Гороскоп України: соляр 2013-2014


Новий солярний рік в Україні починається 24 серпня 2013 року о 05 годині 04 хвилин 56 секунд за київським часом (TZ= 3.0000Е, Київ).

Соляр України 2013-2014

Соляр України 2013-14

Карта соляру (солярне обертання - SO) гороскопу сучасної державності України описує період приблизно з 24 травня 2013 по 24 серпня 2014. Події, що відбуваються у проміжку кінця травня-кінця серпня, вказують на головні теми солярного року. Події безпрецедентні дивують новим розвитком вже відомої теми або задають кардинально нову тему. З потоку подій цього періоду я обрала дві ключові: «торгівельну війну» 14 серпня і Президентський Указ № 430/2013 від 19 серпня.14 серпня митна служба Росії фактично заблокувала імпорт товарів з України – так звана, «торгівельна війна Росії проти України». Аналітики The Economist: «Якщо цей конфлікт триватиме настільки довго, щоб поглибити й без того значну економічну кризу, то це може знизити підтримку уряду серед населення, але, крім того, це також може стимулювати українських політичних гравців подвоїти свої зусилля у напрямку проєвропейських реформ. З цієї точки зору, відчайдушні дії Росії можуть зробити ув’язненого лідера опозиції Юлію Тимошенко менш загрозливою для оточення президента, а перспективи відновлення програми співробітництва з МВФ, включно із змінами у фіскальній та валютній політиках – менш непривабливими, ніж це було раніше». Прем’єр-міністр Микола Азаров вважає, що проблеми на митниці з Росією виникли з провини українських компаній, а також з причини недостатніх взаємодій митних служб двох країн.19 серпня Указ № 430/2013, оприлюднили на офіційному сайті Президента: Президент Віктор Янукович для вшанування пам'яті жертв голодоморів в Україні, забезпечення належної організації та проведення у 2013 році заходів у зв'язку з 80-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні наказав уряду створити організаційний комітет. Як повідомлялось, у квітні народні депутати від Партії регіонів та КПУ не погодились включити до порядку денного сесії постанову про вшанування 80-тих роковин Голодомору, яку запропонувала опозиція.

Що більш за все цікавить українців в цьому році?

Асц SO на куспіді 6 дому RAD, управитель Асц SO Сонце в 1 домі SO в Діві.Самозайнятість: робота за наймом, повсякденна рутинна праця, малий та середній бізнес, служба державна та військова. Також охорона здоров’я, освіта, якість розумової діяльності, екологія, утилізація сміття, побут.Самореалізація української нації та держави (управитель Asc RAD Марс у 6 домі), матеріальний добробут громадян (управитель 2 дому RAD Венера у 6 домі), зв’язки з сусідніми державами і зв’язки громадян між собою (управитель 3 дому RAD Меркурій у 6 домі), здоров’я нації, побутові умови та здатність громадян до тонкої інтелектуальної праці (управителі 6 дому RAD Сонце та Меркурій у 6 домі), партнерські взаємозв’язки України з сусідніми державами та можливість протидіяти ворожим державам (управитель 7 дому RAD Венера у 6 домі), національна єдність, міжнародні відносини, загальноприйняті цінності та мораль як запорука громадського порядку, вища освіта і система законодавства (управитель 9 дому RAD Юпітер у 6 домі) – всі ці речі залежать від того, як нація виражає себе у повсякденній рутинній роботі, праці.

Де будуть найбільш значущі досягнення нації в цілому та Президента особисто?

Асц SO в Леві, управитель Асц SO Сонце в 1 домі SO в Діві.

  • Є сприятлива можливість гучно заявити про себе в світі: Україна яскраво презентує себе як державу, здатну прославитися в світі якісною роботою у сфері точної інтелектуальної праці.
  • Сприятливі умови для саморозвитку України та росту свідомості громадян. Це час блискучих дій нації, її керівника та становлення державності.
  • Є можливість подолати жорсткість бюрократичної системи, що пригнічує творчі прояви нації в роботі. Можливість модернізувати консервативний державний апарат. Змінити закони організації праці.
  • Можна очікувати на важливі рішення на рівні Президента що до вчителів, викладачів середнього спеціального та вищого учбових закладів; архітекторів, бджолярів, службовців суду, дипломатів, лікарів, секретарів-референтів, аналітиків, робітників інтелектуальної сфери, військових службовців.
  • В сфері роботи за наймом, державної та військової служби, малого та середнього бізнесу нація відчуватиме в цьому році творчий підйом.

В чому полягають національні інтереси України?

Асц RAD у 9 домі SO.

  • В сфері закордонних справ.
  • В сфері всіх далеких комунікацій України.
  • В сфері морських перевезень та морських кордонів.
  • В сфері системи законодавства.
  • В сфері діяльності видавництв друкарської продукції.
  • В сфері системи вищої освіти.

Подія: 26 серпня 2013 фізики б'ють на сполох: Табачник вилучає зі шкільної програми "фізику", "хімію" та "біологію". Міністерство освіти має намір спростити шкільну програму, видаливши з неї ряд предметів. Раніше вже зі шкільного курсу вилучили "астрономію". Це призвело до кричущої необізнаості випускників шкіл з будовою Всесвіту. Вилучаючи "фізику", "хімію" та "біологію", чиновники унеможливлять формування в школярів наукового світогляду, створять покоління невігласів, де поширюватимуться усілякі забобони та містичні антинаукові погляди на світобудову. Це просто знищить авторитет інституту "школа" у суспільстві. Така освіта просто не може бути обов'язковою, як того вимагає Закон. Українське фізичне твоариство з цього приводу написало листа до міністра Д.Табачника.

  • В сфері філософських та ідеологічних позицій держави та нації.
  • В сфері діяльності релігійних організацій.

Що позначиться на повсякденному житті народу України? В чому будуть революційні зміни?

В 9 домі SO кон’юнкція Місяць/Уран SO в зоні Гоклена у 12 домі RAD на Asc RAD в квадратурі до Плутона SO у 10 домі RAD.

У цьому році народ України знаходиться в стані революційного піднесення. Можна сказати, народові нудно. Його мотивує жага волі та незалежності. Настрій «чемоданний». Почуття наелектризовані. Намірами народу керують раптові, несподівані, мінливі, безрозсудні почуття.

Народ непередбачувано агресивний, бойовитий, сильний, готовий ризикувати и боротися за право діяти на власний розсуд. Люди спонтанно об’єднуються навколо ідеї свободи, незалежності, індивідуалізму, вільнодумства, креативності, волелюбності, оригінальності. Народ хоче кардинально змінити стиль повсякденного життя.

В конструктивному варіанті розвитку подій це означає, що повсякденне життя людей зміниться через входження держави до більш розвиненої міжнародної спільноти, де буде змога задовільнити свої бажання діяти кардинально новими засобами.

