. Звиклі життєві стереотипи кудись випаровуються, і життя вже ніколи не буде, як колись.

Події, що відбуваються у сфері державної влади та впливають на імідж України у світовому товаристві, «каламутять» ті глибини національного життя, які для народу України є найінтимнішими жахами і містичними прозріннями, уособленням скарбів минулого, прихованої правди, таємної ворожнечі й саморуйнування, болючими питаннями минулого й сучасності. Події виносять на передній план процеси, над якими люди не мають ніякого контролю. Коли керівництво держави гальмує прогресивний розвиток українського суспільства, народ України переживає часи, що зазвичай називають станом відсутності влади. І починає вести автономне від держави існування, самоорганізовуватись. В цей час колективне підсвідоме народжує неймовірні, непередбачувані сценарії розвитку подій, виносить на поверхню популярності геть нових креативних людей, від яких можна очікувати чого завгодно. В цей час яскраво проявляються давні національні міфи, трапляються історичні знахідки, відбуваються чудові відкриття, з’являються геніальні твори мистецтва. Нація переживає високе натхнення, відчуваючи глибинний зв'язок з усіма народами, що колись жили на цих теренах. Дуже невпевнено почувається в цей час офіційна влада. І страхи примушують її посилювати свої позиції шляхом тиску на все волелюбне. Тут і цензура, і відверта брехня, і залякування, і репресії. В такі часи зміна влади в державі може статися у будь-яку мить. І прийде вона з того боку, з якого ніхто не чекає.

Надзвичайну міць набувають самовизначення, незалежність і власна воля, а разом з ними – упертість і бунтівливість. Крайня тривога, занепокоєння, «священна незадоволеність» підштовхують націю і державу до нової мети. Очікуємо величезні зміни в сфері державного керування.

Нація на такому аспекті відрізняється схильністю до імпульсивних змін, що матимуть довгострокові наслідки. Існує можливість швидких і радикальних змін. Особливо це стосується відносин с сусідніми державами. Плутон дає нації силу протистояти абсолютно всьому, що їй загрожує, а Уран дає вміння вибратися з будь-якої важкої ситуації. Цей транзит дозволить нації позбавитися залежності, активізує її креативність, здатність до наукових відкриттів.

В цьому сенсі слід відзначити відрізки часу, коли в державі відбуватимуться загострення процесів реформ, революційного підйому, глибокої трансформації сфери державної влади.

Третя декада листопада 2012. Транзитний Марс зробить кон’юнкцію з транзитним Плутоном на натальній МЦ.

Третя декада березня 2013. Транзитні Сонце, Венера і Марс формують кон’юнкції з транзитним Ураном в зоні Гоклена і натальним Асц.

З березня 2013 транзитний Уран формує зростаючу квадратуру до натального Урану. Починається гостра криза в сфері державної влади. Цей аспект викликає у нації свербіж того місця, яке вона не може почухати, щоб не зруйнувати чогось в своєму житті. Нові прагнення, нові швидкості змін викликають в нації занепокоєння (і невдоволення), зміну пріоритетів або бунт, покріплюють відданість ідеалам, перш за все – незалежності й самовизначенню. В цей час нація створює собі нове майбуття.

Третя декада липня 2013. Транзитні Марс, Юпітер, Меркурій, Сонце у 4 натальному домі, транзитний Уран на натальному Асц, транзитний Плутон у 10 натальному домі на натальному Урані сформують тау-квадрат з верхівкою на Урані.

В 1 домі соляру Юпітер: в поточному солярному році можливі розвиток та експансія в сфері, що представляє робітників-наймитів, трударів інтелектуальної та побутової сфери, малий та середній бізнес, військовослужбовців, працівників галузі охорони здоров’я та освіти. Можливе прийняття нових законів що до праці в усіх цих сферах. В цьому році можуть бути документально оформлені на рівні законодавства довгострокові плани нації та держави. Нація почувається більш впевненою в собі, прагне більш досконалих законів держави для свого розвитку. 21 травня на Майдані Незалежності розпочалась всеукраїнська акція протесту проти проекту нового Трудового кодексу та законопроекту № 2450 «Про порядок організації та проведення мітингів і демонстрацій», винесених на голосування на друге читання у парламенті 22-25 травня. Цього ж дня подібні протести пройшли у Донецьку, Луганську, Харкові, Миколаєві, Сімферополі, Севастополі, Кривому Розі, Одесі, Хмельницькому, Вінниці, Львові та інших містах.