На якості повсякденного життя позначяться кардинальні зміни в закордонних стосунках України. Велика вірогідність того, що Україна рухається в бік прогресу, реформ, свободи діяти за власним розсудом, незалежності, розвитку науки та передових технологій. Будуть кардинальні зміни в сфері законодавства, вищої освіти, видавництва, ЗМІ, свободи слова, в сфері телебачення, в сфері діяльності релігійних організацій, в сфері далеких комунікацій України, в сфері морських перевезень та кордонів.

В деструктивному варіанті події, вмотивовані прагненням народу до ризику та революційних змін, можуть виразитися в спонтанних викидах агресії у вигляді бунтівного демонстративного зневаження законів, у ірраціональних групових вчинках руйнівного характеру по відношенню до іноземців, людей іншої культури. Це можуть бути сутички між різними релігійними угрупуваннями. Можуть бути дивні руйнівні прояви прихильників тієї чи іншої ідеології.

Як і три попередні роки, Україна має сприятливу можливість розвитку нації через глибоку трансформацію сфери державної влади. Відбувається завершення якоїсь епохи в житті України. Це пов’язане з новою уявою про честь і репутацію. Встановлюються передумови глибокого розвитку нації та держави через трансформацію гілки державної влади, через зміни в Конституції. Народ України в цьому році знов зіткнеться з чимось в сфері державної влади, правлячого класу, земельної олігархії, що з моменту сучасної незалежності відбувається вперше.

В цьому році державна влада, правлячий клас, земельні олігархи поводяться творчо по відношенню до кризової ситуації, фінансових боргів, законодавчої системи.

Причиною такої творчої, ризикованої поведінки є події, що відбуваються у сфері ділового партнерства України з іншими державами. Діяти таким чином, по-перше, спонукає тиск, примушування як прояв відкритої ворожнечі з боку держави-партнера РФ. По-друге, логіка розвитку подій з моменту утворення сучасної незалежності України неухильно просуває Україну по європейському шляху. По-трете, судові процеси, що йдуть в Україні та за участю України (в гороскопі України Плутон розташований у 7 домі, транзитний Плутон у 10 домі гороскопу України).

Нація та державні керівники починають більш глибоко усвідомлювати мету української державності. Незворотні процеси у сфері державної влади призведуть до глибоких змін у сфері колективної власності громадян, матеріальних накопичень громадян, доходів населення, податків, майна в результаті спадку, кредитів, позик, допомоги ззовні, зовнішніх і внутрішніх боргів держави. Можна чекати якихось екстремальних подій, «війни», граничних ситуацій, вирішення проблеми виживання та збереження ресурсів – фінансових та всіх інших.

В цьому солярному році транзитний Плутон, як і торік, робить кон’юнкцію з Ураном України. Це вже торік розбурхало життя держави в усіх напрямках. Націю фатальна сила вирвала з минулого, перевернула її теперішнє і позбавляє колишнього почуття майбутнього. Звиклі життєві стереотипи кудись випарилися, і життя нації вже ніколи не буде таким, як колись. Державна влада, правлячий клас, земельні олігархи усвідомлюють гостру необхідність модернізації країни, необхідність прогресивних реформ, розвитку науки та передових технологій як запоруки того, що Україна не залишиться на узбіччі цивілізації.

Події, що відбуваються у сфері державної влади та впливають на імідж України у світовому товаристві, «каламутять» ті глибини національного життя, які для народу України є найінтимнішими жахами і містичними прозріннями, уособленням скарбів минулого, прихованої правди, таємної ворожнечі й саморуйнування, болючими питаннями минулого в сучасності. Події виносять на передній план процеси, над якими люди не мають ніякого контролю. Якщо керівництво держави гальмуватиме прогресивний розвиток суспільства, Україна переживатиме часи, що зазвичай називають станом відсутності влади. І народ буде вести автономне від держави існування, самоорганізовуватись.

В цей час колективне підсвідоме народжує неймовірні, непередбачувані сценарії розвитку подій, виносить на поверхню популярності геть нових креативних людей, від яких можна очікувати чого завгодно. Яскраво проявляються давні національні міфи, трапляються історичні знахідки, відбуваються чудові відкриття, з’являються геніальні твори мистецтва. Нація переживає високе натхнення, відчуваючи глибинний зв'язок з усіма народами, що колись жили на цих теренах. На передньому плані уваги з боку нації та держави опиняється національний міф, образ нації та її уявлення про себе. Яскраво проявляє себе національний характер: активна поведінка, пробивна сила, динамічність, професійність, майстерність, імпульсивність, пристрасть і швидка відхідливість, сміливість, схильність до ризику, відвага, безстрашність, мужність, сексуальність, брутальність, витривалість, непокора, войовничість, прямолінійність, фанатизм, екстремізм, зайва поспішливість, безцеремонність, сварливість, егоцентризм, жадоба боротьби.

Дуже невпевнено почувається в цей час офіційна влада. Якщо страхи примусять владу посилити свої позиції шляхом тиску на все волелюбне - цензура, відверта брехня, залякування, репресії, - це лише посилить тенденцію до державного перевороту шляхом революційного волевиявлення народних мас. В такі часи зміна влади в державі може статися у будь-яку мить. І прийде вона з того боку, з якого ніхто не чекає. Якщо ж державне керівництво спокійно і послідовно, керуючись науковими дослідженнями робить необхідні кроки в бік реформації, модернізації, розвитку науки та технологій, то держава еволюціонує без ексцесів народного бунту і поступово позбавляється залежності, справляється з процесами саморуйнації, а таємні вороги втрачають важелі впливу на хід подій в державі.

Починаючи з березня 2013 транзитний Уран формує зростаючу квадратуру до натального Урану. Гостра криза в сфері державної влади прирікає владу здійснювати реформи, бо цей аспект викликає у нації свербіж того місця, яке вона не може почухати, щоб не зруйнувати чогось в своєму житті. У нації виникли нові прагнення, і щоб утриматися при владі, треба очолити просування в бік прогресивних реформ. Перемкнулися швидкості змін - нація занепокоєна (і невдоволена). Відбувається зміна пріоритетів, далі – або модернізація країни, або піднімається бунт. Покріплюється відданість ідеалам, перш за все – незалежності й самовизначенню. В цей час нація створює собі нове майбуття. Надзвичайну міць набувають індивідуалізм і власна воля, а разом з ними – упертість і бунтівливість. Крайня тривога, занепокоєння, «священна незадоволеність» підштовхують націю і державу до нової мети. Очікуємо величезні зміни в сфері державного керування.

Нація на такому аспекті відрізняється схильністю до імпульсивних змін, що матимуть довгострокові наслідки. Існує можливість швидких і радикальних змін. Особливо це стосується відносин с сусідніми державами. Плутон в гороскопі України в такому положенні по відношенню до Місяця, яке дає нації силу протистояти абсолютно всьому, що їй загрожує. Уран в гороскопі України розташований таким чином, що дає нації вміння вибратися з будь-якої важкої ситуації. Цей транзит дозволить державі позбавитися залежності, активізує її креативність та науковий потенціал.

В чому проявиться національний характер українців?

Управитель Asc RAD Марс у 5 домі RAD та в 12 домі SO в Раку:

  • У боротьбі з таємними ворогами української нації та державності – зовнішніми та внутрішніми («п’ята колона», агенти впливу, підривна діяльність спецслужб, розвідка). Вирішувати проблеми з таємними ворогами – для українців є задоволенням. Ці проблеми сприймаються як привід для розваги, веселощів, пригодницьких авантюр та фінансових афер. Як привід зробити щось грайливе на кшталт знаменитій картині Іллі Рєпіна «Запорожці пишуть листа турецькому султанові».
  • Також національний характер українців проявиться у ставленні до минулого нації, до ролі України в історії цивілізацій, до національної міфологеми, народних вірувань, української містики. Тут будуть робитись конкретні практичні дії в напрямку прояснення сенсу болючих для українців подій минулого, пов’язаних з голодоморами, з геноцидом, з втратами під час боїв і смут, з саморуйнацією та залежним становищем. Ці теми будуть інтегрувати в колективне свідоме через народну творчість, театр, кіно, вернісажі, інсталяції, символічні вшанування, ритуальні дійства, спортивні змагання, світські урочистості. А також через виховання дітей в дусі активного ставлення до необхідності розбиратися в хитросплетіннях історичних подій, бачити в них тонкий зміст і зв’язувати ставлення до минулого с реаліями сьогодення.
  • Цей аспект також може означати, що українці боротимуться з таємними ворогами української нації та державності за власне право на творчість і за майбутнє своїх дітей.

В чому вигода України в цьому році?

Венера в Терезах у 3 домі SO у 6 домі RAD, управитель 7 і 2 домів RAD, 3 і 10 домів SO, в замкненій мунданній конфігурації Великий Квадрат, або Великий Хрест в кардинальному хресті SO, що накладається на кардинальні доми RAD: Плутон/Тома/Парс Фортуни SO в кон’юнкції зі стелліумом Уран R /Ліліт/Нептун R/Південний Вузол в Козерозі у 10 домі RAD; Місяць/Уран SO в Овні на ASC RAD; Ліліт/Юпітер SO в Раку на Тома/Південний Вузол в Раку в 4 домі RAD ; Венера SO в Терезах на Desc RAD. Транзитний Сатурн в Скорпіоні на куспіді 4 дому SO у 7 домі, утворюючи замкнену конфігурацію трикутник через точний трин до IC RAD та секстиль до MC RAD, доповнює Великий Квадрат.

В цьому році українська нація та держава опинилися в важких умовах зовнішнього тиску та внутрішньої напруги. Але неуклінно стверджується повне втілення ідеї національної єдності. І в тому Україна досягає мети - реалізує себе в об’єктивному і конкретному існуванні, бо іншого виходу просто не має. Нація та держава шукають та знаходять гармонійне рішення у сутичці з революційними настроями мас - Венера в Терезах в знаку свого керування дає змогу реалізувати в соціумі ідею модернізації структур державної влади на засадах національних інтересів.

Відбуваються події, що стають символом соціальної гармонії: актуальним стає справедливе судове рішення заради інтересів незалежності держави. Сучасне втілення в суспільному житті національної культури. Стратегія розвитку суспільства на засадах правдивого осмислення історичного минулого нації. Перемога дипломатичного мистецтва, перемога тонкої стратегії над брутальною примітивною тактикою опонентів-ворогів (Венера в Терезах в знаку керування і з високою швидкістю є найсильнішою з усіх планет Великого Квадрату). Протягом року Україна має можливість знайти не один красивий дипломатичний вихід з важкої соціальної ситуації на шляху реформ.

Відбуваються безпрецедентні судові процеси, пов’язані з криміналом, корупцією, тіньовою економікою. На ці процеси народ України реагує потужними емоціями, дуже хвилюється, прагне прояснити заплутані ситуації. Популярна думка може бути дуже далекою від справедливості, бо знаходиться під впливом цілеспрямованих дій зовнішніх та внутрішніх ворогів нації та державної незалежності. Популярної думкою маніпулюють вороги, які вдаються до містифікацій, гіпнотичного впливу, чинять психологічний тиск, апелюють к глибинним ірраціональним жахіттям, схованим у підсвідомості людей, погрожують, лякають.

В Україні мають місце могутні прояви відкритої ворожнечі з боку небезпечних зовнішніх та внутрішніх ворогів нації та державності. Є факти підривної таємної діяльності ворогів. Ті чи інші прояви ворожнечі, які умовно можна назвати «війна».

Але просвітницька діяльність, зміни законодавства в сфері ЗМІ, віщої освіти, міжнародних справ дають можливість нейтралізувати маніпулювання громадською думкою з боку ворожих до українській держави сил.

Також цього року очікуємо на небувалі для сучасної незалежної України партнерські стосунки з іншими державами, вигідні в плані безпеки та фінансової міцності. Ці стосунки можуть стати запорукою захисту від дій ворогів. Україна має можливість подолати агресію з богу давнього могутнього ворога через об’єднання з дуже впливовими, видатними державами-партнерами (RAD: Плутон в Скорпіоні у 7 домі в квадратурі, що розходиться, з Місяцем в Водолії на куспіді 12 дому). Дуже войовничий аспект Місяць/Плутон в гороскопі України говорить про те, що український народ готовий стояти на смерть за ідею незалежності.

В стосунках України з іншими країнами на рівні державної влади відбуваються глибокі незворотні зміни. Якщо, наприклад, спитати: «Чи зміняться стосунки Украйни з РФ та ЄС?», то при цьому транзиті відповідь буде полягати в тому, що стосунки зміняться докорінно, що колишні домовленості можуть бути припинені, а нові домовленості будуть такі, що характер співробітництва буде принципово інший.

В гороскопі сучасної України Венера в Леві в близькій кон’юнкції з Меркурієм, Солнцем та Юпітером. Юпітер і Венера – «велике» та «мале щастя», їх кон’юнкція – найпотужніша вказівка на прихильність долі до України. Україна як незалежна держава буде успішною на міжнародній арені, якщо нація буде об’єднана однією загальною культурою, однією державною мовою на рівні законодавства, системи вищої освіти, державної ідеології, видавництва літератури та ЗМІ, реклами. Це створить умови для творчого розкриття нації в роботі, у побуті, покращить показники здоров’я нації. Україна має величезні шанси бути щасливою, красивою, розумною державою для своїх громадян і прославитися в світі за рахунок своєї праці, витворів літератури та мистецтва. Правда, для цього доведеться дуже багато працювати над наведенням ладу, прибиранням сміття у прямому та переносному сенсі.

Де на Україну в цьому році чекає розширення можливостей?

Юпітер в 11 домі SO і у 4 домі RAD в замкнутій конфігурації Великий Хрест у кардинальному хресті.