Управитель натального Асц Марс у 7 натальному домі та в 6 домі соляру, в цих же домах Сатурн та Місяць соляру: національний характер українці в поточному солярному році виявлятимуть у сфері повсякденної праці, служби в армії та національній обороні, в роботі по найму, в служінні суспільству, тобто в на громадській службі. А також у сфері охорони здоров’я та освіти, домашніх тварин, інтелектуальної праці, бджільництва, прибирання сміття, наведення ладу в навколишньому середовищі. Українська нація активно відстоюватиме свої інтереси в поточному солярному році серед партнерів та ворогів у тому, що стосується співпраці або ворожнечі України з іншими співтовариствами та країнами. Цей аспект може означати, що українці боротимуться за своє право на труд. Можливо, конкурентами українців будуть трудівники з держав-партнерів або з сусідніх держав. Також це може означати, що сусідня держава або ворожі українській нації сили в середині держави намагатимуться використовувати українців в якості дешевої робочої сили, «рабів».

Сатурн соляру у 7 натальному і 6 солярному домі, має трин до натального Місяця і секстиль до натального стеліуму Меркурій/Юпітер/Венера/Сонце. Як і торік, Україна має зіпсовані, холодні, натягнуті стосунки з державами-партнерами і ворогами. Гучні судові процеси, конфлікти у внутрішній та зовнішній політиці поганим чином відбиваються на іміджі країни. Україна не можна не виконувати даних партнерам обіцянок, бо це призведе до жорсткої міжнародної ізоляції та вкрай важкого стану в сфері роботи, праці, побуту, здоров’я, освіти українців. Україна має більш відповідально підійти до своїх обіцянок та зобов'язань, деякі з договорів мають бути скасовано, якщо вони несправедливі та не відповідають інтересам трудівників України, представників малого та середнього бізнесу. Треба сказати, що, як і торік, Україна має можливості серйозно зміцнити свої позиції в міжнародній спільноті, якщо проявить відповідальність та зрілість що до етики партнерських відносин, розуміння цивілізаційних надбань, культури, прав людини, дотримання Конституції. Важливу роль в цьому грає громадянська позиція народу України, громадська думка. ЗМІ повідомляють 1 серпня, що російський посол у Києві Михайло Зурабов нарешті озвучив те, що було відомо з першого дня початку судового процесу у справі колишнього прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко: Москва не збирається ні про що домовлятися з українським президентом Віктором Януковичем та його оточенням.

Марс соляру (управитель натального Асц) має секстиль до Сонця, квадратуру до натального Сатурну і квадратуру до МЦ соляру: українці в цьому солярному році активні що до персони президента країни та гілки державної влади в цілому. Наполегливо та сильно проявлять себе, висуваючи вимоги до виконавчої влади. В першу чергу, це вимоги гідних умов праці, охорони здоров’я, екології середовища, освіти, розвитку інтелектуальних технологій.

Сонце потрапляє у 5 дім соляру. Значна частина активності нації та державної влади, а також керівника держави на протязі поточного солярного року концентрована на сфері життя, яка представляє розваги, театр, кіно, спорт, світські прийоми, вечірки. Нація, державна влада та очільник держави проявляють себе у всілякого роду спекуляціях, фінансових аферах, що впливають на стан національної економіки. Також нація та державне керівництво витрачають енергію в сфері, що має відношення до дітей, дитячих закладів, народжуваності. Результати діяльності в цих сферах будуть більш за все помітні у сфері, що представляє національні традиції, історію, фундаментальні життєві позиції українців. Це може бути рік відродження українського світогляду, мистецтва, підйому народної творчості.   

Сонце має опозицію до транзитного Нептуну. Нептун соляру у 12 натальному домі та у 11 домі соляру. Це хаос, таємні махінації, саморуйнування виконавчої гілки влади, яка знаходиться в залежному становищі та не працює належним чином у державі на користь нації.

Як і два попередні роки, впродовж цього солярного року у нації є відчуття дезорієнтації в тому, що стосується творчого прояву себе в праці та повсякденному житті. Сили, непідконтрольні людській волі, кидають виклик українській державності, державній владі та нації в цілому: виникає необхідність робити важливий вибір, тому що приходить розуміння подій глобального значення як таких, що загрожують виживанню держави та нації.  

Вплив транзитного Нептуну на Сонце радиксу найбільш помітний в період з квітня 2009 до квітня 2013, особливо гострий період - з січня 2012 до березня 2013.  Ключова характеристика цього часу — мішанина в державі. Взаємини усередині держави і в зовнішній політиці бентежать. Народові важко зрозуміти своїх правителів, а їм — народ. Народові і державі важко вирішувати проблеми виживання: хаос в побуті, охороні здоров'я, роботі по найму, у сфері малого й середнього бізнесу. Гостро постають проблеми прибирання сміття, переробки відходів, самозайнятості населення. Небажання верховної влади прислухатися до потреб народу загрожує можновладцям втратою своєї посади, великою кількістю дрібних проблем в державі, які можна вирішити лише піднявшись на новий рівень свідомості. Труднощі у стосунках з міжнародним співтовариством і тому подібне. Держава в особі верховної влади схильна дуже багато чого чекати від інших і обурюватися тими, хто дуже багато чого вимагає від неї. Верховна влада в цей час має про себе дуже хибне уявлення, забагато самообману, ілюзій.

Приблизно починаючи з лютого 2013 народ України поступово «тверезіє» - розлучається зі своїми ілюзіями що до очікувань від державної та виконавчої влади кращого життя, до нації повертається втрачене відчуття реальності.

Аспект кон’юнкції транзитного Нептуну до Місяця та опозиції до стеліуму і Сонцю держави (період з квітня 2008 по лютий 2013). Як зазвичай, цей аспект проявився в пасивності народу і державної влади України. Що призвело до відчуття того, що можна безкарно порушувати всі закони, пливти за течією з заплющеними очима та затуленими вухами, не зважаючи на імперативні обставини навколо; керуватися ірраціональними почуттями та мріями, приймаючи рішення державного масштабу. По мірі того, як аспект виходить з зони дії, падають рейтинги довіри народу до влади. Якщо влада найближчим часом не зробить чогось реального для того, щоб підтвердити, що в країні не порушуються закони Конституції, влада остаточно втратить позицію, що займає.

В минулому солярному році народ України порівнював реалії свого повсякдення зі своїми ідеальними мріями. Очевидно, що багатьма реальність була визнана як не відповідна ідеалам. У цьому солярному році народ матиме дуже великі претензії до влади в державі, до земельної олігархії, до «правлячого класу». В історії такі претензії зазвичай втілюються у поваленні існуючого устрою.

Через зв'язок Нептуна з плутаниною та обманом, Нептун також є сигніфікатом війни, скандалів, фальсифікацій, результатів викриттів та інтриг. Всі ці питання, як і торік, постають перед нацією в цьому солярному році. Також цього року нація гостро відчуває потребу бути досконалою. Звичайно, тут буде багато помилок, а тому і розчарувань.

Нептун керує релігійним почуттям. Цього року, як і у попередній рік, можна чекати активності народу в питаннях, що мають відношення до релігії, містики, філософії держави.

Також Нептун керує знедоленими: важко хворі, бездомні, божевільні, ізгої суспільства, емігранти, ув’язнені. У поточному солярному році, як і торік, нація переймається долею своїх нещасних. Одну з провідних ролей в державі грають хворі на рак, туберкульоз, інфіковані СНІД, інваліди, бездомні, самотні люди похилого віку й сироти, засуджені, ув’язнені; громадяни України, що виїхали на заробітки в інші країни, емігранти. Державна політика відносно цих людей, а також що до лікарень, будинків пристарілих, реабілітаційних центрів, в'язниць, монастирів, інституту церкви в стосунках з державою представляє великий інтерес для нації. Від поведінки уряду відносно цієї категорії населення залежатиме відношення нації до своєї держави, до правлячого класу, до олігархії.

Приходить час розлучитися з ілюзіями що до питань, пов'язаних з нафтою, газом, продуктами переробки нафти. Велика вірогідність, що будуть розкриті таємниці і прийняті державні рішення що до нових родовищ нафти, газу, альтернативних джерел енергії та родовищ таких джерел.

Також життєво важливим інтересом нації буде флот, морські перевезення, судноплавство, рибна промисловість; стан моря, річок, водоймищ, водосховищ, водопровідних труб, каналізації, очисних споруд, питна вода, система опалювання.

Нептун також керує мистецтвом, особливо кінематографом, фото, живописом, музикою, поезією, міфологією, романами містичного змісту. З принципом Нептуну пов'язані методи гуманістичної психології. Можна чекати, що ці сфери життя будуть вельми активні в Україні, як і торік. Ми знов почуємо нові імена у сфері мистецтва і психології, з’являться нові твори, які принесуть їх авторам популярність, славу (скандальну чи ні). 28 травня ЗМІ повідомили, що Українські видавництва стали лауреатами одразу в п'яти номінаціях дев’ятого міжнародного конкурсу країн-учасниць СНД «Мистецтво книги», що проходив 24-25 травня в столиці Казахстану Астані.