Очікуємо на розвиток та експансію в сфері виконавчої влади, законодавчих органів, парламенту та місцевого врядування. Тут вірогідні зміни на законодавчому рівні призведуть до зростання можливостей. Також відбуватиметься розширення можливостей в інтересах національної культури та традиції, в інтересах спадщини України, в інтересах укріплення родинних зав’язків та житлового будівництва через дружні стосунки з більш далекими країнами та більш дружніми державами. Це добрим чином вплине на стан самозайнятості українців, на виконання тонкої інтелектуальної праці, на малий та середній бізнес, військову службу, медицину, освіту, бджільництво. Можливе прийняття нових законів що до праці в усіх цих сферах, а також законів про культурну спадщину та історію України. В цьому році можуть бути документально оформлені на рівні законодавства довгострокові плани нації та держави. Нація відчуває своє коріння, переосмислює на більш широкому рівні освіти власну історію та пишається нею. Нація з позицій досягнень сучасної науки більш широко дивиться на місце національної культури та традиції в житті сучасної України. Нація прагне більш досконалих законів держави для свого розвитку.

У 2013-2014 рр. діє фаза падаючого трину циклу Юпітер/Сатурн. Цикл 20-тирічний, пов'язаний з втіленням в життя ідеї національної єдності. Нова ідея національної єдності зародилася в травні 2000 року. Для України вона пов’язана з вступом до НАТО та євроатлантичним партнерством, а також з питаннями транзиту російського природного газу по території України і ціною для України на російський газ.

Пропоную екскурс по точних аспектах фаз цього циклу, щоб побачити, в яких подіях відобразилося зародження та розвиток цієї ідеї в часі. 

25 травня 2000 (фаза кон’юнкції) в м. Флоренція, Італія, чергове засідання Комісії Україна-НАТО та Ради євроатлантичного партнерства на рівні міністрів іноземних справ, делегація України прийняла участь.

Жовтень 2001 (фаза напівсекстилю) – 4 жовтня підписано домовленість між урядом Російської Федерації та кабміном України про додаткові заходи по забезпеченню транзиту російського природного газу територією України.

2002 — 2003 (фаза секстилю) - 23 жовтня 2002 року відкриті парламентські слухання у Верховній Раді України на тему «Про взаємовідносини та співробітництво України з НАТО». 22 листопада, в Празі на засіданні Комісії «Україна-НАТО» було прийнято план напрямку і план дій України та Альянсу на 2003 рік, де, в тому числі, НАТО закликає Україну прискорити реформи по зміцненню демократії. В листопаді 2003 оприлюднені дані про приріст прямих іноземних інвестицій (ПІІ) в Україну, за 9 місяців 2003 р. він склав $741,6 млн, що на 63,3% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

2005 (фаза зростаючої квадратури) – 27 грудня Президент України Віктор Ющенко підписав Указ № 1861/2005 «Про рішення СНБОУ від 25 листопада 2005 року Про невідкладні заходи дальшого розвитку відносин України з Організацією Південно-атлантичного альянсу (НАТО)». Москва зреагувала на цей указ «газовою війною»: з початку опалювального сезону об’явила Україні через «Газпром» про майже п’ятикратне підвищення ціни на газ с 1 січня 2006 р. – $230, українські підприємства почали розглядати можливості переходу на альтернативні джерела енергії.

2008 (фаза зростаючого трину) – 23 січня на прес-конференції в Москві глава МІС РФ Сергій Лавров заявив, що подальша співпраця Росії з Україною у багатьох аспектах буде залежати від розвитку відносин по вектору Україна-НАТО і нагадав про нещодавнє прохання Києва, направлене до Брюсселю, про початок процесу оформлення плану дій для членства України в НАТО.

2011 (фаза опозиції) — генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен прибув в Україну для зустрічей з владою. Обговорювалося сучасне співробітництво Україна-НАТО та його перспективи. В квітні в Брюсселі пройшло засідання Україна-НАТО на рівні міністрів іноземних справ. 3 квітня в Брюсселі почався 16-й раунд переговорів з економічної частини домовленості про асоціацію між Україною та ЄС, що передбачала створення зони вільної торгівлі, а 4 квітня – 18-й раунд переговорів по політичній частині цієї ж домовленості. Прогрес в переговорах про зону вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною та Євросоюзом викликав протидію з боку Росії. Москва попередила: якщо ЗВТ буде створена, Київ матиме великі проблеми. В тому числі – ускладненні двосторонньої торгівлі та відсутність прогресу в перемовинах по делімітації Азово-Керченської акваторії. Росія підготувала також список преференцій, котрі Київ зможе отримати, якщо відмовиться від європейського вектору розвитку.

В районі точного аспекту опозиції Юпітер/Сатурн (3 березня – 23 квітня 2011) точилася гостра боротьба між конфліктуючими ідеями: ідеєю експансивного розвитку нації (опанування нових можливостей та перспектив, що відповідають вимогам сучасного світу; розширення уявлень про світи і про себе; вихід за рамки існуючих зав’язків і можливостей в колі інших націй, інтеграція в більш широкі суспільні процеси) та ідеєю кристалізації нації на рівні давно сталих, найбільш консервативних, догматичних уявлень та стосунків з іншими націями.

С приходом до влади Віктора Януковича в березні 2010 тема євроінтеграції України стала обговорюватися активніше, але 15 липня 2010 Віктор Янукович підписав закон «Про засади зовнішньої та внутрішньої політики», котрий передбачає, що головним принципом зовнішньої політики «є дотримання Україною політики позаблоковості, що означає не участь України у військово-політичних союзах, пріоритетність участі у вдосконаленні та розвитку європейської системи колективної безпеки, продовження конструктивного співробітництва з НАТО та іншими військово-політичними блоками по всіх питаннях, що представляють взаємний інтерес».

На саміті «Україна — ЄС», що відбувся 22 листопада 2010-го, обидві сторони підписали протокол до Погодження про партнерство та співробітництво з основних принципів участі в програмах ЄС, а голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу сказав, що сподівається підписати Погодження про асоціацію до середини 2011 року.

Арешт лідера української опозиції Юлії Тимошенко в серпні 2011 року поставив перспективи підписання погодження під сумнів. Вирок по справі Тимошенко, оголошений у жовтні 2011, викликав негативну реакцію як США, так і Євросоюзу, створив загрозу стосункам України та Європейського союзу.

Березень 2012 — березень 2013 (фаза падаючого квіконсу) створила напруження та творчі можливості для вирішення питань, що представляють ідею національної єдності, приблизно такі ж, як в період березня 2009 — лютого 2010, але з урахуванням більш об’єктивного погляду на речі. Якийсь з елементів, що входить до парадигми ідеї національної єдності, в цей час був виключеним. Сталося ясне, осмислене розуміння та вираження ідеї національної єдності. Були розроблені ефективні методи для її реалізації в прикладних науках. Криза цього періоду була зосереджена навколо виникнення особливих подій, ці події змогли привести до стійких результатів.

Березень 2013 — серпень 2014 (фаза падаючого трину): вочевидь, сили, що представляють в нації експансію, і сили, що представляють кристалізацію, вичерпали в гострому протистоянні 2011 року свої конфліктуючі ідеології. І тепер шукають шляхів примирення заради спільної мети – національної єдності.