Асц соляру потрапляє у 2 натальний дім. В цьому солярному році у нації змінюється самооцінка, а також система цінностей. Те, що було важливим колись, втрачає значущість. На передній план виходять інші речі. Уточнюється ставлення нації до особистої власності та природних ресурсів країни. Нація шукає нові засоби, щоб самостійно забезпечити себе всім необхідним для життя та зберегти ресурси країни для себе. 6 вересня Верховна Рада повторно створила Земельний банк, котрий на 100% є державною власністю і не підлягає приватизації. Повторно тому, що вранці того самого дня законопроект №10043 було відхилено, а пізно в вечорі, біля 21:00 депутати знову поставили його на голосування. В результаті 242 голосами депутати проголосували за створення державного фінзакладу, головною функцією якого визначили кредитування сільгосппідприємств під 5% від ставки Національного банку. С початком функціонування Зембанку всі землі сільгосппризначення, якими володіє держава, переходять в ведення єдиного госоргану – Державного земельного агентства. Не дивлячись на те, що закон має вступити в силу с 1 січня 2013 року, вже сьогодні деякі сільгоспвиробники та експерти висловлюють хвилювання відносно того, як буде вестися земельне господарство. Одні говорять про те, що в країні дійсно назріла необхідність створення централізованого органу-розпорядника землями, інші вбачають в цьому корупційне підґрунтя. Опозиція вважає, цей закон фактично відкриє шлях до продажу земель сільгосппризначення. Зараз у державній власності знаходиться 10 млн. га землі, з них 3 млн. га - орні. В цілому, в Україні є біля 42 млн. га землі.

В цьому році перед нацією постає питання, як заробити гроші та забезпечити себе всім необхідним для життя. У вирішенні цього питання вирішальну роль буде відігравати культура, мистецтво як відображення ставлення нації до природних ресурсів своєї країни і до повсякденної праці. Повідомлення ЗМІ 12 червня: майже половина громадян України витрачають на харчування понад 60% свого бюджету, це означає, що вони працюють практично за їжу. За офіційною статистикою, реальні статки людей збільшилися лише на 7%, при цьому експерти прогнозують, що у наступні кілька років ситуація не покращиться. 23 липня повідомлялося, що Азаров понизив стипендії більш ніж для третини студентів. Якщо раніше студенти перших курсів бакалаврату, специалітету або магістратури отримували 720-800 грн. на місяць, то згідно новій постанові втрачають індексовану надбавку і тепер будуть отримувати лише базову стипендію в розмірі 530 грн.

Управитель 2 дому соляру Меркурій у Леві в 4 домі соляру і у 5 натальному домі має трин до натального Асц. В цьому солярному році буде особливо чітко видно, що добробут українців та здатність самостійно забезпечити себе грошима та матеріальним майном дуже  пов’язані з мовним питанням. Єдина державна українська мова, що звучить сильно й яскраво, буде «підключати» націю до її коріння, до енергії предків, повертати до вічних цінностей. Це добре позначиться на розумовій активності нації. Люди будуть знаходити дотепні, розумні, логічні, хитрі виходи зі скрутного матеріального становища, зможуть забезпечити собі прибуток, розраховуючи лише на власні сили і здібності.  8 серпня Президент України Віктор Янукович підписав Закон № 5029-VI Про принципи державної мовної політики.   

МЦ гороскопу України у 8 домі соляру. Мета народу України і державної влади як провідника волі народу в поточному солярному році – привести до ладу свої фінансові відносини з іншими державами, такі важливі для партнерства, співпраці, міжнародних договорів, союзів, війн та всіх пов’язаних з цим аспектів національних справ. Повідомлення в ЗМІ 11 червня: Україна попала в список країн з найбільшою вірогідністю дефолту - Греція, Кіпр і Аргентина обійшли Україну, яка значиться на четвертому місті рейтингу.

МЦ соляру у Водолії  в 11 натальному домі має кон’юнкцію з натальним Сатурном. В цьому солярному році мета нації полягає в тому, щоб  зробити якісь серйозні реформи в сфері виконавчої влади, використати передові наукові технології, досвід дружніх розвинутих держав, побудованих на засадах гуманізму, свободи, рівноправ’я, і, вірогідно, тут відбудеться зростання національної свідомості. Правитель держави та нація діють публічно, відкрито в сфері законодавчих органів і місцевого врядування, а також в сфері відносин з більш далекими, але дружніми націями. Публічно нація і правитель проявлять себе в тому, що стосується довгострокових колективних сподівань, бажань, амбіцій та ідеалів спільноти.


3 дім соляру має особливу вагу впродовж солярного року, оскільки ним править Місяць в карті соляру. Сфера, що представляє статус державної мови, журналістику, ЗМІ, телебачення, новини, свободу слова, початкову освіту, комунікації, дороги та транспортні засоби, документи громадян та ділові папери, буде більш за все притягувати увагу народу, викликати хвилювання народних мас та впливати на умови життя людей в державі. ЗМІ 1 липня: міжнародна організація Репортери без кордонів констатує різке погіршення стану свободи слова в Україні, найбільш небезпечним містом визнаний Донецьк.

3 дім соляру у 4 натальному домі: більш за все народ схвильований положенням національної традиції в Україні, своїм корінням, фундаментальними життєвими позиціями, що успадкував від предків. Ці теми обговорюються, дають привід для роздумів. На цю тему пишуть письменники, журналісти – і в мить стають популярними. 3 серпня журналісти поширили в мережі проект звернення до керівництва державного телебачення з вимогою транслювати Олімпіаду українською мовою.

Венера соляру у 3 домі соляру в кон’юнкції з Південним Місячним Вузлом: великої цінністю в цьому солярному році стає все, що тим чи іншим чином пов’язано з національною культурою та мистецтвом. Народ повертається до вічних цінностей, розквітає народна творчість. Люди собі на користь обмінюються своїми цінностями. Людей об’єднує спілкування рідною мовою. Це стає вигідно і в матеріальному, і в духовному сенсі. Митці, що розробляють тему народних традицій, добре заробляють. Люди охоче витрачають гроші на соціальні акції, на яких можна придбати щось національне, подивитися щось національне або прийняти участь в традиційних національних культурних заходах. 


Місяць соляру в Скорпіоні у 6 домі соляру і 7 натальному домі на куспиді 8 натального дому: сферою хвилювання народу впродовж солярного року буде сфера міжнародних відносин, партнерства та ворожнечі, судові процеси, а також сфера податків та накопичення фінансів та майна. Мешканці України відчувають загрозу з боку ворожих Україні сил, як за межами держави, так і усередині країни, а також загрозу розорення як з боку податкової системи, так і з боку фінансової кризи. Тому народ України інстинктивно бажає єдності, об'єднання задля опору ворожим силам. На порядку денному простої людини, громадянина України, стоїть тема пошуку союзника, партнера. У народу є потреба робити все спільно, є готовність прислухатися до іншої людини, піклуватися один про одного. Мотивацією для пошуків співпраці в Україні цього року служить побоювання не вижити поодинці, страх потрапити в рабство. У підсвідомості кожного живе страх бути не прийнятим в світовій спільноті, знехтуваним, страх ізоляції, страх виявитися в залежному становищі, а також страх бути ізгоєм на своїй землі, страх закріпачення. Є побоювання потрапити в залежність від іншої держави через невдалу партнерську угоду. Також є страх важких захворювань, хронічних хвороб.

Активність народу у сфері партнерства, співпраці, а також у сфері ворожого протистояння мотивована турботою про підтримку життя своїх сімей, маленьких дітей, людей похилого віку, захист своєї землі. Народ відчуває сильну прихильність до своєї землі, до батьківщини, до традицій предків. Він захищає свої фундаментальні життєві позиції, в основі яких – національний світогляд.

Люди в державі більш за все цього року відчувають потребу бути спільнотою, об’єднатися з іншими. Йдеться про задоволенні базової загальнолюдської потреби в любові та приналежності до групи. Люди хочуть відчувати себе об’єднаними заради гармонії, краси, справедливості, культури. Можна чекати звернення до народних казок, легенд, дохристиянських міфів, фольклору, корінних родинних традицій. Люди переймають у предків досвід виживання в умовах ворожнечі, війни.  Народ в цей період більш розумний, ніж зазвичай. Підвищені вимоги у всьому, що стосується партнерства, культури та мистецтва. Ці речі набувають особливої цінності. 