Падаючий трин транзитного Юпітера в Раку в 4 домі RAD з транзитним Сатурном в Скорпіоні в 7 домі RAD вказує на сприятливі умови та можливості для позитивної творчої співпраці Україна-ЄС. Та робота в цьому напрямку, що була зроблена з 2000 року, тепер приносить плоди. 1 липня вступила в силу Домовленість про спрощення візового режиму між Україною та Європейським Союзом, котре було ратифіковане ще 18 квітня Радою міністрів ЄС. Після липневого візиту Путіна до України на святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі та Дня ВМФ і зустрічей із Януковичем та Медведчуком Москві стало важко приховувати паніку з приводу наближення Вільнюського саміту, запланованого на листопад 2013 року. Вочевидь, тому, що імовірність його позитивного для України результату, за оцінками Кремля, різко підвищилася. Росспоживнагляд увів заборону на ввезення продукції української кондитерської компанії ROSHEN, у власника якої Петра Порошенка імідж чи не найбільшого поміж вітчизняних олігархів прихильника європейської інтеграції. Міністерство охорони здоров’я Казахстану отримало офіційного листа від Россподивнагляду з проханням заборонити постачання продукції Roshen на територію республіки. В той же час мало місце педалювання виданням «Вести», яке, за наявною інформацією, фінансується російським коштом, чутки (можливо, відвертої провокації) про нібито відставку архієпископа УПЦ МП, секретаря митрополита Володимира Олександра Драбинка, якого вважають одним із лідерів проукраїнського крила УПЦ МП. Наважилися відкрито виступити проти європейського напрямку розвиту України і «люди Путіна» в самій Партії Регіонів, які вдалися мало не до прямих погроз на адресу Януковича. Зокрема, заступник керівника фракції ПР і водночас завсідник заходів медведчуківського «Украинского выбора» Олег Царьов в інтерв’ю виданню Forbеs Україна заявив, що в разі, коли Віктор Янукович підпише в листопаді Угоду про асоціацію з ЄС, російське керівництво, яке «важить дуже багато» для виборців, точно не підтримає його на президентських перегонах 2015 року, а можливо, й висуне та підтримуватиме іншого кандидата, який відтягне на себе значну частину голосів. Олег Царьов публічно натякнув, що може йтися, наприклад, про кредитний своп обсягом $15 млрд у російських рублях для розрахунків за газ, яких має вистачити українському урядові принаймні до президентських виборів 2015 року. Ту саму позицію декларує і комуністична партія у Верховній Раді.

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода 9 серпня 2013: «Просування європейської інтеграції України та досягнення нею енергетичної незалежності є головними пріоритетами». Посол прогнозує, що найближчими роками енергетичні компанії США можуть інвестувати в Україну сотні мільйонів доларів, і обіцяє, що найближчим часом почне говорити українською.

14 серпня Москва розпочала «торгівельну війну» з Україною з метою заважити Україні підписати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом.

Період серпень 2014 – липень 2016 (фаза падаючої квадратури) – це час, коли ідея національної єдності переживає свою головну кризу і має стверджуватися силоміць, в боротьбі з протидіючими їй силами консервативного толку. Питання національної єдності тепер здаються питаннями життя та смерті.

Новий цикл Юпітер/Сатурн почнеться в серпні 2020.

У 2013-2014 році діє фаза зростаючої квадратури циклу Юпітер/Уран: В зв’язку з підйомом національної самосвідомості та новими можливостями в сфері родинного життя, українці стають більш активними що до ідеї вільного підприємництва, яка зародилася у 2010-2011 рр.. Чиниться боротьба за право діяти на власний розсуд, бути незалежним підприємцем, працювати у себе вдома в своє задоволення.

У 2013-2014 рр. фаза зростаючого трину циклу Юпітер/Нептун: Все, що пов’язане з історією України, національною культурою та традиціями, народною творчістю та національним мистецтвом, викликає у нації сліпі надії на краще, ейфорію, дає відчуття захвату, задоволення та добробуту. Якщо людина в цей період занурюється в історію свого народу, починає слухати та співати народних пісень, читати книжки рідною мовою, долучається до національного мистецтва, носить щось з національного одягу, то вона відчуває гармонію і легкість, її життєві сили ростуть, виникає щасливе збудження з приводу потенціалу та обіцяння. Тож можна очікувати сплеску закоханості в усе українське. Діячі мистецтва, ремісники, видавці, журналісти, торговці матимуть змогу збагатитися на попиті до національної тематики.  

Аналогічній зростаючий трин Нептуна в Рибах з Юпітером в Раку був у 1847, коли Україна входила до складу Російської імперії. Цей рік відзначився тим, що в Україні була видана лише 1 книга - протягом другої половини XVIII століття та першої половини XIX століття видавничу справу в Україні було паралізовано. Також у 1847 розпочалася десятирічна солдатська каторга Тараса Шевченка "із забороною малювати і писати". Для Російської імперії цей рік відзначився, зокрема, тим, що 21 січня за ст. ст. російський письменник Олександр Герцен, символ віри російського інтелігента в людину та в людство, в прогрес і безумовно відданий свободі, назавжди покинув Росію. Повна неможливість діяти в Росії, активність натури, не обмежена лише літературною діяльністю, увели Герцена на Захід. Будучи послідовним та глибоким індивідуалістом, що ставить особистість вище за все, як самоціль, як «вершину історичного світу», Герцен поєднував з цим полум’яним індивідуалізмом віру в можливість широкого розвитку особистості в суспільстві, побудованому на правді,— і ця віра для нього була наслідком володіння знаннями, здобутими самостійнім незалежним розумом.

У 2013 – 2014 рр. фаза опозиції циклу Юпітер/Плутон. В грудні 2007 виникла нова ідея розвитку та досягнення влади, в першу чергу, влади духовної. Розпочався новий етап боротьби життєвих філософій, релігійних конфесій. Виник новий процес руйнування колишніх, нежиттєздатних ідеологій та утвердження нових. Зараз ми бачимо результати діяльності цієї ідеї в світі. Сили, що представляють владу, встають перед нами в усій своїй повноті, і ми можемо дати їм оцінку. Цей період екстремальної кризи влади — точка, з якої починається відлік отримання результатів від перебування у владі. Ця фаза зазвичай характеризується станом «готовності до бійки» за владу, претенденти на владний стол «на ножах» одне з одним, або представники одної гілки влади перебувають в протилежних таборах. Ця фаза тому може створювати драматичні періоди історії.

Де Україна може подолати утиски та обмеження?

Сатурн SO у 7 домі RAD на куспіді 4 дому SO в секстилі до MC RAD.

Як і два попередні роки, Україна має вкрай загострені складні стосунки з державами-партнерами і державами-ворогами. Гучні судові процеси, конфлікти у внутрішній та зовнішній політиці відбиваються на іміджі країни (Сатурн управитель 10 дому RAD), на стосунках с дружніми державами та на стані виконавчої влади в Україні (Сатурн управитель 10 дому RAD). Україна не можна не виконувати даних партнерам обіцянок, бо це призведе до жорсткої міжнародної ізоляції, потрапляння в залежність від відкритого ворога, до втрати державної незалежності та вкрай важкого стану національної культури та традицій.

Деякі з міжнародних договорів в цьому році, велика вірогідність, будуть скасовані як несправедливі що до національних інтересів України та як ті, що не відповідають інтересам національної культури, історичної спадщини, інтересам українських родин. Як і два попередні роки, Україна має можливості серйозно зміцнити свої позиції в міжнародній спільноті. В цьому році розуміння мети цивілізаційного розвитку культури, прав людини, ролі Конституції виведе Україну за рамки обмежень через тверду позицію що до відкритих ворогів української державності та через співробітництво з сусідніми країнами на паритетних засадах. Важливу роль в цьому процесі відіграють історики України, як зберігачі та тлумачі фундаментальних засад українського світогляду, української національної культури та традиції. Залучання їх до участі в роботі державної та виконавчої влади зміцнить позиції держави перед відкритими ворогами і перед союзниками, а також покращить стосунки з дружніми державами.

У 2013-2014 рр. фаза падаючого квіконсу циклу Сатурн/Уран: тимчасова криза інвестицій у важку промисловість. У суспільстві присутня напруженість та творчі можливості, схожі з тими, що були у вересні 2005 — серпні 2007, але з акцентом на більш вірних, об’єктивних рішеннях. Це обумовлено тим, що стала очевидною неминучість «смерті» якогось елемента в парадигмі імперської та капіталістичної ідеології. Почали активно руйнуватися ідеали консервативного, жорсткого управління в державі, а підтримка порядку методами жорстокого придушування стала давати збій.

У 2013-2014 рр. в точному орбісі падаючий трин циклу Сатурн/Нептун: добре видно, які плоди принесли зусилля з деколонізації та демократизації суспільства. Нова ідея демократизації зародилася у 1989-1990 рр. Гостру кризу втілення ідеї демократизації в умовах неготовності людство пережило у 1998-1999 рр. У стані війни за демократизацію суспільства ми знаходилися у 2006 році. У 2009-2010 була тимчасова криза, коли було очевидним, що якісь складові парадигми ідеї демократії «вмерли», цілком зруйнувалися. В період 2013-2014 рр. статус кво що до стану демократії не може триматися незмінним – ніяка сила не може втримати суспільство від політичних змін, бо всі стримуючі фактори враз рухнули, і суспільство на великій потужності мчить або до утопії ірраціонального колективізму, або до реального втілення ідеї творчого розкриття індивідуальності в умовах соціальної справедливості. В цей період склалися дуже гарні можливості для позитивного творчого співробітництва України з розвиненими демократичними державами.

В період жовтня 2012 – січня 2016 діє падаючий секстиль циклу Сатурн/Плутон. В цей час остаточно утверджується в житті ідея національної незалежності та ідея розвитку національних культур, що зародилася приблизно у 1980-1985 роках. Ми є свідками того, як відбувається остаточний розпад залишків радянської культури як такої, що не може забезпечити виживання за рахунок модернізації, не справляється з викликами сучасного світу. Цей розпад йде на тлі революційного підйому народних мас, на тлі посилення нестабільності й невизначеності у світовій економіці, на тлі демократизації та гуманізації суспільства. Реалізується національна ідея, йде глибока культурна трансформація, відбуваються очищення й воскресіння націй. Зараз дуже сприятливий період для того, щоб позбавитися на державному рівні пережитків минулого, які не тільки гальмують модернізацію, а й роблять її неможливою. Процес руйнації радянської культури розпочався у 1982 році. Символом процесу розпаду СРСР та початку самовизначення націй, що входили до складу СРСР, є смерть генсека СССР Л. І. Брежнєва – вона майже день в день збіглася з точною кон’юнкцією Сатурна з Плутоном, що є максимальним проявом виникнення нової ідеї самовизначення націй та розвитку національних культур.

Перша криза втілення ідеї національної незалежності відбулася у 1993 році. 1996 рік приніс її стрімкий розвиток та поширення. 1998 рік - тимчасова криза розвитку національної незалежності, пов’язана з тим, що якийсь елемент парадигми національної культури було втрачено. 2001 рік – головна криза національної культури та незалежності, стан війни за можливість національного самовизначення. Дуже гостре протистояння в питанні національних культур. 2005 рік – тимчасова криза розвитку національної незалежності, пов’язана с остаточною смертю якогось елемента парадигми національної культури. 2007 рік – нестримний розвиток ідеї національного самовизначення, сприятливі умови для розвитку національної ідеї та культури. 2009-2010 рр. - гостра криза розвитку ідеї національної незалежності, спроба знищити національну незалежність представниками консервативних сил кристалізованої радянської культури. Питання національної незалежності відчувається як питання життя і смерті. 2012 рік – консервативні сили, представлені людьми кристалізованої радянської культури, втратили потужність у боротьбі з ідеєю національної незалежності та національної культури. Ідея національного самовизначення остаточно укорінилася в світі. 

В період жовтня 2012 – січня 2016 ми спостерігаємо, як консервативні представники радянської культури шукають способи примиритися та активно співпрацювати з прогресивними силами національної культури, бо відчувають свою остаточну поразку у цій боротьбі. В колишніх радянських республіках бачимо систематичні зусилля, що направлені на реалізацію національної ідеї, воскресіння національних традицій та очищення від культурних нашарувань, не здатних забезпечити нації виживання. На рівні інтуїції люди відчувають неспроможність радянських культурних традицій в сучасному світі. Прихильниками радянської культури залишаються лише вкрай консервативні люди, нездатні на трансформацію власних поглядів навіть заради виживання. Спроби відживити вмираючу культуру виглядають абсурдними, пародійними, відверто смішними. Люди, які їх роблять, сприймаються прогресивним суспільством як неадекватні, маргінальні. Ці спроби безрезультатні – на результат потрібна енергія, а наприкінці циклу енергії досягнення вичерпані, залишається енергія лише на гниття та остаточний розпад. Є енергія на пусті мрії про минуле в майбутньому, на фантазії на тему минулого, на осмислення минулого, на проникнення в таємниці історії. Це стосується не лише вмираючої радянської культури. Такі самі процеси культурних трансформацій і воскресінь національних культурних традицій відбуваються в усіх державах та суспільствах. Люди відвертаються від культури, яка не здатна забезпечити підтримку життя, дати відчуття безпеки. Цей процес розпаду неспроможної культури довготривалий, не одного дня. Ми впізнаємо його за значущими подіями, що відбуваються за розкладом малих астрологічних циклів.

Чи є реальна загроза українській державності?

Нептун SO в 7 домі SO в 12 домі RAD.