Прогресивний Місяць в серповидній фазі, рухається по 8 натальному дому: впродовж цього солярного року, як і торік, події складаються таким чином, що все більше вимальовується загальний напрямок циклу розвитку держави, що був закладений підчас прогресивного нового місяця у травні 2005 – листопаді 2008 року в 16 градусі Діви у 6 домі. Прогресивний новий місяць окреслює на найближчі 30 років сферу життя держави, де нація зможе реалізувати себе, через що зможе жити й розвиватись. Найближчі 30 років Україна має вирішувати питання організації праці та зайнятості населення. Перш за все, це сфера малого та середнього бізнесу, побуту, здоров’я, повсякденних обов’язків, утилізація сміття, підвищення інтелектуального рівня населення. У нації виникає необхідність працювати та докладати зусиль на вдосконалення своєї майстерності. Має бути побудована робоча структура шляхом наполегливих зусиль, використовуючи чіткий режим й напружену працю. Нація має справу з питаннями обов’язку, служіння, доведення справ до кінця. В астрології давнього Вавилону 6 дім вважався домом рабства. В деструктивному варіанті розвитку архетипічного сюжету народ України може опинитися в становищі дешевої робочої сили; у народу можуть розвитися звички, що підривають здоров’я; воно може послабшати. 

В цьому солярному році в народі ще більш зростатиме прагнення здолати тиск та інерцію минулого, й тим самим поступово розкрити межі й особливу ціль даного циклу: розкриття творчих здібностей нації в праці (в сфері малого та середнього бізнесу, сфері обслуговування, побуту, інтелектуальної діяльності, охорони здоров’я, прибирання сміття, рішення проблем екології). Суспільство все більш тверезо оцінює реальне становище речей і усвідомлює, що доводиться мати справу з  «реальним світом», котрий чинить спротив установленню нового напрямку в житті. В період солярного року новий напрямок життя держави все більше кріпне, все більш впевнено заявляють про себе нові можливості для розвитку в напрямку НОВОГО циклу, приймає все більш конкретні форми все, що з ним пов’язано. Проблема цього періоду життя в тому, щоб визнати в цих можливостях те, що вони собою являють, та сміливо оволодіти ними без огляду на «спротив минулого».

8 дім символізує фінансові стосунки держави з іншими державами й міжнародними співтовариствами. Всі міжнародні фінанси, багатонаціональні та транснаціональні корпорації керуються ним. Результатом діяльності держави в сфері партнерських дій з іншими державами й ворожими державі та нації силами в середині країни часто є смерть, і восьмий дім керує смертю, смертністю в суспільстві, податками на спадок і всіма справами, пов’язаними зі смертю. Можна бачити в ньому також дім смерті нації, її відродження та оновлення на більш високому психологічному й духовному рівні. Це може бути смерть існуючої на цей час державної системи та народження нової державної системи, або це може бути пов’язано з боротьбою з корупцією та її подоланням. Переживши орієнтовану на взаємовідносини позицію у 2010 році, нація виявляє, що її підштовхують (м’яко або не так м’яко) до глибоких змін. Тут життєві події стають більш інтенсивними й сфокусованими на народженнях або вмираннях чогось колись важливого. Це час, коли життєва ситуація нації змінюється. Увага нації зосереджується на питаннях грошей та влади, великого бізнесу, податків, заповітів, спадків, позик, боргів. Нація усвідомлює важливість подій навколо, бачить більш глибоку підоснову речей. Нація затикається з проблемами більш драматичними, ніж завжди. Можливо, доведеться мати справу зі смертю. Нація внутрішньо готова зустріти драматичні події, вона їх може пережити заради повної трансформації свого життя, заради оновлення.

У гороскопі України 8 дім порожній, його володар Плутон у Терезах в 7 домі: екстремальні ситуації в Україні є джерелом консолідації народу. Коли постає загроза  життю, народ єднається в союзи, шукає співробітництва. Водночас, екстремальні ситуації в Україні призводять до глибокої трансформації сфери партнерських взаємовідносин з іншими державами. Наприклад, стосунки України з МВФ, з іншими країнами, з якими Україна має фінансові домовленості, спільні фінансові проекти та борги. В поточному солярному році, як і торік,  головною проблемою України буде проблема державного боргу.

Асц соляру являє початок солярного року, а ІЦ (4 дім) показує, як цей рік завершиться. В 4 домі соляру розташований управитель 2 дому соляру Меркурій у Леві, він має трин до натального Асц. Рік завершиться новинами що до самооцінки українців, їх цінностей, особистого майна, здатності самостійно заробляти собі на життя. Відбуватимуться яскраві, гучні події навколо державної української мови, ЗМІ, свободи слова, освіти, доріг, транспортних засобів та комунікацій.

13 вересня 2012