Така загроза дійсно існувала в період приблизно з березня 2011 до березня 2013. Вона була пов’язана з таємною підривною роботою ворожих до української нації та державності зовнішніх та внутрішніх сил: розвідка, спецслужби, агенти впливу, «п’ята колона», «інформаційна війна»; робота з колективним підсвідомим через релігійні організації, через організації навколо будь-якої утопічної ідеї або навколо містики, психології, гуманістичної астрології; кінематограф та мистецтво ідеологічної спрямованості, відверта брехня, підтасовки фактів, пересмикування, вигадки. Все це мало величезний вплив на свідомість українців та на керівництво держави. Цей вплив виразився у відчутті втрати орієнтирів громадянами, у сумнівах в здоровому глузді, в сліпій вірі та надії на диво, в розчарованості в житті по великому рахунку та в розчарованості в ідеї незалежності України. Можна сказати, нація та її лідери перебували у стані гіпнотичного сну, у стані навіювання. Це сприяло пасивності в питанні громадянської позиції, послаблювало життєві сили як нації, так і її еліти.

Але приблизно з лютого 2013 поступово почалося «протверезіння». Припинилася мішанина в Україні, викликана дезорієнтацією народу та правителів держави, яка мала місце приблизно з 2009 року. Народ і влада прийшли до тями - розлучилися зі своїми ілюзіями що до ірраціонального очікування кращого життя. До нації повернулося втрачене відчуття реальності та здорового глузду.

Припинився хаос, пов'язаний з впливом різноманітних релігійно-міфічно-філософських концепцій на свідомість громадян. 

Починаючи з лютого 2013 дивним чином таємні махінації зовнішніх та внутрішніх ворогів держави стають очевидними, так само як і саморуйнування виконавчої гілки влади, що знаходиться в залежному становищі та не працює належним чином у державі на користь нації.

Став очевидним виклик українській державності, державній владі та нації в цілому, і нація навесні 2013 року зробила важливий вибір, тому що прийшло розуміння подій глобального значення як таких, що загрожують виживанню держави та нації. 

Починаючи з весни 2013 року народ і правителі поступово все краще розуміють одне одного: починає прояснятися те, що було незрозумілим в побуті, охороні здоров'я, роботі по найму, у сфері малого й середнього бізнесу. Приходить ясність в розумінні проблеми прибирання сміття, переробки відходів, самозайнятості населення. Верховна влада розуміє, що ігнорування цих проблем загрожує втратою посади. Що велику кількість дрібних проблем в державі можна вирішити лише піднявшись на новий рівень свідомості.

Поступово долаються труднощі у стосунках з міжнародним співтовариством. Держава в особі верховної влади позбавляється хибного уявлення про себе, самообман дедалі стає неможливим, доводиться розлучатися з ілюзіями що до впливу таємних спецслужб на українську державність. Це дає можливість бачити, глибоко розуміти дії таємних ворогів в середині держави та протидіяти їм.

Також поступово втрачає вплив на державні та світські справи церква. Люди більш критично, з позицій здорового глузду ставляться до діяльності релігійних організацій.

Нація і правителі розлучаються з ілюзіями що до питань, пов'язаних з нафтою, газом, продуктами переробки нафти. Розкриваються таємниці, і будуть прийняті державні рішення що до нових родовищ нафти, газу, альтернативних джерел енергії та родовищ таких джерел.

Також пояснюється позиція нації та влади що до флоту, морських перевезень, морських кордонів, судноплавства, рибної промисловості; стану моря, річок, водоймищ, водосховищ, водопровідних труб, каналізації, очисних споруд, питної води, системи опалювання.

Фаза зростаючої напівквадратури циклу Уран/Нептун у 2013-2014 році: нові ідеї у світовій економіці, що зародилися у 1991-1994 роках, зараз починають являти перший помітний вплив на людство. Ці ідеї стосуються прогресивних змін у ієрархічних структурах, рангах, законах, і ми бачимо, як вони вперше відбиваються у подіях реального життя. Через цей вплив нових ідей посилюється нестабільність, спостерігається невизначеність у світовій економіці. Поступово відбуваються метаморфози у системі функціонування колективів, що означає зміни в правовій сфері, в розумінні суспільних обов’язків, відповідальності. Цей цикл працює на руйнацію реакційних та авторитарних ідеалів людства, які прогресивні індивіди сприймають як прояв беззаконня. Проблеми циклу пов’язані зі свободою від законів, норм та будь-якої відповідальності. Безвідповідальність дає ущерб.

Що сприяє здійсненню інтересів української нації та державності?

Висхідний Меркурій RAD та висхідний Меркурій SO.

Національні інтереси в державі цього року можуть бути досягнуті через залучення інтелектуалів, розумних освічених людей (аналітиків, лінгвістів, журналістів, вчителів, медиків, юристів) до вирішення проблем освіти, ЗМІ, свободи слова, доріг, транспорту, а також малого та середнього бізнесу, державної служби, служби в армії, охорони здоров’я, точної інтелектуальної праці, екології, торгівлі, найманих працівників, трудових мігрантів.

Стосовно державної української мови: в державі цього року створюються сприятливі умови для вжитку державної мови в будь-якій колективній діяльності. Українською стає розмовляти вигідно - це значно поліпшує стан речей в сфері виконавчої влади, уряду місцевого управління, сприяє налагодженню дружніх стосунків між громадянами, стимулює розумову діяльність, позитивно впливає на здатність громадян самостійного забезпечувати собі заробітки та все необхідне для життя, покращує фінансове становище в державі.

Українська держава взагалі може успішно функціонувати лише за умов єдиної української державної мови та єдиної системи освіти (управитель 3 дому RAD Меркурій в составі стеліуму у 6 домі).

Коли саме в цьому році відбуватимуться важливі події?

  •  Друга декада серпня 2013 важливі міжнародні перемовини з приводу серйозних/важких питань культури, мистецтва, дипломатії, судової системи, справедливості, фінансових стосунків (кон’юнкція Венера/Сатурн/Північний Вузол в Скорпіоні у 7 домі RAD).
  • Перша декада вересня 2013 дні, що приносять гармонію, не дивлячись на напружену боротьбу. Вірогідні дуже важливі мирні домовленності, особливо стосовно разрядки, препинення вогню та т.і.. Для України це зачипає інтереси малого та середнього бізнесу, служби державної та військової, охорони здоров'я, освіти, продуктів виробництва, національної культури та історії. (зростаючий секстиль Сонця в Діві в 6 домі з Юпітером в Раку в 4 домі RAD)
  •  Перша декада жовтня 2013 важливі обміни інформацією на міжнародному рівні (кон’юнкція Меркурій/Сатурн/Північний Вузол в Скорпіоні у 7 домі RAD).
  • Перша-друга-третя декади листопада 2013 важливі міжнародні дипломатичні рішення на високому рівні. Обговорення питань міжнародного рівня, які мали місце в минулому. Вирішення питань, пов’язаних з давніми домовленостями. Важливі мирні договори, угоди (кон’юнкція Меркурій в ретро петлі/Сатурн/Північний Вузол в Скорпіоні у 7 домі RAD).
  • Третя декада грудня 2013 – перша декада січня 2014 кризи і конфлікти с законодавством і в законодавчій сфері взагалі, коли є тенденція до блокування законопроектів, або ж уряди в зв’язку з ними стикаються з труднощами. Вкрай напружені часи боротьби за втілення ідеї вільного підприємництва. Вірогідні активні дії в сфері судової системи. Гостро стоять питання співробітництва держави з іншими державами, питання відкритої ворожнечі з зовнішніми та внутрішніми супротивниками держави. Інтенсивна боротьба за справедливість в сфері національної культури і традицій (точна зростаюча квадратура Юпітер в Раку в 4 домі RAD/Марс в Терезах на куспіді 7 дому RAD). Важливі рішення, пов’язані з державною владою (кон’юнкція Сонце/Плутон/Меркурій в Козерогу в 10 домі на Урані RAD).
  • Третя декада січня – перша декада лютого 2014 екстремальна криза влади, стан «готовності до бійки» за владу, претенденти на владний престол «на ножах» одне з одним, або представники одної гілки влади перебувають в протилежних таборах. Може бути драматичний період історії. Важливі міжнародні дипломатичні рішення на високому рівні (кон’юнкція Венера/Плутон в Козерогу в 10 домі на Урані RAD в точній опозиції з транзитним в Раку в 4 домі RAD Юпітером. Зростаюча квадратура Сонця на Місяці RAD з Сатурном поблизу куспіду 8 дому RAD).
  • Третя декада березня - перша декада квітня 2014 труднощі через події такого роду: революційна ситуація в політичній сфері, економічні зміни, страйки, війни (в сенсі руйнування порядку), реформи, проблеми в важкій промисловості, необхідність освоєння нових технологій; взаємодії з усіма тими, хто прияє подібним ідеям та подіям; новації в суспільстві, гостра потреба колективу допустити або відринути самі зміни та зрушення на всіх рівнях нації. Тривожні збуджуючі події в світі великої політики та бізнеса, світової економіки та структур державної влади. Бурхливе зростання національної самосвідомості, видатна гордість національною історією, гостра закоханість в культуру і традиції свого народу. Зростання можливостей виходу нації на міжнародну арену, більш широкі можливості для держави на міжнародному рівні при самовизначенні нації. Можливість вирішити питання взаємовідносин з партнерами/ворогами, які демонструють певне ставлення до виробленого в України продукту праці. Держава вирішує питання іноземних відносин, договорів, союзів, війн та всіх пов’язаних з ними аспектів національних справ (тау-квадрат на Сонце/ Уран в Овні на опозиції Плутон/Юпітер).
  • Перша декада травня 2014 важливі міжнародні дипломатичні рішення на високому рівні, пов’язані з необхідністю протистояти прояву відкритої ворожнечі з боку сусідньої держави (опозиція Сонця з Сатурном, Сатурн ретро на Плутоні RAD у 7 домі).
  • Друга – третя декада червня 2014 вкрай напружені часи боротьби за втілення ідеї вільного підприємництва. Вірогідні активні дії в сфері судової системи. Гостро стоять питання співробітництва держави з іншими державами, питання відкритої ворожнечі з зовнішніми та внутрішніми супротивниками нації та держави (Уран на ASC RAD в опозиції до Марсу на Desc RAD). Головні події сконцентровано в сфері ЗМІ, комунікацій, свободи слова, транспорту, доріг, освіти, державної мовної політики. Президент України Віктор Янукович підписав 8 серпня 2012 Закон «Про засади державної мовної політики» № 5029-VI (неофіційно — закон Колесніченка-Ківалова або «мовний закон»), який послабив позиції державної української мови, загальмував процес деколонізації та дерусифікації України. Тепер в червні 2014 Закон Ка-Кі може зіграти роль своєрідного детонатору, що якимсь чином створить сум’яття в сфері партнерських відносин України з РФ та ЄС. Також може бути, що в цей час закон Ка-Кі буде скасовано. Як би там не було, а цей період дуже напружений в житті України: постає питання цілісності держави перед загрозою з боку зовнішнього або внутрішнього ворога української нації та української державності.
  •  Друга – третя декада липня 2014 – час кризи і конфліктів с законодавством і в законодавчій сфері взагалі, коли є тенденція до блокування законопроектів, або ж уряди в зв’язку з ними стикаються з труднощами (точна зростаюча квадратура Юпітер в Раку в 5 домі RAD – Марс/Північний Вузол в Терезах у 7 дому RAD). В той же час це період розрядки напруженості на міжнародному рівні. Дуже сприятливі для України мирні перемовини. Момент повороту подій в ході бойових дій та остаточна угода про припинення вогню (кон’юнкція Сонця з Юпітером в Раку на куспіді 5 дому RAD).
  •  Друга-третя декада серпня 2014 - це період, коли принципи збереження і принципи трансформації в суспільстві починають протирічити одне одному. Рівень агресії в суспільстві максимально високий, люди готові до цілеспрямованих активних дій в сфері відносин з сусідніми державами, в сфері протистояння і ворожнечі, в сфері судової системи, але не збираються починати дії, не переконавшись у тому, що сприятливий момент настав (кон’юнкція Марс/Сатурн в Скорпіоні у 7 домі на Плутоні RAD). Тих, хто боїться ризику та труднощів, може охопити панічний страх. С другого боку, надмірна сміливість і безрозсудний ризик теж можуть привести до біди - в боротьбі з зовнішнім ворогом України в сфері державної влади уряду може не вистачити сили, подібно до того, як втомленому лососю, що йде на нерест у верхів’я ріки, не вистачає сили перестрибнути каменисті пороги. Втім стратегічно виважені, добре підготовлені холоднокровні дії державного уряду, які стосуються дипломатії, судової справи, співробітництва та протистояння з відкритим ворогом, призведуть до завершення існуючого типу стосунків між державами, дозволять Україні позбавитися тиску з боку ворожої держави, не поступившись жодним з інтересів нації та державності. Партнерські стосунки України з іншими державами будуть змінені докорінно на корить модернізації держави та прогресивних реформ. Саме в цей час існують дуже сприятливі умови для найважливіших мирних домовленостей (кон’юнкція Венера/Юпітер в Леві у 5 домі RAD, Сонце на стеліумі Юпітер/Венера/Меркурій/Сонце RAD)

Зайве казати, що жодні дирекції, якими б сприятливими вони не були, не відміняють необхідності реалістично дивитися на речи, логічно мислити, пирймати рішення та наполегливо й свідомо трудитися, зберігати вірність справі та мати адекватні зазіхання. Людина має зробити свою частину справи, але її труд буде більш легким, а її просування – набагато комфортніше, з меншими перешкодами, якщо людина діє відповідно з принципами планет, що символізують в гороскопі таланти й здібності, фарт та везіння. Якщо людина намагається реалізувати себе в галузі, де у неї слабка планета і напружені аспекти, що символізує перешкоди, прикрості, труднощі, загальмованність, втрати, травми, загрози, то шлях до успіху все одно не заказаний, але цей успіх потребує значно більших затрат енергії и буде супроводжуватися більшими витратами.

23 серпня 2013